ΠΟΛΟ

Στα πλέι άουτ το Π. Φάληρο, σώθηκε ο ΠΑΟΚ

στα-πλέι-άουτ-το-π-φάληρο-σώθηκε-ο-παοκ-36069

Φινάλε «θρίλερ» είχαμε χθες στην κανονική περίοδο της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, αναφορικά με την τέταρτη ομάδα που θα μετάσχει στα πλέι-άουτ παραμονής. Στην κρίσιμη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με το Παλαιό Φάληρο του Βολιώτη προπονητή Ν. Μαμούρη στο Ποσειδώνιο, η αθηναϊκή ομάδα (στην οποία αρκούσε ένας βαθμός) ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος όμως οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και, με γκολ του Ζάτοβιτς 32΄΄ πριν τη λήξη, πήραν τη νίκη με 8-7 και διασφάλισαν την παραμονή τους. Αντίθετα το Παλαιό Φάληρο, μετά και την άνετη νίκη της Γλυφάδας επί του ΟΦΗ, θα παίξει στα πλέι-άουτ, όπου πάντως θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ έχοντας προβάδισμα 2-0 από την κανονική περίοδο και θα χρειάζεται άλλη μία νίκη για να ανανεώσει τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία.

Τα Χανιά πέτυχαν μεγάλη νίκη επί του Εθνικού στον Πειραιά με 12-9, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη 10η θέση της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ απέναντι στον Πανιώνιο είναι… δώρον-άδωρον, αφού οι «κυανέρυθροι» προηγούνται με 1-0 νίκες από την κανονική περίοδο.

Ολα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον επικυρωθεί ο μηδενισμός του ΟΦΗ στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, όταν η ομάδα του Ηρακλείου δεν μπόρεσε να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα 13-4 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ηλιούπολη, και για έκτη συνεχή χρονιά ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με το απόλυτο νικών, ενώ η Χίος νίκησε άνετα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 11-4 και «σφράγισε» την τρίτη θέση (θα την έπαιρνε ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που έχασε ο Εθνικός), οπότε τα ζευγάρια των πλέι οφ και πλέι άουτ διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΛΕΙ ΟΦ – Α΄ ΦΑΣΗ (2, 4, 6 Μαΐου)

Χίος-Απόλλων Σμύρνης (1)

Εθνικός-Υδραϊκός (2)

ΠΛΕΙ ΟΦ – Β΄ ΦΑΣΗ (15, 17, 19 Μαΐου)

Ολυμπιακός-Νικητής 2

Βουλιαγμένη-Νικητής 1

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ (2, 4, 6, 8, 10 Μαΐου)

Παλαιό Φάληρο-ΟΦΗ (2-0 οι νίκες στην κανονική περίοδο)

Χανιά-Πανιώνιος (0-1 οι νίκες στην κανονική περίοδο)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου