ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτο βήμα πρόκρισης

πρώτο-βήμα-πρόκρισης-778405

Το πρώτο βήμα πρόκρισης στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου για το Champions League θέλει να κάνει από απόψε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, φιλοξενώντας στις 8μ.μ. (Novasports 2HD) τη Σπαρτάκ Μόσχας. Με κεκτημένη ταχύτητα μετά από τις δύο νίκες απέναντι στη Βασιλεία, ο Δικέφαλος του Βορρά με «όπλο» τον κόσμο του θέλει να θέσει τις βάσεις πρόκρισης από σήμερα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν θα έχει στη διάθεση του για τον αποψινό αγώνα τον Βιεϊρίνια, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και τρέχει να προλάβει τον επαναληπτικό στη Μόσχα το βράδυ της 14ης Αυγούστου, ενώ ο Κάνιας μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς.

Στην αποστολή για πρώτη φορά συμμετέχει και ο Τσούμπα Ακπόμ, το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Αναλυτικά η 18άδα αποτελείται από τους: Ρέι, Πασχαλάκη, Μάτος, Κίτσιου, Μαλεζά, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίντι, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκα, Ελ Καντουρί, Λημνιό, Ουάρντα, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς, Ακπόμ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας πριν από τον αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας, στάθηκε στην πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση επί της Βασιλείας: «Ήταν δύσκολο να ισορροπήσω μεταξύ της χαράς της πρόκρισης επί της Βασιλείας και την ηρεμίας και του καθαρού μυαλού ενόψει Σπαρτάκ», μ’ αυτά τα λόγια ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιέγραψε τα συναισθήματά του, ωστόσο απέφυγε να μπει στη διαδικασία σύγκρισης της Βασιλείας και της Σπαρτάκ και όπως είπε οι λεπτομέρειες θα κρίνουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

«Είναι πολύ λάθος να κάνουμε συγκρίσεις στο ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που ήταν φαβορί μετά την κλήρωση. Καταφέραμε να προκριθούμε, κυρίως γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Κάναμε δύο καλά παιχνίδια και έχουμε αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα με πολλές λύσεις. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως δεν υπολογίζει στον ανέτοιμο Μπίσεσβαρ, όπως και στον Ακπόμ, αλλά χαίρεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του ο Χοσέ Κάνιας: «Ηταν εκτός για δύο μέρες και του είπα ότι μάλλον του έκαναν πολύ καλό αυτές οι… διακοπές. Γύρισε και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Μπίσεσβαρ δεν είναι έτοιμος. Έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα και ίσως είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Ο Ακπόμ είναι σε καλή κατάσταση σωματικά, αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην ομάδα. Σας το έχω ξαναπεί ότι διαθέτουμε παίκτες και θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Όποιος και να βρεθεί στο γήπεδο πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος. Δεν σκεφτόμαστε πόσο ακριβή είναι μία ομάδα όταν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι. Στεκόμαστε σε τεχνικά και τακτικά θέματα. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο πάντα».

«Πρόκριση και για τον Βιεϊρίνια»

«Όσο κερδίζεις ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου. Στο μυαλό μας είναι μόνο το παιχνίδι κόντρα στην Σπαρτάκ και τίποτα άλλο», ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Πέλκας, που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά από τα δύο παιχνίδια με τη Βασιλεία, παραδέχθηκε ο Ελληνας μεσοεπιθετικός. «Από κάθε παιχνίδι έχω μάθει να κερδίζω πολλά πράγματα και να παίρνω εμπειρίες. Κόντρα στη Βασιλεία σταθήκαμε πολύ καλά και καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τον στόχο μας».

Η Βασιλεία ανήκει στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση με την Σπαρτάκ, όπως είπε ο 24χρονος άσος: «Πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα στη Βασιλεία. Πρέπει να υπερτερήσουμε στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω την 11άδα που θα επιλέξει ο προπονητής. Εγώ πάντως θα είμαι έτοιμος για αγωνιστώ και να κάνω ότι μου πει ο προπονητής. Ο βαθμός ετοιμότητας των δύο ομάδων είναι ίδιος. Θα πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε στο γήπεδο για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Αναφερόμενος στη συνέχεια, αλλά και στον τραυματισμό του Αντρέ Βιεϊρίνια, που θα χάσει το αποψινό ματς της Τούμπας ο Πέλκας είπε: «Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά. Το δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή. Θα κάνω τα πάντα για να αποδεικνύω κάθε φορά ότι αξίζει να φορά το περιβραχιόνιο. Όλοι θα παίξουμε και για τον Αντρέ και για όλους όσους μας πιστεύουν».

Με 21 παίκτες η Σπαρτάκ

21 ποδοσφαιριστές έχει πάρει μαζί του ο Ιταλός τεχνικός της Σπαρτάκ, Μάσιμο Καρέρα.

Στην αποστολή ο 54χρονος Ιταλός τεχνικός της Σπαρτάκ συμπεριέλαβε τους:

Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Μποκέτι, Κομπάροφ, Φερνάντο, Γκλουσάκοφ, Ζόμπνιν, Πρόμες, Τασάεφ, Ζε Λουίς, Ρεμπρόφ, Τερέσκιν, Κουτέποφ, Ρασκάζοφ, Λομοβίτσκι, Τιμοφέεφ, Ανί, Πέδρο Ρότσα, Λουίς Αντριάνο, Ποπόφ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ντζικία, Μελγκαρέχο και Σαμέντοφ.

«Καμίνι» η Τούμπα

Μέσα σε λίγες ώρες, ο Δικέφαλος του βορρά ανακοίνωσε πως τα μεμονωμένα εισιτήρια (περίπου 11.000) για την αναμέτρηση με τη Σπαρτάκ Μόσχας εξαντλήθηκαν! Αξίζει να σημειωθεί πως η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έχει δεσμεύσει περίπου 500 θέσεις για τυχόν αγορές διαρκείας μέχρι και σήμερα το απόγευμα, αφού υπενθυμίζεται πως επικρατεί… τρέλα και σε αυτό το κομμάτι, καθώς έχουν φύγει περισσότερες από 16.000 κάρτες.

«Σφυρίχτρα» από το Ισραήλ

Ο 37χρονος διαιτητής, Ορέλ Γκρίνφελντ, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση, ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας. Μαζί του θα έχει τους Ιντάν Γιαρκόνι και Ρόι Χασάν, ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελεί ο επίσης Ισραηλινός, Αλόν Γεφέτ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου