ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ανανεωμένο Δ.Σ. ο Ρήγας Φεραίος

με-ανανεωμένο-δ-σ-ο-ρήγας-φεραίος-819477

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αλλαγμένο κατά 6/13 θα είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ρήγα Φεραίου που θα «τρέξει» τη νέα χρονιά την ομάδα στην Α’ Τοπική κατηγορία, με στόχο την επάνοδο στις ιστορικά γνώριμες για τον σύλλογο θέσεις.

Η Γενική Συνέλευση των μελών έλαβε χώρα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Βελεστίνου το βράδυ της Παρασκευής, και πραγματοποιήθηκε διοικητικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, με τους κυανόλευκους, θυμίζουμε, να αποχαιρετούν ύστερα από πέντε περιόδους τη Γ’ Εθνική, μειονεκτώντας σε ισοβαθμία και μη δικαιωμένοι μετέπειτα στις δικαστικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός της σεζόν 2017-2018, ενώ ακολούθησε η σύσταση εφορευτικής επιτροπής και η ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Αναλυτικά τα ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (μαζί με αναπληρωματικά μέλη) που θα έλθει σε σώμα, με τον Γιάννη Μπαλαμώτη να αναμένεται να παραμείνει επικεφαλής ως πρόεδρος του σωματείου. Στη λίστα, μεταξύ άλλων, και σε διοικητικό ρόλο ο επί σειρά ετών τερματοφύλακας Βασίλης Τσουμπέκος.

1. Ιωάννης Μπαλαμώτης

2. Κωνσταντίνος Γιάτσιος

3. Αθανάσιος Σπαθής

4. Αθανάσιος Χατζηθεοδώρου

5. Ιωάννης Μαυροκέφαλος

6. Σπύρος Πάσχος

7. Δήμητρα Ντόντου

8. Απόστολος Βασιλόπουλος

9. Ιωάννης Σιουμουρέκης

10. Χρήστος Τρίγκας

11. Μαρία Καλαμπούκα

12. Δημήτρης Χολέβας

13. Βασίλης Τσουμπέκος

14. Αντώνης Ντόβας

Τη Γενική Συνέλευση προήδρευσε ο επί σειρά ετών παράγοντας του συλλόγου, Γιάννης Γάρος, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο που παραβρέθηκε στη συνέλευση, ενώ ο πρόεδρος Γιάννης Μπαλαμώτης έκανε τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε: «Όπως ξέρετε, αναλάβαμε τη διοίκηση λίγο πριν τη διάλυση της ομάδας, τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι διοικητικά η ομάδα τα πήγε καλά, τα καταφέραμε. Στόχος ήταν εξαρχής να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, να κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε, τα πήγαμε καλά. Αποδεικνύεται από το ότι χάσαμε την κατηγορία για ένα γκολ. Και οικονομικά ανταπεξήλθαμε στις υποχρεώσεις.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συμπαράσταση στην ομάδα. Ό,τι μας έχουν πει τηρήθηκε στο ακέραιο. Επίσης να ευχαριστήσω τον επίτιμο πρόεδρο Αχιλλέα Μακρόπουλο, ο οποίος για ακόμη μία χρονιά συνέβαλε οικονομικά, καθώς και όλους τους χορηγούς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους Χρήστο Σπαθή και Γιώργο Αλεξίου, που δούλεψαν αφιλοκερδώς, τρέξανε την ομάδα και χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης τα παιδιά γιατί απέδειξαν ότι είναι Ρήγας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε ομάδα. Φέτος έγινε κάτι πρωτοφανές. Μας σταματούσαν στον δρόμο και μας ζητούσαν διαρκείας. Μας στήριξαν πάρα πολύ.

Τη δική του αναδρομή στη σεζόν που βίωσε η ομάδα έκανε ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Γιάτσιος: «To μήνα Αύγουστο αναλάβαμε τη διοίκηση. Παίρναμε τηλέφωνο για παίκτες και μας λέγανε: «Υπάρχει Ρήγας;». Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι βοήθησαν οι παλιοί παίκτες, Αλεξίου, Σπαθής, ώστε να μείνουν ποδοσφαιριστές. Προς τα Χριστούγεννα δεν ήμασταν καλά (σ.σ. βαθμολογικά). Τον Γενάρη κάναμε τα αδύνατα δυνατά να ενισχύσουμε την ομάδα, αλλά δεν δεχότανε πολλοί παίκτες. Η ομάδα έπεσε, κάναμε εκπληκτικό δεύτερο γύρο. Μπλεχτήκαμε σε δικαστικές περιπέτειες. Ελπίζαμε σε δικαστήρια. Είναι άδικο όσον αφορά τη δομή και τον αριθμό των ομάδων που πέφτουν. Όλα τα μέλη της διοίκησης υπερέβαλλαν εαυτόν. Έχω κάνει και σε άλλους συλλόγους, αυτό με τον Ρήγα δεν το έχω ξαναδεί».

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ο Ρήγας και στις δύο υποθέσεις, με Ολυμπιακό Βόλου και Θήβα, δεν είχε το δικαίωμα να «κυνηγήσει» περαιτέρω τη δικαίωσή του στο διαιτητικό δικαστήριο.

Ο ταμίας Αθανάσιος Χατζηθεοδώρου παρουσίασε αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ουσιαστικά εκκρεμότητες, με τη συνέλευση να τον εγκρίνει ομόφωνα.

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Μιχάλης Κουσκουρίδας, τόνισε με τη σειρά του τη σημασία της αγάπης και της στήριξης του κόσμου προς την ομάδα. Παράλληλα, σχολίασε πως η ομάδα θα πρέπει να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, κάτι που ωστόσο, όπως ειπώθηκε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ως ενδεχόμενο στον ορίζοντα, ενώ έκανε κάλεσμα στη διοίκηση να προχωρήσει περισσότερο τη διαδικασία με τις εγγραφές μελών.

Στη συνέχεια συστάθηκε εφορευτική επιτροπή και αναδείχτηκε το νέο Δ.Σ. το οποίο αναμένεται πλέον να συγκροτηθεί σε σώμα, ενώ οι παρευρισκόμενοι έδωσαν την πρώτη οικονομική ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν, δείχνοντας πως θα βρίσκονται κοντά στον σύλλογο μέχρι να επιστρέψει ξανά εκεί που του αρμόζει.

Αποχωρεί ο Βασιλειάδης

Ύστερα από δύο χρόνια καθημερινής τριβής με τον Ρήγα Φεραίο, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου, Παναγιώτης Βασιλειάδης, δεν θα βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στο νέο Δ.Σ. που αναδείχθηκε, όμως με δήλωσή του καλεί τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα και «στα χαμηλά», ώστε να επανέρθει εκεί που της αξίζει.

Παράλληλα, ο πρώην ποδοσφαιριστής των κυανόλευκων που έδινε το παρών κάθε μέρα στις προπονήσεις της ομάδας, συνοδεύοντάς την και στις εκτός έδρας αποστολές ανά την Ελλάδα, θέλησε να μοιράζει τα δικά του ευχαριστώ στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε.

Αναλυτικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Καλόγηρου που με έβαλε στη διοίκηση της ομάδας. Τον αείμνηστο Γιώργο, τα παιδιά του Φώτη και Γιάννη. Επίσης τους Πέτρο Μαζιανίτη και Γιάννη Μαυροκέφαλο καθώς και τον Γιάννη Μπαλαμώτη. Ακόμα, οφείλω να πω ευχαριστώ στους προπονητές που συνεργάστηκα, τους Χρήστο Σπαθή, Γιώργο Αλεξίου, Γιώργο Γάτο και τον Λάκη Μπακάλη. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον φίλαθλο κόσμο του Βελεστίνου που πρέπει να συνεχίζει να βρίσκεται στο πλάι της ιστορικής μας ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι ο σύλλογος θα επανέλθει εκεί που του αξίζει. Άπαντες, είμαστε στρατιώτες του Ρήγα Φεραίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου