ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με στόχο να γίνει θεσμός ο ΝΟΒΑ διοργάνωσε το 1ο Κύπελλο Κολύμβησης

με-στόχο-να-γίνει-θεσμός-ο-νοβα-διοργάν-16318

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 12 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία και υψηλό συναγωνισμό στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», το 1ο Κύπελλο ΝΟΒΑ κολύμβησης, που περιελάμβανε αγώνες προαγωνιστικών και αγωνιστικών κατηγοριών.

Τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, η ανοιχτή πισίνα του κολυμβητηρίου «πλημμύρισε» ζωντάνια, χαμόγελα, από 750 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, εθελοντές και όσους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την άρτια διεξαγωγή της, ενώ σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, από τους συλλόγους που προετοιμάζονται για τις μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις. Άλλωστε, ο Βόλος θα φωνάξει «παρών», διοργανώνοντας το διάστημα 12-15 Ιουλίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α’ Β’, σε συνεργασία ΝΟΒΑ, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ΚΟΕ.

Ο νέος πρόεδρος του ΝΟΒΑ, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την εξαιρετική διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, αναφέροντας: «Μετά από πολλά χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε το Κύπελλο κολύμβησης ΝΟΒΑ. Είχε πολλά χρόνια να διοργανωθεί και φέτος είχαμε 750 συμμετοχές. Είναι τεράστια επιτυχία για πρώτη χρονιά, οπότε όλα δείχνουν ότι η διοργάνωση θα γίνει θεσμός. Το τμήμα κολύμβησης, οι προπονητές, οι έφοροι, οι εθελοντές, οι κριτές έδειξαν απίστευτη διάθεση και συνεργασία. Έχει φοβερή οργάνωση, σαν έναν πανελλήνιο αγώνα και όλα πήγαν καλά. Ήταν άψογη και η συνεργασία με τοπικούς φορείς, σε ότι ζητήσαμε, ήταν δίπλα μας, όπως και η συνεργασία με την ΚΟΕ. Ο καιρός μόνο μας είχε φοβίσει, αλλά έκανε καταπληκτικές μέρες και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Αγωνιστικά, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, ήρθαν πολύ σύλλογοι από την Αθήνα, η Άρτεμις, ο Παναθηναϊκός, από την Κρήτη ο ΝΟ Χανίων, όλη η Θεσσαλία και όλοι οι σύλλογοι του Βόλου. Ήταν όλα πολύ καλά οργανωμένα».

Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΒΑ και έφορος του τμήματος καταδύσεων Κωνσταντίνος Κουτρομάνος, από την πλευρά του σημείωσε: «Μετά από πολλά χρόνια, η νέα διοίκηση προσπάθησε να κάνει το 1ο Κύπελλο ΝΟΒΑ, με τις συμμετοχές να αριθμούν τις 750. Είχαμε 570 συμμετοχές σε προαγωνιστικά και 180 συμμετοχές σε αγωνιστικά. Πιστεύω η διοργάνωση να γίνει θεσμός. Οι ομάδες έμειναν ευχαριστημένες και από τις συνθήκες και από τη φιλοξενία που τα ξενοδοχεία της πόλης μας προσέφεραν. Θεωρώ ότι η διοργάνωση θα καθιερωθεί και ότι κάθε φορά θα γινόμαστε καλύτεροι. Προσπαθούμε περισσότερο να είμαστε επικοινωνιακά πιο δυνατοί, ενώ ότι έσοδα μας αποφέρει η διοργάνωση θα προσκομιστούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, στην κατηγορία που έχουμε αναλάβει, Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α’ Β’, στο Βόλο, το διάστημα 12-15 Ιουλίου. Γίνεται υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και του ΝΟΒΑ και εκεί θα έχουμε πάνω από 1000 παιδιά και πιστεύω ότι και εκεί θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που υπάρχουν. Όσον αφορά τη νέα διοίκηση, προσπαθούμε να ανεβάσουμε τον Ομιλο, σε όλα τα τμήματα, συγχρονισμένη, καταδύσεις, κολύμβηση με πολλές επιτυχίες αλλά και κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κανόε-καγιάκ, όπου με πάρα πολύ δουλειά θα φτάσουμε ψηλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου