ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Βολιώτικη κωπηλασία έλαμψε και στη Β’ Φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος

η-βολιώτικη-κωπηλασία-έλαμψε-και-στη-β-796665

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με αξιόλογες παρουσίες και Βολιώτικες επιτυχίες ολοκληρώθηκε και η Β’ Φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που αφορούσε στις κατηγορίες Παίδων -Κορασίδων και επίδειξης ΑΜΕΑ στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων.

Κάτω από ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και με τον διοργανωτή ΝΟ Ιωαννίνων να έχει δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια ενόψει και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 23 που θα φιλοξενηθούν στις ίδιες εγκαταστάσεις το φθινόπωρο του 2019, οι 300 και πλέον αθλητές κι αθλήτριες έδωσαν σπουδαίες μάχες αποδεικνύοντας ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος γονείς και συγγενείς παρουσία και του Γ.Γ. αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού χειροκρότησαν τους νικητές των 12 τελικών που ανέδειξαν πολυνίκη στις συγκεκριμένες κατηγορίες τον ΝΟ Μαυροχωρίου που κατέκτησε 2 χρυσά 2 ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο μεγάλος θριαμβευτής των δύο φάσεων του πρωταθλήματος ήταν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης που αναδείχθηκε πρωταθλητής και πολυνίκης, συγκεντρώνοντας συνολικά 29 μετάλλια και στις δυο φάσεις. Από πλευράς Βολιωτών, στην 3η θέση βρέθηκε ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με απολογισμό 17 μεταλλίων (5-9-3), ενώ ο ΝΟΒΑ ήταν 7ος με 10 μετάλλια (3-4-3).

Σε ότι αφορά τη γενική βαθμολογία, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ κατετάγη 3ος συγκεντρώνοντας 227,5 βαθμούς, ενώ ο ΝΟΒΑ ήταν 6ος, με 136β. Αξιόλογη προσπάθεια έκανε και ο σύλλογος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που συγκέντρωσε 4 βαθμούς.

Αναφορικά με την κατηγορία Παίδων-Κορασίδων, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ήταν 4ος με 39,5 βαθμούς, ενώ ο ΝΟΒΑ 10ος με 21β. Στη Β’ φάση του πρωταθλήματος, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ κατέκτησε ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ οι αθλητές του ΝΟΒΑ ανέβηκαν στο βάθρο δύο φορές και μάλιστα στο πιο ψηλό σκαλί, καθώς αμφότερα τα μετάλλια που κατέκτησαν ήταν χρυσά.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, χρυσές ήταν η Ελένη Βαρελοπούλου και η Αποστολία Σάμιου στη Δίκωπο Ανευ Κορασίδων, ασημένιοι οι Δημήτριος Διαμαντάκος, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ιωάννης Αδάμ και Αλέξανδρος- Ιάνης Τριανταφυλλίδης στην Τετράκωπο Ανευ, ενώ χάλκινοι οι Ιωάννης και Παναγιώτης Αγαπητός στο Διπλό Σκιφ Παίδων.

Παράλληλα, 5οι στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων ήταν οι Παναγιώτης Αδάμ, Αθανάσιος Δαλίδης, Νικόλαος Μπαράκος και Άγγελος Καμήτας, ενώ ο Σταμάτης Αγγελής ήταν 5ος στον μικρό τελικό του Σκιφ Παίδων. Έκτες στο Διπλό Σκιφ Κορασίδων ήταν η Αγγελική Αραμπατζή και Ανδρονίκη Ευθυμιοπούλου, όπως και η Ελένη- Καλλιόπη Πρωτοψάλτη στον μικρό τελικό του Σκιφ Κορασίδων.

Για τον ΝΟΒΑ, χρυσοί ήταν οι Χαράλαμπος Νάνος και Νικόλαος Παρασκευάς στη Δίκωπο Ανευ Παίδων, όπως και η Ισμήνη Νόνη στο Σκιφ Κορασίδων, ενώ 4οι τερμάτισαν οι Αλέξανδρος Μπρουσοβάνας και Νικόλαος-Ραφαήλ Χατζόπουλος στον μικρό τελικό του Διπλού Σκιφ Παίδων. Τρίτες τέλος στον μικρό τελικό, αναδείχθηκαν οι Χαρίκλεια-Μαρία Τσιτσιγιάννη και Σωτηροπούλου-Λιάρου Λεμονιά, στο Διπλό Σκιφ Κορασίδων.

Ο προπονητής του ΝΟΒΑ, Γιώργος Κουρκούμπας, με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνολική εμφάνιση των αθλητών του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ομάδα μας πήγε πολύ καλά, στους αγώνες που έγιναν σε ιδανικές συνθήκες. Ο ΝΟΒΑ δείχνει τη δυναμική του στο άθλημα και παίρνει εμπειρίες για το μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου