ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα παιδιά του BC Volos με πίστη για την «ΠΙΣΤΗ»

τα-παιδιά-του-bc-volos-με-πίστη-για-την-πιστη-10269

Στο cafe Puerto στην παραλία, αύριο Σάββατο 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά η εκδήλωση-θεσμός πλέον του B.C. Volos, με σκοπό τη στήριξη της «Πίστης», που βοηθά τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνεται:

«Αέρινες διάφανες φιγούρες οι πρωταθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ BC VOLOS σκορπίζουν ανάσες ελπίδας σε παιδιά που στα χέρια τους στάζει το δάκρυ του πόνο, μιας και αντιμάχονται με τη σκληρή αρρώστια του καρκίνου και αντί να νιώθουν τη χαρά, την οικογενειακή γαλήνη, τη λάμψη της καθημερινότητας, τη σχολική φιλία μετρούν τις ώρες, τις στιγμές σε κάθε τικ τακ του ρολογιού, λαχταρώντας να πετάξουν τους ορούς και τα φάρμακα, για να βγουν ξανά στο περβάζι της ζωής, για να φωτιστούν από το φως του ήλιου.

Αδύναμα παιδιά στα κρεβάτια και στους διαδρόμους των νοσοκομείων, κλεισμένα για πολύ καιρό, προσπαθώντας να νικήσουν τη δύσκολη αρρώστια του καρκίνου. Τούτα τα παιδάκια σφίγγουν το χέρι της μανούλας τους, ζητώντας τη στοργή της ν’ απαλύνει τον πόνο τους.

Μιας μάνας που κοιμάται στον μπλε και σκληρό καναπέ της ογκολογικής μονάδας και μετράει τις ανάσες του παιδιού της, που ξεροσταλιάζει έξω από την εντατική, για να δει έστω και για δύο ώρες το παιδί της, να το χαϊδέψει κάτω από τα σωληνάκια και να προσευχηθεί να στραγγίξει μπροστά από το εικόνισμα της Παναγίας.

Μια μάνας που κρύβει τον πόνο της και την οδύνη, τη μετατρέπει σε ανέμελο γέλιο, ξορκίζοντας την ανησυχία της. Δε μάχονται όμως μόνοι τους. Δίπλα, πλάι τους πολλά χέρια σπεύδουν να ποτίσουν λουλούδια ελπίδας με σταγόνες αισιοδοξίας.

Και να ανάμεσά τους και οι πρωταθλητές της καλαθοσφαίρισης της Ακαδημίας ΜΠΑΣΚΕΤ BC VOLOS ρίχνουν καλάθια ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ενάντια στα μουντά σύννεφα της θλίψης… Πώς; Κάθε τους σκέψη, κάθε τους κίνηση στοχεύει να βοηθήσει τους μικρούς μαχητές.

Επί 6 χρόνια μαζί με τους αδελφούς Καρακατσούνη και τη Μικαέλα Κύρου διοργανώνουν εκδήλωση με έσοδα προσφορά στα παιδιά μας, στα παιδιά που παλεύουν με τη σκληρή αρρώστια, στα παιδιά της «ΠΙΣΤΗΣ».

Και η «ΠΙΣΤΗ» στέλνει παιδαγωγούς, ψυχολόγους, παιγνιοθεραπευτές να βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό τους, ενθαρρύνοντάς τα στον άνισο αγώνα και παράλληλα προσφέρει στην καλύτερη οργάνωση και εξοπλισμό των νοσοκομειακών τμημάτων με σκοπό τη βέβαιη και γρήγορη αποθεραπεία τους.

Ας αγκαλιάσουμε και εμείς το έργο των πρωταθλητών του BC VOLOS που στέλνουν την αγάπη τους με εκδήλωση στο cafe Puerto στην παραλία το Σάββατο 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα. Καλούμε όλους τους φίλους να περάσουν, να πιουν έναν καφέ, μια πορτοκαλάδα, έναν χυμό και να ενισχύσουν το έργο της «ΠΙΣΤΗΣ» προσφέροντας ΑΓΑΠΗ με αγάπη. Αυτό το μάθημα ζωής μας διδάσκουν οι πρωταθλητές του BC VOLOS. Τους ευχαριστούμε. Σας περιμένουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου