ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση για Καλανδαρίδη

πρόκριση-για-καλανδαρίδη-780250

Την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ πανηγύρισαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 23 πριν λίγες ημέρες στο Πόζναν, Βολιώτης αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Χρήστος Στεργιάκας, στα αγωνίσματα της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών, που διεξάγεται στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Οι δύο αθλητές ήταν εξαιρετικοί και τερμάτισαν 1οι στον επαναληπτικό του διπλού με 6:26.92. Αντίθετα δεν τα κατάφεραν οι Σοφία Ασουμανάκη-Αθηνά Αγγελοπούλου που στον αντίστοιχο επαναληπτικό των γυναικών τερμάτισαν στην 6ηθέση με 7:05.11 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Την ίδια τύχη είχε και η αθλήτρια του ΝΟΒΑ Αναστασία Βόντζου που μαζί με την Μαίη Εμμανουηλίδου δεν κατάφεραν να προκριθούν στην κορυφαία εξάδα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισαν στην 5η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 7:20.82 και θα συμμετάσχουν στον μικρό τελικό.

Μια από τις θέσεις 7-12 θα διεκδικήσει και η τετράκωπος άνευ των γυναικών. Οι Βολιώτισσες Ιωάννα Μπιτζιλαίου και Μαργαρίτα Γεωργούδη, που ανήκουν στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, με τις συναθλήτριές τους Δήμητρα Τσαμοπούλου και Αννέτα Κυρίδου πήραν την 5η θέση στον επαναληπτικό με επίδοση 6:52.09 και έμειναν εκτός μεγάλου τελικού.

Από κει και πέρα, η Κατερίνα Νικολαΐδου, στο σκιφ γυναικών σφράγισε την πρόκρισή της σε τελικό η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πήρε την 2η θέση στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών με χρόνο 7:45.06 τερματίζοντας πίσω από την Δανέζα Πέτερσεν που σημείωσε χρόνο 7:41.82 με την οποία ήταν οι μοναδικές που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό .Εκτός μεγάλου τελικού έμειναν οι Μαρόκος – Νικολαΐδης στο διπλό σκιφ ελ βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 4η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 6:32.69 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό.

Έτσι συνοπτικά η Ελλάδα μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, σήμερα και αύριο θα πάρει μέρος σε ένα τελικό (με τη Νικολαΐδου στο σκιφ) και δυο ημιτελικούς (με τον Γιάνναρο στο σκιφ ελ βαρών και τους Στεργιάκα – Καλανδαρίδη στο διπλό) με την ελπίδα να σφραγίσουν και αυτοί το εισιτήριο για τους τελικούς.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα για τα Ελληνικά πληρώματα:

11:42 Τετράκωπος άνευ (γ) ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:06 Διπλό σκιφ (γ) ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:12 Σκιφ ελ βαρών (α) ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

12:24 Διπλό σκιφ (α) ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου