ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παράταση για την προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας!

παράταση-για-την-προκήρυξη-της-σούπερ-786994

Περιθώριο μέχρι τις 18 Αυγούστου για να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της χθες να κάνει δεκτό το αίτημα της Σούπερ Λίγκας για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης και του ετήσιου προγράμματος μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, αφήνοντας, έτσι, περισσότερο χρόνο στις ΠΑΕ να καταλήξουν όσον αφορά στην αναδιάρθρωση.

Έτσι στο επόμενο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η έγκριση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 και οι κλειδάριθμοι της κλήρωσης, ενώ στη Γ.Σ. θα τεθεί προς έγκριση η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Στον «αέρα», όμως, είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αλλά και ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Football League. H πρόταση της Σούπερ Λίγκας προβλέπει ότι ο 15ος και ο 16ος θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και τον δεύτερο της Football League.

Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της Football League δεν προβλέπεται ν’ ανέβει απευθείας, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. H Super League ζήτησε παράταση προθεσμίας υποβολής προκήρυξης έως τις 07/08.

Η πρόταση-σοκ για κανέναν απευθείας προβιβασμό ομάδας από την Football League αρχίζει και χάνει πόντους αφού είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής και το εναλλακτικό πλάνο της Super League στη μάχη της προκήρυξης προβλέπει απευθείας άνοδο μόνο για τον πρωταθλητή της Football League. Δηλαδή να ανέβει απευθείας ο πρωταθλητής της Football League, από τη Super League να υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες (14η, 15η, 16η) και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη 2η της Football League.

Αν δεν υπάρχει συμφωνία, τη λύση θα κληθεί να δώσει εκ νέου η ΕΠΟ καθώς οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων πρέπει να έχουν την έγκρισή της.

Στη χθεσινή συνεδρίαση στης ΕΕ της ΕΠΟ εγκρίθηκε και η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τη νέα σεζόν, αφού έκλεισαν οι όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν στον β’ όμιλο των πλέι οφ ανόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου