ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη γοήτρου για το Περού

νίκη-γοήτρου-για-το-περού-809366

Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε το Περού την πρώτη του παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια. Οι Νοτιοαμερικανοί, οι οποίοι δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης, επιβλήθηκαν 2-0 της Αυστραλίας στο Σότσι (18΄ Καρίγιο, 50΄ Γκερέρο) και κατέλαβαν την τρίτη θέση στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ της Ρωσίας, αφήνοντας τέταρτους τους «socceroos».

Η Αυστραλία ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση (περιμένοντας παράλληλα ήττα της Δανίας από τη Γαλλία στη Μόσχα), αλλά το έργο της δυσκόλεψε πολύ από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18΄. Μετά από βαθιά μπαλιά του Γκερέρο, ο Καρίγιο έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Ράιαν, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των «Ινκας» στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Μπερτ Φαν προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ρόγκιτς στο 27΄ σταμάτησε στον Γκαλέσε, ενώ στο 34΄ οι Περουβιανοί αμυντικοί πρόλαβαν τον Λέκι τη στιγμή που ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει την ασίστ του Κρούζε και να σκοράρει από κοντά.

Οι ελπίδες των Αυστραλών για ανατροπή «έσβησαν» στο 50΄, όταν μετά από προσπάθεια του Κουέβα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Γκερέρο και ο πολύπειρος αρχηγός των Νοτιοαμερικανών κατάφερε με δύσκολο γυριστό σουτ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Φαν Μάρβαϊκ επιστράτευσε και τον βετεράνο Τιμ Κέιχιλ, αλλά η κατάσταση δεν ήταν πια αναστρέψιμη. Ο Μπέχιτς έχασε καλή ευκαιρία στο 60΄, καθώς το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε δίπλα από το δοκάρι, όμως σύντομα τα «καγκουρό» απογοητεύτηκαν και… συμβιβάστηκαν με τη μοίρα τους.

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
Κίτρινες κάρτες: Γέντινακ (10΄), Αρζάνι (60΄), Ρόγκιτς (66΄), Μίλιγκαν (88΄) – Γιοτούν (45΄), Ουρτάδο (79΄)
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαικ): Ράιαν, Μπέχιτς, Μίλιγκαν, Σένσμπερι, Ρισντόν, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72΄ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (58΄ Αρζάνι), Γιούριτς (53΄ Κέιχιλ)

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαλέσε, Τράουκο, Σανταμαρία, Ράμος, Αντβίνκουλα, Γιοτούν (46΄ Ακίνο), Τάπια (63΄ Ουρτάδο), Φλόρες, Κουέβα, Καρίγιο (79΄ Καρταχένα), Γκερέρο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου