ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξεκινούν τα… χιλιόμετρα

ξεκινούν-τα-χιλιόμετρα-779931

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στα Χάνια ανηφορίζει από αύριο Δευτέρα η Νίκη Βόλου, πραγματοποιώντας το βασικό και πιο επίπονο στάδιο της καλοκαιρινής της προετοιμασίας, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2018 – ’19.

Μετά από δύο εβδομάδες παραμονής στο… Πανθεσσαλικό και τις πρωινές προπονήσεις φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων και των δύο φιλικών αναμετρήσεων απέναντι σε Παναιτωλικό και Σαρακηνό, οι κυανόλευκοι ανεβάζουν στροφές και ξεκινούν τα… χιλιόμετρα, προκειμένου να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Η Νίκη ανηφορίζει και πάλι στο… βουνό, έχοντας ολοκληρώσει χθες τον πρώτο κύκλο της προετοιμασίας της με πρωινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Για σήμερα Κυριακή δόθηκε ρεπό – ανάσα στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν ξανά αύριο το πρωί, ώστε να αναχωρήσουν για τα Χάνια Πηλίου για το δεύτερο και πιο επίπονο στάδιο προετοιμασίας.

Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα βρεθούν οι παρακάτω 26 ποδοσφαιριστές: Αποστολίδης, Τασιάς, Χρ. Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Παπαδήμας, Κέρι, Μέτσε, Φάμπιο, Τσεμπερίδης, Δωματάς, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Μακενγκό, Αναστασίου, Τζιώρας, Βουκομάνοβιτς, Ντινιωτάκης, Ματθαίου, Μετούσι, Λάιος, Σιώμος, Χρηστίδης, Βουρδάκης και Κουτσούκης.

Επίσης μέχρι αύριο αναμένεται να γίνει ακόμη μία προσθήκη τερματοφύλακα, ενώ την αποστολή θα ακολουθήσει και ο νεαρός Γιώργος Φλώρος από την ακαδημία της Νίκης, όπως και ο Τσουλχάι, του οποίου η απόκτηση παραμένει ανοικτή, μιας και ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός ανήκει στη Βέροια.

Έκπληξη η απουσία του μέχρι πρότινος αρχηγού Γιάννη Βέργου, αλλά και αυτή του Αλέξανδρου Καρτσαμπά, ο οποίος έπαιξε στο φιλικό με τον Σαρακηνό.

Η επιστροφή στη βάση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 13 Αυγούστου από τα Χάνια με τους κυανόλευκους να αντιμετωπίζουν την ίδια μέρα τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και το Σάββατο 18 Αυγούστου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον ΓΣ Αλμυρού στο ίδιο γήπεδο, όπως έκαναν και πέρυσι.

Στη συνέχεια οι κυανόλευκοι θα μεταβούν στην Άμφισσα την Κυριακή 19 Αυγούστου, όπου και θα αγωνιστούν σε τουρνουά απέναντι σε Φωκικό και Ναυπακτιακό Αστέρα. Μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί ο πρώτος επίσημος αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας, με τη Νίκη να παίζει συγκεκριμένα την Κυριακή 26 Αυγούστου. Τρεις μέρες μετά και έπειτα από ανακοίνωση της ομάδας των Μετεώρων, οι Τρικαλινοί θα βρεθούν στο Πανθεσσαλικό για φιλικό με τη Νίκη την Τετάρτη 29/8.

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων:

Δευτέρα 13/8

με Φωκικό (Πανθεσσαλικό)

Σάββατο 18/8

με ΓΣ Αλμυρού (Πανθεσσαλικό)

Κυριακή 19/8

τουρνουά στην Άμφισσα

Κυριακή 26/8

Κύπελλο Ελλάδος

Τετάρτη 29/8

με Μετέωρα (Πανθεσσαλικό).

Κέρδος της η… σοβαρότητα

Μπορεί ο Σαρακηνός να μην αποτελεί το μέγεθος του Παναιτωλικού, αλλά σίγουρα κάποια θέματα δεν πέρασαν απαρατήρητα στο τελευταίο φιλικό των κυανόλευκων την περασμένη Παρασκευή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο οποίο οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 5-0. Η Νίκη σε αντίθεση με το φιλικό με την ομάδα του Αγρινίου όπου παρατάχθηκε εσκεμμένα με δύο μικτές ενδεκάδες θεωρητικά βασικών και αναπληρωματικών παικτών, απέναντι στην ομάδα της Α’ ΕΠΣΘ ξεκίνησε με περισσότερα «δυνατά» χαρτιά, αλλά σίγουρα αυτό που μετρά είναι πως οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με περισσότερη σοβαρότητα.

Πέρα από την παρουσία του νεοαποκτηθέντα Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, με τον 35χρονο τερματοφύλακα να ανακοινώνεται το πρωί της Παρασκευής και το απόγευμα να φορά και πάλι τα γάντια του μπροστά από τις εστίες του Πανθεσσαλικού, στην άμυνα χρησιμοποιήθηκαν οι Μετούσι και Παπαδόπουλος δεξιά και αριστερά και στο κέντρο της οι Λάιος και Χρ. Καρτσαμπάς. Ο Τσεμπερίδης ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, με τους Μέτσε και Μακενγκό να χρησιμοποιούνται μπροστά του. Στα άκρα της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι «νέοι» Κέρι και Δωματάς, όπως και ο Βουκομάνοβιτς, με συνολικά τους 8 από τους 11 να αποτελούν και μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού.

Αναμφίβολα ο Φάντζιο Μπούις έδωσε τη δυνατότητα στους «καινούργιους» να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά συμμετοχής, χρησιμοποιώντας στην επανάληψη από τη… νέα φουρνιά και τους Ντινιωτάκη (φορ – πλάγιο αμυντικό), Καντούτση (ως στόπερ), σε ένα συνδυασμό με τους… παλιούς, Παπαδήμα (δεξί μπακ), Αλ. Καρτσαμπά (δεξιά στην επίθεση), Σιώμο (ως μέσο), Ιορδανίδη (ως μέσο), Βουρδάκη (ως επιθετικό) αλλά και Ματθαίου (ως επιθετικό), σημειώνοντας και ένα πανέμορφο τέρμα.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν οι: Αποστολίδης, Μετούσι (46’ Παπαδήμας), Β. Λάιος (51’ Τσουλχάι), Χρ. Καρτσαμπάς (46’ Καντούτσης), Θ. Παπαδόπουλος (51’ Αλ. Καρτσαμπάς), Τσεμπερίδης (57’ Ντινιωτάκης), Μέτσε (66’ Σιώμος), Μακενγκό (46’ Ιορδανίδης), Κέρι (51’ Βουρδάκης), Δωματάς (62’ Ματθαίου), Βουκομάνοβιτς (46’ Αναστασίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου