ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

11χρονη Βολιώτισσα σπάει τα χρονόμετρα

11χρονη-βολιώτισσα-σπάει-τα-χρονόμετρα-9036

Κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ τόσο στα 50μ. ελεύθερο όσο και στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S9 είναι από χθες, Σάββατο, η 11χρονη Βολιώτισσα κολυμβήτρια Δέσποινα – Βασιλική Χατζηπαρασίδου, που στην παρθενική της συμμετοχή στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ ΑμΕΑ, έσπασε τα χρονόμετρα!

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η 11χρονη αθλήτρια του Υδάτινου Κόσμου, που αγωνίζεται με το σωματείο «Αργοναύτες Βόλου» στη διοργάνωση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Αθήνα, με το εντυπωσιακό 58.29 που σημείωσε στον χθεσινό τελικό των 50μ. ελεύθερο S9 και αποτελεί νέα πανελλήνια καλύτερη επίδοση, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή, καθώς λίγες ώρες αργότερα, το παιδί – θαύμα της βολιώτικης κολύμβησης κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και στα 50μ ύπτιο, κολυμπώντας σε 1:01.62 και ανέβηκε για δεύτερη φορά σε μία ημέρα στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος της.

Ο θρίαμβος για την ταλαντούχα Δέσποινα – Βασιλική ολοκληρώνεται σήμερα, με την 11χρονη αθλήτρια να συμμετέχει στα 100μ. ελεύθερο, δίνοντας τέλος στις σπουδαίες εμφανίσεις της στο παρθενικό της, φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Ξεκινώντας την κολύμβηση πριν από τρία χρόνια, στα οκτώ της, μεταξύ άλλων λόγων και για να βοηθηθεί στο κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, η Δέσποινα – Βασιλική στελεχώνει την προαγωνιστική ομάδα του σωματείου «Υδάτινος Κόσμος», ενώ θα καταγράψει συμμετοχή και στους Πανθεσσαλικούς Θερινούς αγώνες της ΚΟΕ, που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο το επόμενο διάστημα.

Η προπονήτριά της στο σωματείο, Αλεξάνδρα Κωνσταντά, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τις επιδόσεις της 11χρονης κολυμβήτριας, τονίζοντας ότι πλέον η Δέσποινα – Βασιλική, που πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την κολύμβηση, βάζει πλώρη για νέες διακρίσεις: «Στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία πανελλήνιου βεληνεκούς διοργάνωση, η Δέσποινα όχι μόνο κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, αλλά κατέρριψε και ισάριθμα πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι μία πολύ σημαντική επιτυχία για εκείνη, αλλά και για το σωματείο μας. Ο στόχος μας είναι το παιδί να συνεχίσει να δουλεύει και να αθλείται, και θεωρούμε ότι θα έρθουν και άλλες σημαντικές διακρίσεις», σχολιάζει αρχικά για να συνεχίσει: «Το κυριότερο μήνυμα που θα ήθελα να ακουστεί, το οποίο συνάδει και με τη φιλοσοφία μας στον «Υδάτινο Κόσμο» είναι ότι κάθε παιδί με ειδικές ικανότητες πρέπει να αθληθεί, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να ανακαλύψει τις ικανότητές του, μέσα από την κολύμβηση. Η Δέσποινα – Βασιλική και εγώ προσωπικά έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη από τον Υδάτινο Κόσμο και δουλεύουμε πολύ, με αποτέλεσμα το παιδί να έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Η Δέσποινα – Βασιλική και η επιτυχία της εύχομαι να αποτελέσει το πρότυπο που θα μιμηθούν όλα τα παιδιά του Βόλου που αποθαρρύνονται από δύσκολες καταστάσεις».

Παράλληλα, η κα Κωνσταντά τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν και οι απαραίτητες υποδομές στα κολυμβητήρια του Βόλου για άτομα με ειδικές ικανότητες, που θα φέρουν άλλωστε και παιδιά στις πισίνες: «Θέλουμε τη στήριξη όλων των φορέων και του Δήμου Βόλου ώστε να γίνουν κάποιες αλλαγές τόσο στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» όσο και στο ΕΑΚ στη Ν. Ιωνία. Υπάρχουν αποδυτήρια ΑμΕΑ, ωστόσο αν υπήρχαν περισσότερες ευκολίες στην κίνηση προς τα παιδιά, πιστεύω ότι όλο και περισσότερα άτομα θα ενθαρρύνονταν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δέσποινας – Βασιλικής και να έρθουν στις πισίνες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου