ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ουρουγουάη – Γαλλία για μια θέση στην 4άδα

ουρουγουάη-γαλλία-για-μια-θέση-στην-4-803393

Η Ουρουγουάη και η Γαλλία συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι που θα αγωνιστεί χρονικά σήμερα (17:00,) για τη φάση των «8» του Μουντιάλ. Η ομάδα του Ντεσάμπς απέκλεισε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι την Αργεντινή για να βρεθεί ώς εδώ, η Ουρουγουάη με τη σειρά της νίκησε και απέκλεισε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για την Ουρουγουάη ο Ταβάρες θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον επιθετικό Καβάνι με τις πιθανότητες να παίξει από λίγες εως καθόλου ενώ ο μικροτραυματισμός για τον έτερο σταρ της «Σελέστε» τον Λουίς Σουάρες στην προπόνηση,δεν ηταν καρτι σοβαρό και όλα δείχνουν πως θα αγωνιστεί κανονικά. Στην ανάλυση του συστήματος το 4-4-2 του Ταμπάρες θα διατηρηθεί με πιθανότερο αντικαταστάτη του Καβάνι εάν δεν αγωνιστεί να είναι ο Στουάνι της Χιρόνα.

Για την Γαλλία εκτός λόγω καρτών ο χαφ Ματουϊντί, με τον Ντεμπέλε να διεκδικεί θέση στη βασική 11αδα. Επίσης ο δεξιός μπακ Σιντιμπέ παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού έτσι ο Παβάρ θα ξεκινήσει ξανά βασικός.

Ο Ντεσάμπς είναι πολύ πιθανό να κατέβει με 4-3-3, έχοντας 3αδα στην επίθεση τους Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ζιρού, εκτός αν προτιμηθεί ο Ντεμπελέ στη θέση του Ζιρού. Σε αυτή την περίπτωση ο Ντεμπελέ θα αγωνιστεί αριστερά, ο Εμπαπέ δεξιά και ο Γκριζμάν στην κορυφή με το ενδεχόμενο να εναλλάσσονται στις θέσεις της επίθεσης οι τρεις τους αρκετά πιθανό.

Οσον αφορά στα στατιστικά της προϊστορίας Ουρουγουάη και Γαλλία έχουν τεθεί αντιμέτωπες 7 φορές είτε για φιλικούς αγώνες είτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ουρουγουάη έχει μία νίκη έναντι 2 της Γαλλίας με την πλειοψηφία των παιχνιδιών να έχει λήξει 4 φορές στην ισοπαλία. Ακόμη ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως και οι 4 ισοπαλίες είναι με το ίδιο σκορ 0-0. Δύο από αυτά τα παιχνίδια ήταν αγώνες Μουντιάλ μία το 2002 και μία το 2010.

Πάντως μια ακόμη μία σημαντική παράδοση έχουν την ευκαιρία να «σπάσουν» οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ, με αντίπαλο την Ουρουγουάη… Μετά την νίκη με 4-3 επί της Αργεντινής στην «φάση των 16», οι «πετεινοί» κατέρριψαν την παράδοση που τους ήθελε να γνωρίζουν ισάριθμες ήττες στις -μόλις- δύο φορές που αναμετρήθηκαν με την «αλμπισελέστε» στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου.

Και σήμερα με αντίπαλο την Ουρουγουάη, οι Γάλλοι διεθνείς, καλούνται να κάνουν κάτι ανάλογο, καθώς στις μέχρι τώρα τρεις φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή, οι «τρικολόρ» δεν έχουν νικήσει ποτέ.

Ειδικότερα, στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε το 1966 στην Αγγλία, η Ουρουγουάη νίκησε με 2-1, ενώ όπως ήδη αναφέρεται πιο πάνω στα γήπεδα της Ασίας το 2002, όσο και στην Νότια Αφρική το 2010 -πάντα στο πλαίσιο των ομίλων- οι αναμετρήσεις των δύο «μονομάχων», ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου