ΣΤΙΒΟΣ

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ ο Βολιώτης Γιώργος Καρνιαβούρας

στο-ευρωπαϊκό-πρωτάθλημα-στίβου-αμεα-774253

Με 27 αθλητές και αθλήτριες αναχώρησε χθες από την Ελλάδα η αποστολή της Εθνικής Στίβου ΑμεΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται στις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Ανάμεσα στην πολυπληθή αποστολή και ένας Βολιώτης, ο Γιώργος Καρνιαβούρας, με τον 34χρονο αθλητή να συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, μετά από χρόνια ενασχόλησης.

Ο Γιώργος εξέπληξε τους πάντες κατά τη διάρκεια του τελευταίου πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ 2018, που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στην κορύνα με βολή στα 25.74μ. Αυτή του η επίδοση ήταν ικανή να του χαρίσει εκτός από το πανελλήνιο ρεκόρ, για τρίτη φορά μάλιστα, και το χρυσό εισιτήριο, προκειμένου να βρεθεί στο Βερολίνο και να τιμήσει την περιοχή μας αλλά και τη χώρα μας, ως μέλος πλέον της Εθνικής ομάδας στίβου στο World Para Athletics European Championships2018, έχοντας και την 5η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

Η προσπάθεια του Γιώργου Καρνιαβούρα για την καλύτερη δυνατή θέση και γιατί όχι για ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα πραγματοποιηθεί το δικό του αγώνισμα.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη δική του συμμετοχή τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Μία εβδομάδα μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, όπου πανηγυρίσαμε μετάλλια και διακρίσεις από την τεράστια προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, Τεντόγλου, Στεφανίδη, Κυριακοπούλου κ.ά. ήρθε και η δική μας σειρά να βρεθούμε στο Βερολίνο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι κι εγώ στην αποστολή της Εθνικής και ευελπιστώ να κάνω χαρούμενους όλους όσοι πιστεύουν σε εμένα, και γιατί όχι να μην επιστρέψω και με ένα μετάλλιο».

Τέλος, ο αθλητής του συλλόγου ΠΑΣΚΑ, αναφερόμενος στη βοήθεια που είχε την περίοδο της προετοιμασίας σχολίασε πως: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ζήση Λιάκο που εκτός από χρέη φυσικοθεραπευτή είχε και ρόλο προπονητή για εμένα. Οπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τα καταστήματα εστίασης Reef Cafe, Posh και Premiera, οι οποίοι κάλυψαν τα έξοδα μετακίνησης της μητέρας μου για το Βερολίνο, η οποία θα είναι και η συνοδός μου».

Στην αποστολή της Εθνικής ομάδας και στη διάθεση των ομοσπονδιακών προπονητών Σπύρου Βασδέκη και Ελένης Ανουσάκη, βρίσκονται οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Σταματούλα Μαρία, Γκαβέλας Αθανάσιος, Χρήστος Καπέλλας, Μαντούδη Ζωή, Νικολαΐδης Ευστράτιος, Κυργιοβανάκη Βαλασία, Σμαραγδή Στυλιανή, Μαλακόπουλος Στυλιανός, Βλασακίδης Απόστολος, Ελ Λατίφ Κατερίνα, Ζησίδης Δημήτρης, Σενικίδης Δημήτριος, Κωνσταντινίδης Αθανάσιος, Γεωργιάδης Αθανάσιος, Τζούνης Κωνσταντίνος, Βουδουρίδου Δέσποινα- Μαρία, Λαζαρίδης Χρήστος, Στεφανουδάκης Μανώλης, Χαριτωνίδης Απόστολος, Ζοσάν Αντρέι, Πετρόπουλος Αναστάσιος, Καρνιαβούρας Γεώργιος, Λιάγκου Ανθή, ενώ με προσωπικά τους έξοδα μετέβησαν στο Βερολίνο και οι αθλητές Ναλμπάντης Ηλίας, Μουλάς Οδυσσέας, Πρωτονοτάριος Λουκάς και Σεβδικαλής Ιωάννης. Αρχηγός αποστολής είναι πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου