ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλούσιο θέαμα επεφύλαξε για 3η χρονιά το ράλι Αλμυρού

πλούσιο-θέαμα-επεφύλαξε-για-3η-χρονιά-τ-806740

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας, συνδιοργάνωσαν το «3ο Rally Almyros 2018», με το αγωνιστικό σκέλος του πλούσιου τριημέρου να ολοκληρώνεται χθες στο Αχίλλειο.

Σε μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει για άλλη μια χρονιά υπέροχο θέαμα και εντυπωσιακά περάσματα, με την εκκίνηση να δίνεται χθες το πρωί από τους Αγίους Θεοδώρους.

Η γιορτή ξεκίνησε από το Σάββατο με τον τεχνικό έλεγχο στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού και συνεχίστηκε με την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην ίδια τοποθεσία, ενώ χθες το πρωί ακολούθησαν οι ειδικές διαδρομές του αγώνα και η απονομή των επάθλων στο παραθαλάσσιο Αχίλλειο.

Οι νικητές

Το «3o Rally Αλμυρός 2018» φιλοξένησε πληρώματα από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τη Λαμία, τη Λειβαδιά, την Αθήνα, την Κόρινθο και την Κρήτη, δίνοντας στον αγώνα μία πανελλήνια υπόσταση που ξεπερνά τα όρια του θεσμού στον οποίο προσμετράται, ενώ δεν έλειψαν και οι Βολιώτικες παρουσίες.

Σε αυτές ξεχώρισε και το δίδυμο των Μιχαήλ Χρήστου Παρασκευά με τον Άλκη Ρέντη από τον ΟΜΑΘ, οι οποίοι με Suzuki Swift κατέκτησαν την 2η θέση στην κατηγορία F2, ενώ στην 3η θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκαν οι Μίλτος Αγγλόπουλος και Απόστολος Μακάριος με Mitsubishi Lancer, με τα μέλη της ΛΑ Βόλου να σημειώνουν χρόνο 32:44.86.

Από κει και πέρα οι Γεώργιος Γερόδημος και Σωτήρης Γρηγορίου από τα Τρίκαλα πήραν την πρώτη θέση με Opel Astra 32.21.83. Στη 2η θέση βρέθηκε το πλήρωμα των «Nikon» και Χρήστου Κουζιώνη, οι οποίοι με Citroen DS3 σημείωσαν χρόνο 32.43.92, κατακτώντας και την πρώτη θέση στην F2. Τo ίδιο πλήρωμα αλλά με άλλο αυτοκίνητο είχε κατακτήσει την πρωτιά στο 1o Rally Almyros το 2016.

Δεν έλειψαν τα… απρόοπτα

Όπως σε κάθε rally έτσι και σε αυτό του Αλμυρού δεν έλειψαν τα απρόοπτα, μιας και τρία οχήματα βγήκαν εκτός πορείας, δίχως όμως να υπάρχει κάποιος τραυματισμός, οδηγών ή θεατών. Πιο συγκεκριμένα άτυχοι ήταν οι Δαμασιώτης – Χατζηαγγελάκης του ΟΜΑΘ το αυτοκίνητο των οποίων (Toyota Yaris) εξετράπη της πορείας του και μετά από τούμπες κατέληξε σε χωράφι στη διασταύρωση με Πτελεό, δίπλα από το ελαιοτριβείο Σιαμανίκος.

Επίσης ατυχήματα είχαν οι Τριχάκης – Αραμπατζής με Citroen Saxo και Λάκης – Τριανταφυλλίδης με Seat Ibiza, τα αυτοκίνητα των οποίων βγήκαν εκτός πορείας σε στροφή, μέσα στον Πτελεό.

Όπως αναφέρθηκε από τα ατυχήματα υπήρξαν μόνο μικροτραυματισμοί, ενώ στα σημεία έσπευσε και ασθενοφόρο, δίχως να χρειαστεί να παράσχει πρώτες βοήθειες. Επίσης κλήθηκε και η Πυροσβεστική διότι στο σημείο χύθηκαν πολλά λάδια και υγρά φρένων στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ολισθηρότητα.

Τον αγώνα εγκατέλειψαν επίσης λόγω μηχανικής βλάβης οι Τραγής – Γκιλομανάκης, Περγαμαλής – Ρέκκας της ΛΑΒ και Δήμου – Αποστολάκης από το Ηράκλειο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου