ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 23/9 η έναρξη της Γ΄ Εθνικής

στις-23-9-η-έναρξη-της-γ΄-εθνικής-786014

Την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, 2018 -΄19, δημοσίευσε η ΕΠΟ χωρίς σημαντικές αλλαγές από πέρσι με 8 ομίλους και με 4 ομάδες να κερδίζουν άνοδο…

Σύμφωνα με την προκήρυξη το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε οκτώ (8) ομίλους, τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00, Δήλωση Συμμετοχής και το σχετικό παράβολο των πεντακοσίων (500) ευρώ. Στην περίπτωση που το σωματείο – πρωταθλητής δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να τον αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 15:00. Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 15:00

Ενώ η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην προκήρυξη μια αλλαγή είναι ότι την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα (18άδα), δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1997 και εντεύθεν και δεν θα δύνανται να συμπληρωθούν οι θέσεις τους στην (18άδα) από ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο δεν τηρήσει την συγκεκριμένη υποχρέωση, θα του επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ ανά αγώνα, ενώ για για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα αλλα και η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1998 και εντεύθεν.

Επίσης είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4)ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Όσον άφορα την άνοδο και τον υποβιβασμό …μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League τέσσερις ομάδες, που θα προκύψουν από το «ειδικό πρωτάθλημα». Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

Ο αριθμός των σωματείων, συνολικός και ανά Όμιλο, που θα υποβιβαστούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής.

Τέλος ολα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με την ανάλογη ομάδα ( Κ-14 ή Κ-16 ή Κ-18),στο πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου