ΜΠΑΣΚΕΤ

Το τουρνουά που γίνεται …θεσμός

το-τουρνουά-που-γίνεται-θεσμός-795742

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα όλος ο πλανήτης να κινούνταν σε ρυθμούς Μουντιάλ, ωστόσο το Βελεστίνο βρισκόταν μάλλον σε διαφορετική αθλητική διάσταση, με το τουρνουά μπάσκετ που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (14/7), με την διεξαγωγή των μεγάλου και μικρού τελικού, να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ» διοργάνωσε με τη βοήθεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Περιφέρειας ένα μίνι πρωτάθλημα μπάσκετ με τη συμμετοχή οχτώ ομάδων από την επικράτεια του Δήμου και το Αρμένιο.

Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο ανοιχτό γήπεδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου με κάποιους να γίνονται υπό το φως των προβολέων. Ύστερα από την… κωλυσιεργία της πρώτης εβδομάδας λόγω της βροχής αλλά και της ασυνέπειας κάποιων ομάδων στην φάση των ομίλων (για αυτό του χρόνου αναμένεται να μπει και κάποια “δικλείδα ασφαλείας”), το κοινό σίγουρα αποζημιώθηκε από τους συγκλονιστικούς ημιτελικούς και τους τελικούς.

Την πρωτιά κατέλαβε το Στεφανοβίκειο που είχε στο ρόστερ τον σέντερ της Νίκης Βόλου, Φώτη Τάσσο, με τον «γηγενή» Μάριο Κουκουλή να πραγματοποιεί επίσης πολύ καλές εμφανίσεις. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Βελεστινιώτες BahaLakers ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Dean Team του γνωστού στην περιοχή «τριποντάκια» Dean (Νίκος Καλόγηρος), με την οποία αγωνίστηκε εξαιρετικά και ο Βολιώτης γκαρντ, Βασίλης Αναγνωστόπουλος.

Τα αποτελέσματα του “Final Four”:

Πέμπτη

Coca Juniors – BahaLakers 62-65

Στεφανοβίκειο – Dean Team 62-56

Σάββατο

Τελικός Στεφανοβίκειο – Bahalakers 80-65

Μικρός Τελικός Dean Team – Coca Juniors 53-49.

“Ψυχή” ακόμα μίας αθλητικής διοργάνωσης ο υπεύθυνος του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου, Λευτέρης Πασσιάς, που εκτέλεσε χρέη γραμματείας σε όλες τις αναμετρήσεις. Απονομή πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Πρίντζος ενώ και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος, παρακολούθησε τους αγώνες και τον γιο του Μάνο που άφησε για λίγο το ποδόσφαιρο και από σέντερ φορ έγινε… σκέτο σέντερ. Να σημειωθεί ακόμα πως στο τουρνουά διαιτήτευσαν μέλη του ΣΔΚΜ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Βελεστίνου, Γιασεμή Γεωργαλιού, θέλησε να ευχαριστήσει τις ομάδες που συμμετείχανε στο τουρνουά, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Λευτέρη Πασσιά για την συνεισφορά του αυτά τα δύο χρόνια.

Παράλληλα, τόνισε πως η συμβολή των θεατών ήταν σημαντική ώστε να «μεγαλώσει» ακόμα πιο πολύ η διοργάνωση ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Μουσικό Βαγόνι που βρίσκεται πάντα δίπλα στις δράσεις του συλλόγου.

Τέλος, ανανέωσε το ραντεβού όλων για το 2019, με το καλοκαιρινό μπάσκετ να γίνεται πλέον θεσμός.

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου