ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινά σήμερα ο αγώνας Regata «Skiathos Palace Cup»

ξεκινά-σήμερα-ο-αγώνας-regata-skiathos-palace-cup-19370

Στη Σκιάθο με τη σπουδαία ναυτική παράδοση και τους Σκιαθίτες που διέπρεπαν πάντα ως σπουδαίοι ναυτικοί, θα φιλοξενηθεί και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά ο αγώνας Regata «Skiathos Palace Cup», το τριήμερο 11-13 Μαΐου, δηλαδή από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες που θα διεξαχθούν στον διάσημο και μαγευτικό όρμο των Κουκουναριών, που είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου και θεωρείται σήμα κατατεθέν για το καταπράσινο νησί του Παπαδιαμάντη, θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης θα είναι ο Θανάσης Πινιάρης, ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Βόλου «Αργοναύτες».

Το «Skiathos Palace Cup» καθιερώνεται με την πάροδο των χρόνων ως μια από τις πλέον σημαντικές και ενδιαφέρουσες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις τύπου Match Race, αφού στο τριήμερο της διοργάνωσης συντελούνται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες και το κοινό.

Η μορφή του αγώνα, δηλαδή το Match Race, που είναι ουσιαστικά μονομαχίες δύο σκαφών σε έναν προκαθορισμένο θαλάσσιο στίβο, υπόσχεται για άλλη μια χρόνια δυνατές αθλητικές συγκινήσεις στο υπέροχο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον του όρμου των Κουκουναριών της Σκιάθου, που θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε θεατές και αγωνιζόμενους.

Το εμβληματικό και πολυτελές ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς» θα είναι και φέτος ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, και λόγω της εξαιρετικής θέσης του (χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από την παραλία των Κουκουναριών) θα έχει στη διάθεση του κοινού τη μοναδική θέα από τις κερκίδες του, ενώ παράλληλα θα φιλοξενεί επιτροπές, κριτές, αγωνιζόμενους και δημοσιογράφους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου