ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ: Το Aqua Pilates και τα οφέλη του

κωνσταντινα-δεληγιαννη-το-aqua-pilates-και-τα-οφ-775953

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ: Το Aqua Pilates και τα οφέλη του

Συνεχίζεται στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου και αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτοποριακό πρόγραμμα Aqua Pilates που συνδυάζει τη γυμναστική στο νερό και τη διασκέδαση.

Όντας η δυνατή πρόταση του καλοκαιριού, το πρόγραμμα που έφερε στον Βόλο η 29χρονη γυμνάστρια – προπονήτρια Κωνσταντίνα Δεληγιάννη φιλοδοξεί να γίνει ο νέος θεσμός, που θα προσελκύσει ακόμα περισσότερα βλέμματα. Εξάλλου, όποιος θέλει να δοκιμάσει το πρόγραμμα μπορεί να βρει πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο προσωπικό προφίλ της έμπειρης προπονήτριας.

Πιστοποιημένη Beco Aqua Pilates Dynafloat instructor και έχοντας φέρει στην πόλη τόσο το πρόγραμμα του aqua Zumba & το Special Baby Swimming (Ειδική Βρεφική Κολύμβηση), η προπονήτρια των Δελφινιών Βόλου συστήνει ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή και στο Aqua Pilates ως τον τέλειο συνδυασμό για δυνατό κορμό και χαλαρή διάθεση.

«Αγαπώ το νερό είναι το δεύτερο μου σπίτι, έχω μεγαλώσει μέσα σε αυτό από 3 χρόνων και δε θα μπορούσα ν ασχοληθώ με κάτι άλλο», τονίζει και συνεχίζει: «Το νερό είναι ευεργετικό. Η άσκηση στο νερό είναι μια δραστηριότητα, που μπορεί να γίνεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό. Δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος. Μπορεί να βελτιώσει τη γενική δύναμη ενός ατόμου, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αντοχή» ενώ προσθέτει: «Η άσκηση στο νερό προκαλεί οξείες αντιδράσεις του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος. Κατά τη βύθιση του σώματος στο νερό, περίπου 700ml αίματος μεταφέρονται στην ενδοθωρακική κυκλοφορία και ο καρδιακός όγκος αυξάνεται κατά 180ml. Οι αλλαγές αυτές οφείλονται στην υδροστατική πίεση που ασκεί το νερό σε κάθε σώμα που βυθίζεται σε αυτό και η οποία γίνεται αντιληπτή ως μια δύναμη αντίστασης στη διαστολή των τοιχωμάτων της θωρακικής κοιλότητας. Ακολουθούν κατά την άσκηση, η αύξηση της καρδιακής συχνότητας, η αύξηση του όγκου παλμού και της καρδιακής παροχής κατά 30% περίπου. Ταυτόχρονα, συμβαίνει αντανακλαστική μείωση της συνολικής περιφερικής αντίστασης και του φλεβικού τόνου».

Μιλώντας για τα οφέλη του Aqua Pilates, η Κωνσταντίνα Δεληγιάννη σημειώνει: «Αγαπώ αυτό το είδος γυμναστικής, καθώς βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και χαρίζει μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, καθώς αποτελεί τη νούμερο ένα αντικαταθλιπτική άσκηση».

Παρουσιάζοντας το aqua pilates, η 29χρονη προπονήτρια επισημαίνει: «Ανήκει στα είδη της υδρογυμναστικής (aqua fitness) μαζί με το aqua aerobic, την aqua yoga κ.ά. Συνδυάζει κινήσεις από Pilates με υδρόβιες ασκήσεις, προσφέροντας έτσι τα μέγιστα δυνατά οφέλη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αυτό συμβαίνει, γιατί μέσα στο νερό δεν υπάρχουν κραδασμοί, εκμηδενίζονται οι επιβαρύνσεις στις αρθρώσεις και στους συνδέσμους, αυξάνοντας και το κίνητρο μας για περισσότερη εξάσκηση».

Μιλώντας για τις διαφορές του με τα υπόλοιπα είδη γυμναστικής μέσα στο νερό, για το κοινό για το οποίο ενδείκνυται, αλλά και τα γενικότερα, σημειώνει:

«Έχει σίγουρα πιο χαλαρούς ρυθμούς. Η εισπνοή και η εκπνοή παίζουν το σημαντικότερο ρόλο όπως στο Pilates έτσι και στο aqua pilates! Χρησιμοποιούνται ειδικά όργανα για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την άνωση του νερού. Χάρη στην αντίσταση του νερού οι κινήσεις είναι πιο ομαλές και ρευστές, συνδέοντας όλα τα μέρη του σώματος».

Η Κωνσταντίνα Δεληγιάννη φιλοδοξεί να φέρει στον Βόλο όλη τη γκάμα του aqua fitness, που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές ασκήσεις. Η 29χρονη προπονήτρια σημειώνει: «Εκπαιδεύτηκα τον Μάιο πάνω στο aqua pilates στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Υδροθεραπεία και στο be board, προγράμματα που δεν υπάρχουν στο Bόλο. Θέλω να φέρω στην πόλη, όλες αυτές τις ασκήσεις, που το κοινό του Βόλου θα λατρέψει, καθώς είναι πολύ πρωτοποριακά προγράμματα γυμναστικής. Το Be board είναι με ειδική σανίδα, ως βασικός εξοπλισμός για την εκτέλεση των ασκήσεων και θα έρθει σε λίγο καιρό. Ακόμα, υπάρχει, όπως οι φυσικοθεραπείες και οι ιπποθεραπείες, και η θεραπεία στο νερό, η υδροθεραπεία! Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για όλους αυτούς που υποφέρουν από μικροτραυματισμούς μέχρι κ σοβαρά προβλήματα υγείας».

Κλείνοντας, σημειώνει: «Φυσικά, το aqua Pilates ενδείκνυται για όλους. Εντυπωσιακό κ στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, εάν έχουμε λίγο χρόνο να αφιερώσουμε για τον εαυτό μας, θεωρώ ότι πρέπει να του δώσουμε το καλύτερο», επισημαίνοντας παράλληλα: «Προσπαθώ να φέρνω το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα που να ταιριάζει στον καθένα. Θέλω όταν με ρωτάει κάποιος να του συστήνω το σωστό πρόγραμμα για εκείνον, πάντοτε σε συνδυασμό με το νερό. Σύντομα θα έρθουν κι αλλά προγράμματα, πολύ εντυπωσιακά, με άμεσα αποτελέσματα που τις περισσότερες φορές ενδείκνυνται για όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου