ΤΟΠΙΚΟ

Σέντρα στις 29 Σεπτεμβρίου

σέντρα-στις-29-σεπτεμβρίου-774243

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θεσσαλίας δημοσιοποίησε τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣ Θεσσαλίας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 31 Αυγούστου και ώρα 9μ.μ., ενώ η κλήρωση των πρωταθλημάτων όπως και του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 15/16 Σεπτεμβρίου. Η Α’ Κατηγορία όσο και η Β’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ θα ξεκινήσει το διήμερο 29/30 Σεπτεμβρίου, ενώ άγνωστο είναι πότε θα ξεκινήσει η Γ’, κάτι που θα αποφασιστεί από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή. Όσον αφορά στο Κύπελλο, η σέντρα θα δοθεί το διήμερο 22/23 Σεπτεμβρίου και από φέτος η ομάδα που αγωνίζεται σε κατώτερη κατηγορία θα είναι πάντα γηπεδούχους στους νοκ-άουτ αγώνες ώς τα ημιτελικά, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον θεσμό.

Προκήρυξη πρωταθλημάτων

Στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων η ΕΠΣΘ αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΒΟΛΟ

1. Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα παραπάνω πρωταθλήματα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν μέχρι και την 31/08/2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00 στην Ένωση:

α. Την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της ΕΠΣΘ με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην παραπάνω ημερομηνία.

β. Το παράβολο συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα : Α’ Κατηγορία εκατό πενήντα (150) ευρώ, Β’ Κατηγορία εκατό πενήντα (150) ευρώ & Γ’ Κατηγορία εκατό (100) ευρώ.

γ. Την ετήσια συνδρομή ως μέλους της Ε.Π.Σ.Θ. ποσό εκατό (100) ευρώ

δ. Παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου.

ε. Συνυποσχετικό Διαιτησίας – Δήλωση Σωματείου περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των Εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της FIFA, UEFA και ΕΠΟ ως συνημμένο υπόδειγμα 1.

2. Τα σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να εξοφλήσουν κάθε προϋφιστάμενη οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση, άλλως αποκλείονται από το πρωτάθλημα. Επίσης δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενώσεις-ΕΠΟ).

3. Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή του καταστατικού της Ε.Π.Ο., καθώς και της Ε.Π.Σ.Θ., των διατάξεων του Κ.Α.Π., των όρων της προκήρυξης, της αντίστοιχης οικονομικής εγκυκλίου, των διατάξεων των κανονισμών της Ε.Π.Ο., καθώς και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ., διαφορετικά αποκλείονται από το πρωτάθλημα, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. και υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

4. Όσα σωματεία δεν αποστείλουν με την δήλωση συμμετοχής τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 29-30/9/2018 για την Α’ και Β’ Κατηγορία, ενώ για την Γ’ Κατηγορία θα εξαρτηθεί από το σύνολο των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτή. Η κλήρωση των αγώνων Α’, Β’ & Γ’ Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί 15- 16/9/2018.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν 14 ομάδες σε έναν όμιλο.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ

ΠΥΡΑΣΟΣ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

ΣΚΙΑΘΟΣ.

1. Οι δεκατέσσερις (14) ομάδες θα συμμετάσχουν σε είκοσι έξι (26) αγωνιστικές, δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον α’ γύρο και δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την 14η θέση.

2. Η πρώτη ομάδα προάγεται απευθείας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2019-2020 (εφόσον δεν προκύψει αλλαγή από την ΕΠΟ)

3. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η και την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

4. Σε περίπτωση όμως που υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 , εάν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, εάν υποβιβασθούν τρεις 3 (3) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, εάν υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν 14 ομάδες σε έναν όμιλο.

ΑΕ 2002

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ

ΔΑΦΝΗ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ

ΙΑΣΩΝ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ

ΜΙΚΡΟΘHΒΕΣ

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΗΛΕΑΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ

ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ ΑΓΧΙΑΛΟΣ.

1. Οι δεκατέσσερις (14) ομάδες θα συμμετάσχουν σε είκοσι έξι (26) αγωνιστικές, δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον α’ γύρο και δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την 14η θέση.

2. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα προάγονται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

3. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η και την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

4. Σε περίπτωση όμως που υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 , εάν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, εάν υποβιβασθούν τρεις 3 (3) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, εάν υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν έντεκα (11) ομάδες σε έναν όμιλο.

ΑΘΛΟΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΪΔΙΝΙΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΝΗΛΕΑΣ

ΕΡΜΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΙΩΛΚΟΣ

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

ΝΕΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ.

Ο αριθμός συμμετοχής ομάδων στην Γ’ Κατηγορία είναι ενδεικτικός και πιθανόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Κατηγορία έχει κάθε νέο, σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί μέχρι της προηγουμένης από την ημέρα κλήρωσης των αγώνων της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.

1. Οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων σε α’ γύρο και β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την τελευταία θέση.

2. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα προάγονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Ομάδες υποδομής

Όλα τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με την ανάλογη ομάδα, στο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣΘ σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία. Το Σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας , να υποβάλει στην ΕΠΣΘ (υπόψη της Επιτροπής Ακαδημιών) τη Δήλωση Συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση κατά την οποία ένα Σωματείο της Α’ Κατηγορίας συμμετέχει μόνο σε μία (1) ηλικιακή κατηγορία στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ και το τμήμα αυτό σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΚΑΠ και την οικεία προκήρυξη αποβληθεί από το πρωτάθλημα, τότε εφαρμόζονται οι ανάλογες προβλέψεις του ΚΑΠ και για τη πρώτη ομάδα, για την οποία (και θα χάνει όλους τους μετέπειτα αγώνες με τέρματα 0-3) θα εφαρμόζονται και τα οριζόμενα από το άρθρο 17 του ΚΑΠ. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο Σωματείο συμμετέχει με περισσότερα τμήματα στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ, στην περίπτωση αποβολής του συνόλου των τμημάτων του.

Κύπελλο ΕΠΣΘ 2018/19

Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ.Θ. μετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας καθώς και οι ομάδες της Α’ & Β’ κατηγορίας ΕΠΣΘ. Η συμμετοχή των ομάδων της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣΘ καθώς και των ερασιτεχνικών ομάδων σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε., είναι προαιρετική.

Τα σωματεία που έχουν υποχρέωση ή δυνατότητα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, οφείλουν να υποβάλουν μέχρι 31/8/2018 και ώρα 21:00 δήλωση συμμετοχής στην Ε.Π.Σ.Θ. σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από αυτή και πρέπει να συνοδεύεται από σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ.

Η δήλωση αυτή προϋποθέτει την χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των διατάξεων του ΚΑΠ και της παρούσας προκήρυξης. Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το κύπελλο και, επί πλέον, επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται στον Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 38).

Τα σωματεία με την κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα προς την Ενωση, άλλως αποκλείονται από το Κύπελλο. Δηλώσεις συμμετοχής που υποβάλλονται μετά την ως άνω ημερομηνία δύναται να γίνουν δεκτές, εφόσον μέχρι την υποβολή τους δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων της Ε.Π.Σ.Θ. Στη δήλωση συμμετοχής πρέπει εκτός των άλλων, να γνωστοποιηθούν τα χρώματα του σωματείου καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του ΚΑΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου