ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχία για «Πειρατές» με Λέσι – Νικολάου

επιτυχία-για-πειρατές-με-λέσι-νικο-30451

Η ομάδα των Πειρατών επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και ταυτόχρονα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ που διεξήχθη στο Τυμπάκι Ηρακλείου, έχοντας μαζί της 2 χρυσά μετάλλια στην κατηγορία Νέων, στο αγώνισμα της ποδηλασία με αναπηρία όρασης.

Οι αθλητές Αλκις Λέσι και Νικολάου Ελευθέριου (πιλότος) κερδίσανε το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής δρόμου.

Το δεύτερο πλήρωμα, με τους αθλητές Κωνσταντίνο Σιάρρα και Δημήτρη Τριανταφύλλου, κατέκτησε την έκτη θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στην κατηγορία Αντρών.

«Ήταν ο πρώτος μου αγώνας και καταφέραμε να κερδίσουμε και τους δυο αγώνες, άλλωστε η εμπειρία του πιλότου μου και συνάμα προπονητή μου Ελευθέριο Νικολάου μάς έφερε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και είμαστε πλέον πρωταθλητές Ελλάδος», δήλωσε ο αθλητής Αλκις Λεσι.

Το να συνεργάζεσαι με αθλητές με αναπηρία όρασης δεν είναι καθόλου απλό όσο φαίνεται. Δεν έχει να κάνει μόνο η προετοιμασία και ο αγώνας. Αλλά ζεις μαζί του μέρες και είσαι τα μάτια του. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια της αναπηρίας και καταρρίπτουμε τους στόχους μας. Αξίζει να αναφερθώ πως η πόλη του Βόλου έχει μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία, αλλά τώρα πια ξεκινάει μια καινούργια παράδοση με αυτά τα παιδιά, και τον δρόμο τον έδειξε η Ελένη Καλατζή που κατέκτησε πέρυσι την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα», δήλωσε ο προπονητής-πιλότος Νικολάου Ελευθέριος…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου