ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιώτης από παγκόσμιο… χρυσάφι ο Γιάννης Καλανδαρίδης

βολιώτης-από-παγκόσμιο-χρυσάφι-ο-γιά-785241

Ιστορία έγραψαν ο Βολιώτης κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ Γιάννης Καλανδαρίδης και ο συναθλητής του Χρήστος Στεργιάκας που αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στο Πόζναν.

Ο έμπειρος Βολιώτης πρωταθλητής που δουλεύει σκληρά πανηγύρισε μια ακόμα σημαντική διάκριση, ανεβάζοντας τη γαλανόλευκη στον ψηλότερο ιστό του Πόζναν, γεμίζοντας υπερηφάνεια τόσο την ελληνική αποστολή, όσο και την εγχώρια και τοπική κωπηλασία.

Το ταλαντούχο ελληνικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ των αγοριών τερματίζοντας σε 6:13.13 μετά από μια συναρπαστική κούρσα. Αν και ξεκίνησαν από την 3η θέση που κράτησαν ως τα μισά της κούρσας, οι δύο Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμούς και μπήκαν σε θέση οδηγού αφήνοντας πίσω τόσο την Ολλανδία που τερμάτισε 2ησε 6:14.18 όσο και την Πολωνία που κέρδισε το χάλκινο με 6:14.53.

Ένα μόλις δευτερόλεπτο χώρισε το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών από το βάθρο. Η Βολιώτισσα Αναστασία Βόντζου μαζί με τη Θωμαϊδα Εμμανουηλίδου πήραν την 4ηθέση στον τελικό του αγωνίσματος τερματίζοντας σε 7:00.45 χάνοντας τη 3ηθέση από το πλήρωμα της Βρετανίας που τερμάτισε σε 6:59.21.

Την 4ηθέση κατέκτησε και το αντίστοιχο βαρύ πλήρωμα των γυναικών με τις Αννέτα Κυρίδου και Σοφία Ασουμανάκη. Οι δυο πρωταθλήτριες ήταν σε τροχιά μεταλλίου μέχρι τα μισά της κούρσας αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν με αποτέλεσμα να τερματίσουν 4ες με χρόνο 6:51.47 πίσω από την Ιταλία που έκανε χρόνο 6:49.17.

Στον μικρό τελικό του σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών η Μαρία Πέργουλη πήρε τη 2η θέση ( 8ηστη γενική) με χρόνο 7:49.99 ενώ στον αντίστοιχο των αγοριών ο Νίνος Νικολαϊδης ήταν 5ος(11οςστη γενική) με 7:17.01.

Η τετράκωπος άνευ των κοριτσιών με τις Δήμητρα Τσαμοπούλου-Ιωάννα Μπιτζιλέου-Μαργαρίτα Γεωργούδη-Αθηνά Αγγελοπούλου τερμάτισε στη 2ηθέση του μικρού τελικού (8ηστη γενική) με χρόνο 6:35.22 ενώ το διπλό σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τους Γραμμενιάτη-Ντινενή ήταν 6ο (12ο στη γενική) στο μικρό τελικό με 6:29.92.

«Ασημένιοι» Παπακωνσταντίνου, Μαρόκος

Το ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας U23, που διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας, πανηγύρισαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος. Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε στη 2η θέση στο τελικό της δικώπου άνευ ελαφρών βαρών με 6:56.24 πίσω από την «χρυσή» Ιρλανδία (6:54.48) και μπροστά από την ιταλική βάρκα (7:00.07) που κατέκτησε το χάλκινο.

«Ήταν πολύ δυνατή κούρσα, όπως η πρώτη που κάναμε. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι από τη στιγμή που μπήκαμε στη βάρκα. Πάντα θες να κερδίζεις τον αγώνα που τρέχεις, αλλά και με το ασημένιο μετάλλιο είμαστε πολύ χαρούμενοι» τόνισε αμέσως μετά τον τελικό ο Γιάννης Μαρόκος.

Τα 10 πληρώματα της Ελλάδας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόζναν κατέκτησαν ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο, έχοντας συνολικά έξι συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς και τέσσερις σε μικρούς. Η Ελληνική ομάδα δείχνει ότι είναι πανέτοιμη να πάρει τη σκυτάλη από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα πληρώματα και να συνεχίσει την παράδοση των επιτυχιών σε διεθνές επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου