ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέψη για τον πρωταθλητή ΝΠΣ Βόλος που συνεχίζει στη Football League

στέψη-για-τον-πρωταθλητή-νπσ-βόλος-που-7960

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Απόγευμα χαράς ήταν αυτό του Σαββάτου για τον ΝΠΣ Βόλος, οι παίκτες του οποίου μαζί με τεχνικό τιμ και διοίκηση σήκωσαν το τρόπαιο του πρωταθλητή στον 4ο Ομιλο, συνδυάζοντας την άνοδο στη Football League με γλυκόπικρη ισοπαλία με 2-2 απέναντι στον Ηρακλή.

Από τη μία οι παίκτες του Χουάν Φεράντο ήθελαν τη νίκη και μάλιστα με περισσότερα από δύο τέρματα διαφορά, προκειμένου να κατακτήσουν εκείνοι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή στον 1ο Ομιλο των μπαράζ ανόδου, αλλά με το μεγάλο στόχο της ανόδου να επιτυγχάνεται, όλοι γιόρτασαν στο φινάλε της βραδιάς.

Μετά τον αγώνα ακολούθησε η φιέστα, με τον τραγουδιστή Χρήστο Χολίδη να ερμηνεύει δικά του τραγούδια, τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ Περικλή Λασκαράκη, και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρη Μπουχλαριώτη, αλλά και τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Σπυριδόπουλο, να εύχονται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για το μέλλον της ομάδας, ενώ ακολούθησε η απονομή μεταλλίων και της κούπας.

Στην 6η και τελευταία αγωνιστική των μπαράζ, ο ΝΠΣ Βόλος θα φιλοξενηθεί από τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα και ο Ηρακλής από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, την ερχόμενη Κυριακή (27/5).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε δυο πρόσωπα, με το πρώτο 45λεπτο να κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς και οι δυο ομάδες παρήγαγαν φάσεις. Οι κυανέρυθροι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 16ο λεπτό με την σέντρα – σουτ του Ντεντάκη από τα δεξιά, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 28’ με τον Παναγιωτούδη, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Ουνγιαλίδη και νίκησε τον Μπουργάνη. Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν προβάδισμα λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού με το πλασέ του Μάντζη, μετά από κάθετη του Πέντα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πτηνόπουλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 2-2

Σκόρερ: (16’ Ντεντάκης, 56’ Μάντζης – 28’ Παναγιωτούδης, 93’ Πτηνόπουλος)

Διαιτητής: Τσιτσανούδης (Λάρισας)

Βοηθοί: Νίκζας, Μάνος (Λάρισας)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ουνγιαλίδης (75’ Ζέρης), Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Μελισσόπουλος (68’ Ντόσης), Πέντα, Καμπαγέρο, Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γιούδας, Ρεβιθόπουλος, Κουρέλλας, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Κωστούλας, Ντε Σμεντ (69’ Πτηνόπουλος), Παναγιωτούδης, Μεντί (60’ Ρόβας), Αμαραντίδης (77’ Παπαδόπουλος), Καζναφέρης.

Η ώρα της στέψης

Μετά το τέλος του αγώνα ανέβηκε στη σκηνή ο τραγουδιστής Χρήστος Χολίδης που διασκέδασε τους φιλάθλους της ομάδας με τα τραγούδια του, ενώ μετά ανέβηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλής Λασκαράκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και ο πρόεδρος της διοίκησης του ΝΠΣ Βόλος, Γιώργος Σπυριδόπουλος. Την αρχή έκανε ο κ. Λασκαράκης ο οποίος ευχήθηκε καλή πορεία στην ομάδα και στήριξη από τους φιλάθλους, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μπουχλαριώτης ο οποίος ευχήθηκε για ακόμα καλύτερα, ενώ μίλησε και ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σπυριδόπουλος ο οποίος δήλωσε πως «Τα καλύτερα έρχονται». Το πρόγραμμα της φιέστας προχώρησε, με το ποδοσφαιρικό τιμ να ανεβαίνει για να παραλάβει τα μετάλλια, ενώ ανέβηκε και ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με τους παίκτες να φωνάζουν «Είναι τρελός ο Δήμαρχος», ο οποίος αναφέρθηκε στους Σπύρο Πέτρου, γιό του Άκη Πέτρου αλλά και τον γιό του Αχιλλέα Μπέο οι οποίοι ακολουθούσαν την ομάδα. Στη συνέχεια φώναξε τον αρχηγό Πίτου Γκαρσία για να παραλάβει το τρόπαιο, με τον Αργεντινό άσο να σηκώνει την κούπα, Η φιέστα τελείωσε, με τους παίκτες να κάνουν το γύρο θριάμβου και να βγάζουν σχετικές φωτογραφίες .

Μάντζης «Η πόλη του Βόλου γιορτάζει»

Ο επιθετικός του ΝΠΣ Βόλος, Βασίλης Μάντζης σχολίασε σχετικά: «Η πόλη του Βόλου γιορτάζει, ανεβήκαμε κατηγορία, στη Football League μαζί με έναν ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Ηρακλής. Για μάς είναι πάρα πολύ σημαντικό, ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν, είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετυχαίνουμε αυτό. Ήρθε πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο για να γιορτάσουμε, να κάνουμε μια ωραία φιέστα, να αναγνωριστούν οι κόποι μας για όλη τη χρονιά».

Στο πόσο δύσκολη ήταν η κατάκτηση ανέφερε: «Κάθε πρωτάθλημα έχει τη δική του δυσκολία. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής χωρίς τα μπαράζ είχε μια δυσκολία όπως όλα τα πρωταθλήματα, τα μπαράζ ήταν δύσκολα παιχνίδια, όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στο γκολ, και ο Ηρακλής και εμείς που κερδίζαμε, κερδίζαμε στο γκολ, θεωρώ ότι ήταν δύσκολο. Ήταν όλες οι καλύτερες ομάδες, και όλες οι ομάδες ήξεραν να παίζουν και να κερδίζουν, ενώ για τα 20 γκολ που πέτυχε φέτος δήλωσε: «Σημαίνει ότι βάσει αριθμών είμαι ευχαριστημένος, θέλω να είμαι καλός στο γήπεδο και κάθε Κυριακή να είμαι καλύτερος από την προηγούμενη».

Φεράντο: «Δεν πληρώνει ο κόσμος για να μαλώνουμε»

Ο τεχνικός των κυανέρυθρων Χουάν Φεράντο σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα: «Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του παιγνιδιού, στα τελευταία λεπτά χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δεχτήκαμε το γκολ»

Για τις αψιμαχίες στο δεύτερο ημίχρονο: «Είχαμε κάποιες αψιμαχίες, διακοπές, οι παίκτες πρέπει να κοντρολάρουν τα συναισθήματά τους, να μένουν συγκεντρωμένοι.

Για το αν το παιχνίδι με τον Ηρακλή έδειξε στο τί θα ακολουθήσει στην επόμενη κατηγορία: «Δεν είναι αυτό ποδόσφαιρο, δεν πληρώνει ο κόσμος εισιτήριο για να βλέπει να μαλώνουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου