ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λάμψη Βολιωτών στη Σύρο

λάμψη-βολιωτών-στη-σύρο-813215

Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από την εθνική μας ομάδα καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης γυναικών στο Κόμπο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουνίου το διεθνές μίτινγκ «Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018», που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τον ΑΝΟΜ στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου.

Η διοργάνωση διήρκεσε τρεις ημέρες, προσελκύοντας τα βλέμματα σημαντικών ανθρώπων του χώρου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της, στο νησί των Κυκλάδων βρισκόταν ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Βολιώτικη εκπροσώπηση σε επίπεδο συλλόγων υπήρχε, με τον ΝΟΒΑ να δίνει δυναμικό παρών στη διοργάνωση, όντας άλλωστε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης των συλλόγων με 190 βαθμούς, πίσω από τον πρώτο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης που είχε 192. Στις γενικές βαθμολογίες του μίτινγκ και στις εθνικές ομάδες πρώτη αναδείχθηκε η Γαλλία με 138 βαθμούς, δεύτερη η Ελλάδα με 134 β. και τρίτο το Μεξικό με 132 β.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και το Κόμπο οι Ελληνίδες -μεταξύ των οποίων και η Βολιώτισσα Βασιλική Κοφίδη- Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά τους στο τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης, βαθμολογήθηκαν με 84,5667 β. και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών. Έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο ενόψει της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης (τον Αύγουστο).

Στο Ελεύθερο Μικτό Ντουέτο, ο ΝΟΒΑ συμμετείχε με την Κυριακή Καραγιάννη και τον Βασίλη Μακρή και βαθμολογήθηκε με 63,3333 β. Στο τεχνικό πρόγραμμα του Μικτό Ντουέτο, οι δύο Βολιώτες ήταν 5οι στην κατάταξη, βαθμολογούμενοι με 60,3591.

Παράλληλα, η εθνική μας ομάδα γυναικών ήταν χάλκινη στο Ελεύθερο Ομαδικό, με συμμετοχή και της Βολιώτισσας Βοσιλικής Κοφίδη. Μαζί με τις Ιφιγένεια Δίπλα, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα – Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Γεωργία Βασιλοπούλου (αναπλ. Μαρία Ελένη Αρμάου, Όλγα Κουργιαντάκη) εκτέλεσαν το καινούργιο πρόγραμμά τους που ετοιμάζουν στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό, βαθμολογήθηκαν με 84,8667 β. και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στους συλλόγους, στο ίδιο αγώνισμα, πρώτος ήταν ο ΝΟΒΑ (Δεληγιάννη, Ιωάννου, Καράγγελου, Κουτσελίνη, Ουρανίτσα, Παγώνη, Φράγκου, Φραγκάκη, Καραγιάννη) και δεύτερος ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης.

Σε επίπεδο συλλόγων, στο Highlight, o NOBA συμμετείχε με τις Δεληγιάννη, Ιωάννου, Καράγγελου, Καραγιάννη, Κουτσελίνη, Ουρανίτσα, Παγώνη, Φράγγου, Φραγκάκη, παίρνοντας τη δεύτερη θέση.

Τέλος σε επίπεδο εθνικών ομάδων η Ελλάδα ήταν ασημένια στο Τεχνικό πρόγραμμα του Ομαδικού, με τη Βασιλική Κοφίδη να βρίσκεται ανάμεσα στα κορίτσια που στελέχωσαν την Εθνική μας. Συγκεκριμένα, οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα (αναπλ. Γεωργία Βασιλοπούλου, Βιολέτα Ζουζούνη) βαθμολογήθηκαν με 81,9300 β. και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου