ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόταση στον Δήμο Βόλου για ανάπτυξη του Beach Handball

πρόταση-στον-δήμο-βόλου-για-ανάπτυξη-τ-783114

Με ανακοίνωση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΓΕ Αγριάς – Κένταυρος 2008 συγχαίρει την εθνική ομάδα Beach Handball (παράκτιας χειροσφαίρισης) Γυναικών για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν της Ρωσίας και τονίζει πως θα προτείνει και στον Δήμο Βόλου τη δημιουργία κατάλληλων γηπέδων. Αναλυτικά:

«Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Χειροσφαίριση, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο που πετυχαίνει εθνική μας ομάδα σε ομαδικό άθλημα (Ανδρών – Γυναικών). Η εθνική μας ομάδα στην πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αν και αουτσάιντερ της διοργάνωσης, χάρη στα ψυχικά αποθέματα των αθλητριών μας κέρδιζε από παιχνίδι σε παιχνίδι όλα τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μια διαδρομή που συγκλόνισε και με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης να μιλάει για την Ελλάδα που γράφει ιστορία. Μια επιτυχία που έρχεται να δώσει χαρά αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας.

Να σημειώσουμε πως το άθλημα της παράκτιας Χειροσφαίρισης είναι ένα από τα θεματικά αθλήματα της άμμου και προτεινόμενο για να συμπεριληφθεί στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Βόλος δε έχει σημειώσει επιτυχίες σε Πανελλήνιο επίπεδο, με την ομάδα Γυναικών του Εύρυτου Βόλου να κατακτά την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2009. την ομάδα Γυναικών του Κενταύρου Αγριάς να είναι φιναλιστ του πρώτου κυπέλλου Ελλάδας το 2014 και την ίδια ομάδα να κατακτά την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2015.

Ο σύλλογός μας θα ζητήσει τη συνεργασία του Δήμου Βόλου, τις επόμενες μέρες ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλα γήπεδα αγώνων σε παραλίες του Δήμου μας, για την ανάπτυξη του αθλήματος και την πραγματοποίηση αγώνων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου