ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξόρκισε… την «κατάρα» η Νίκη, κερδίζοντας για πρώτη φορά τον ΓΣΑ

ξόρκισε-την-κατάρα-η-νίκη-κερδίζον-773411

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, και μάλιστα μετά από τρεις ήττες, η Νίκη Βόλου κατάφερε να… ξορκίσει την «κατάρα» του ΓΣ Αλμυρού, και να κερδίσει έστω και σε φιλικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το απόγευμα του Σαββάτου, κερδίζοντας με 4-2.

Οι παίκτες του Φάντζιο Μπούις, έβαλαν τέλος σε ένα σερί τριών νικών της ομάδας του Αλμυρού, η οποία πέρυσι σε φιλικό αγώνα κέρδισε με 1-2 στο Πανθεσσαλικό, για να ακολουθήσουν δύο νίκες με 0-1 στο Πανθεσσαλικό και 1-0 στο γήπεδο του Αλμυρού για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στο οποίο θα τα… ξαναπούνε φέτος.

Οι γηπεδούχοι είχαν το αντίδοτο (παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μάλιστα δύο φορές 0-1 και 1-2), να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο ημίχρονο και να πάρουν ακόμη μία νίκη ψυχολογίας, παίζοντας και όμορφο ποδόσφαιρο, με τελικό σκορ 4-2.

Οι κυανόλευκοι ήταν εξαιρετικοί τουλάχιστον όσον αφορά τα επιθετικά τους καθήκοντα και δημιούργησαν ουκ ολίγες φάσεις μπροστά από τα καρέ του Αγγελου Σταυράκη, ο οποίος είδε την μπάλα να σταματά και τρεις φορές στο δοκάρι.

Σκόρερ της Νίκης δύο φορές ο Κέρι, ο οποίος είχε και δύο ασίστ, αλλά και δύο δοκάρια, ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Βουκομάνοβιτς και Δωματάς. Για τους φιλοξενούμενους, που στο πρώτο ημίχρονο αξιοποίησαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην κυανόλευκη άμυνα, σκόρερ χρίστηκαν οι Τσιώλης και Κοντοβάς.

Πώς παρατάχθηκαν

Η γηπεδούχος Νίκη είχε κάτω από τα δοκάρια της τον Αποστολίδη, με τον Μετούσι να χρησιμοποιείται ως δεξί μπακ και ο Παπαδόπουλος ως αριστερό. Ο Καντούτσης με τον Καρτσαμπά ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, έχοντας μπροστά τους τον Τσεμπερίδη σε ρόλο αμυντικού μέσου. Εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Μακενγκό, με τον τελευταίο να τρέχει ακατάπαυστα και στις δύο πλευρές, βοηθώντας τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες. Στην επίθεση από τα δεξιά και όχι μόνο, κινούνταν ο Κέρι, με τον Δωματά στα αριστερά και τον Βουκομάνοβιτς.

Για τον ΓΣΑ του Στέλιου Αρσένου, ο Σταυράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Καρράς, Στουρνάρας, Ναουμίδης και Μπαρούτας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βανγκέλι και Δημηνάς, με τον Τσελεπή να κινείται από τα αριστερά, τον Τσιώλη από τα δεξιά, με τον Τζοβάρα να παίζει πίσω από τον Κοντοβά.

Φουριόζος ο ΓΣΑ

Από το πρώτο κι’ όλας λεπτό άρχισε η πίεση των φιλοξενούμενων στα καρέ της Νίκης Βόλου, με την ομάδα του ΓΣΑ να βρίσκεται μια ανάσα από το γκολ με τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού, όταν ο Μπαρούτας σέντραρε από τα αριστερά με τον Τζοβάρα να καραδοκεί μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως το απ’ ευθείας σουτ πέρασε άουτ.

Η τύχη ήταν με τους φιλοξενούμενους ωστόσο τρία λεπτά αργότερα, με τον πολύπειρο Κοντοβά να σεντράρει από τα δεξιά, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Νίκης, με τον Τσιώλη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με πλασέ να γράφει το 0-1 στο 4’, που θα μπορούσε να έχει γίνει και 0-2, αν ο Τζοβάρας ήταν πιο ψύχραιμος στο 8’ στη διπλή προσπάθεια που είχε και δεν αστοχούσε έπειτα από νέα σέντρα του Μπαρούτα από τα αριστερά, μετά από αντεπίθεση, με τον Τζοβάρα να υποχρεώνει σε διπλή επέμβαση τον Αποστολίδη στο 15’.

Απείλησε με στημένες φάσεις

Παρά το όποια αμυντικά προβλήματα η Νίκη έψαξε το τέρμα τις ισοφάρισης και θα μπορούσε να το έχει βρει από το 12ο λεπτό, με τον Κέρι να εκτελεί απ’ ευθείας φάουλ από τα αριστερά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σταυράκη. Η «κόντρα» Κέρι – Σταυράκη συνεχίστηκε με τον πρώτο να αναλαμβάνει νέο χτύπημα φάουλ, αυτή τη φορά από τα δεξιά, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο και στη συνέχεια και στο κεφάλι του τερματοφύλακα του ΓΣΑ, για να παραμείνει το 0-1 στο 21’.

Το σκορ αυτό όμως δεν έμελλε να κρατήσει περισσότερο, αφού ο Μακενγκό βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από πάσα του Κέρι και κέρδισε το πέναλτι από τον Στουρνάρα, με το οποίο η Νίκη έφερε το σκορ στα ίσια, έχοντας ως εκτελεστή, ποιον άλλον, από τον Κέρι, για το 1-1 στο 23’.

Η πίεση της Νίκης συνεχίστηκε και στο 29’ ήταν και πάλι άτυχη, μιας και ο Μακενγκό θέλησε να απειλήσει και ο ίδιος την αντίπαλη εστία, αλλά η σέντρα – σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά της δεξιάς δοκού του Σταυράκη.

Εκ νέου προβάδισμα

Και μπορεί η Νίκη να έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι όμως που πήραν και πάλι το προβάδισμα. Από πάσα του Κοντοβά στον Τσώλη ο τελευταίος έπιασε αριστοτεχνικά το σουτ, με τον Αποστολίδη να εκτινάσσεται και να παραχωρεί το κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η Νίκη έφευγε στην κόντρα, αλλά καταλογίστηκε φάουλ υπέρ του Τσιώλη στο ημικύκλιο της περιοχής. Ο Κοντοβάς ανέλαβε την εκτέλεση του, και δεν χαρίστηκε, γράφοντας το 1-2 στο 36’, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Αποστολίδη.

Απάντησε σε 2-2 ο Βουκομάνοβιτς

Το 1-2 ωστόσο δεν ήταν σκορ ημιχρόνου, αφού ο Βουκομάνοβιτς είχε αντίθετη άποψη και έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κέρι και αφού… έσπασε το οφσάιντ, βγήκε απέναντι από τον Σταυράκη, κερδίζοντας τον με το μυτάκι του παπουτσιού, με την μπάλα να φεύγει συρτά και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-2.

Χωρίς… ευκαιρίες για χάσιμο

Μπορεί η Νίκη να άργησε στο πρώτο μέρος να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, το ίδιο όμως δεν έγινε και στην επανάληψη, με τους κυανόλευκους να μπαίνουν αποφασισμένοι και να πετυχαίνουν την ανατροπή του σκορ στο 50’. Συγκεκριμένα ο Κέρι, που ταλαιπώρησε όσο κανείς την πρώην του ομάδα, ξεκίνησε κούρσα από τα δεξιά και «έσπασε» την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, με τον Μακενγκό να προσπαθεί αλλά να μην τα καταφέρνει να την σπρώξει στα δίχτυα, κάτι που έκανε ο Δωματάς για το 3-2.

Πριν προλάβει να απαντήσει στο επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων ο ΓΣΑ, η Νίκη πέτυχε κι’ άλλο τέρμα, αφού τρία λεπτά μετά το 3-2, ήρθε και τέταρτο τέρμα, στο οποίο μπήκε και πάλι η υπογραφή του Κέρι.

Ετσι μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Κέρι πήρε την μπάλα και με αριστοτεχνικό πλασέ με το αριστερό από τη δεξιά γωνία της περιοχής «ζωγράφισε» για το 4-2, γνωρίζοντας την αποθέωση από συμπαίκτες και κόσμο που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό.

Με την επική ανατροπή να έχει ολοκληρωθεί οι δύο προπονητές κοίταξαν να δώσουν χρόνο συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές, με τον ρυθμό να πέφτει και την τελευταία φάση που απείλησε μία από τις δύο εστίες, να καταγράφεται για λογαριασμό του ΓΣΑ, όταν ο Στουρνάρας θέλησε να απειλήσει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ τον νεοεισελθόντα Κώστα Παπαδόπουλο, που πέρασε κάτω από τα δοκάρια, αντί του Αποστολίδη, αλλά η εκτέλεση πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 4-2

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: (23’ πεν., 53’ Κέρι, 40’ Βουκομάνοβιτς, 50’ Δωματάς – 4’ Τσιώλης, 36’ Κοντοβάς)

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

Βοηθοί: Κατσιγιαννάκης, Κυριαζής

Κίτρινες: Δημηνάς (6’), Βανγκέλι (12’), Τσεμπερίδης (36’), Δωματάς (37’)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Φάντζιο Μπούις): Αποστολίδης (74’ Κ. Παπαδόπουλος), Μετούσι (46’ Λάιος), Καρτσαμπάς, Καντούτσης (74’ Παπαδήμας), Θ. Παπαδόπουλος, Τσεμπερίδης, Μέτσε (76’ Αναστασίου), Μακενγκό (74’ Βουρδάκης), Κέρι (63’ Ιορδανίδης), Δωματάς (82’ Ματθαίου), Βουκομάνοβιτς (63’ Φάμπιο)

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Στέλιος Αρσένος): Σταυράκης (82’ Βίτσος), Καρράς, Στουρνάρας, Ναουμίδης, Μπαρούτας, Βανγκέλι (80’ Χρ. Μπακάλης), Δημηνάς (74’ Κόκκας), Τσελεπής (58’ Κρανάς), Τσιώλης, Τζοβάρας (81’ Τσιουρής), Κοντοβάς (76’ Παπακώστας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου