ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς βαθμούς, αλλά με νέο προπονητή

χωρίς-βαθμούς-αλλά-με-νέο-προπονητή-474992

Δικαιούνταν κάτι παραπάνω αναμφίβολα η Νίκη στην αναμέτρηση στην Ζάκυνθο, αλλά δυστυχώς μια ολιγωρία της άμυνας και μια λάθος εκτίμηση του Κόσογλου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων την ανάγκασε να επιστρέψει στη βάση της με άδεια χέρια. Η απογοήτευση των παικτών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατούσε στα αποδυτήρια μετά το 1-0 στο 96(!), όμως η παρουσία του Πέντρο Πασκούλι, του νέου τεχνικού της ομάδας που παρακολούθησε από την κερκίδα το παιχνίδι, έδωσε την αίσθηση μιας νέας αρχής. Χωρίς βαθμούς λοιπόν, αλλά με νέο προπονητή επέστρεψαν οι κυανόλευκοι από το νησί του Ιονίου και πλέον κοιτάζουν την συνέχεια από την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και τρεις πόντους διαφορά από την κορυφή και την πρωτοπόρο Καλλονή.

Είπε το «ναι» ο Πασκούλι

Ο Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι είναι ο νέος τεχνικός της Νίκης Βόλου. Με τον Αργεντίνο Παγκόσμιο πρωταθλητή του ‘86 θα πορευτεί το κυανόλευκο συγκρότημα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Football League 2.

Ο Πασκούλι βρέθηκε στη Ζάκυνθο και συνομίλησε με τον Στράτο Γιδόπουλο, ενώ οι περισσότερες λεπτομέρειες συζητήθηκαν στο καράβι και στο ταξίδι της επιστροφής. Χθες το πρωί οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές και επισημοποιήθηκε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αργεντίνο τεχνικό. Ο νέος προπονητής της Νίκης θα φτάσει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και στην συνέχεια θα έρθει στη Νέα Ιωνία. Μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα.

Ο Πασκούλι είναι γεννημένος στις 17 Μαΐου του 1960 στο Σάντα Φε της Αργεντινής. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε τεχνικός διευθυντής στην Λέτσε. Εχει δουλέψει επίσης στην εθνική ομάδα της Ουγκάντας, στην Ντιναμό Τιράνων όταν συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην Βερμπάνια που αγωνίζονταν στην Α’ κατηγορία, στην Horatiana Venosa και στην Toma Maglie. Ως ποδοσφαιριστής βέβαια έχει κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Εχει κατακτήσει το Παγκόσμιο κύπελλο με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής το 1986, ενώ αγωνίστηκε στις ομάδες Κόλον Ντε Σάντα Φε, Αργεντίνος Τζούνιορς, στην Ιταλική Λέτσε, στους Νιούελς Ολντ Μπόις, στην Κασερτάνα και στην Πελίτα.

Αργεντίνος μεσοεπιθετικός στο στόχαστρο

Ο Πασκούλι αναμένεται να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες του στην Αργεντινή έτσι ώστε να φέρει στη Νίκη έναν Αργεντίνο μεσοεπιθετικό. Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά αγωνίζεται σε σύλλογο της δεύτερης κατηγορίας και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Χρησιμοποιεί και τα δυο τα πόδια και αν έρθει αναμένεται να είναι ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά. Η Νίκη βρίσκεται σε αναζήτηση και αμυντικού χαφ.

Τελικά… απογοήτευση

Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία στην Ζάκυνθο. Εκεί έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τους τρεις βαθμούς, αλλά η μεγάλη άτυχη με βάση την εξέλιξη του αγώνα αναδείχθηκε η Νίκη… Οι κυανόλευκοι αποχώρησαν από το γήπεδο ηττημένοι χάρη σε ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο τερματοφύλακας (!) της Ζακύνθου Καλαϊτζίδης στο 96ο λεπτό! Ο Κόσογλου τρία λεπτά νωρίτερα είχε επιδιώξει να σταματήσει τον Κωστάκη, αλλά αντί για μπάλα βρήκε τον αντίπαλο και τον ανέτρεψε. Ετσι είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια και ο Κουτσογιάννης, αφού η Νίκη είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της, φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα. Ο Καλαϊτζίδης που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι ευστόχησε και έγραψε προς απογοήτευση όλων στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας το 1-0.

Μέχρι εκείνη την στιγμή το παιχνίδι έδειχνε ότι θα τελείωνε ισόπαλο. Η Ζάκυνθος μπορεί να είχε την υπεροχή, όμως και οι κυανόλευκοι σημείωσαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρος με τον Πετρά μόνο του απέναντι από τον Καλαϊτζίδη να μην μπορεί να τον νικήσει με κεφαλιά. Στις ευκαιρίες των γηπεδούχων, ο Κόσογλου γενικότερα δεν ανησύχησε. Ετσι οι τελικές προσπάθειες μπορεί να ήταν περισσότερες για τους νησιώτες, αλλά η μεγαλύτερη φάση δημιουργήθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες στις ευκαιρίες μέχρι να γίνει η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση. Και πάλι όμως η Νίκη ήταν αυτή που έχασε τις σημαντικότερες με τον Διγκόζη να σημαδεύει με σέντρα σουτ το δοκάρι στο 81’ και τον Ντάνισιτς να σουτάρει άστοχα στο 77’ από πλεονεκτική θέση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ο υπηρεσιακός προπονητής της Νίκης, Λάκης Μπακάλης, έκανε μόνο μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Συγκεκριμένα πέρασε στο βασικό σχήμα τον Μαϊστρέλλη, αντί του Βλάχου με τον έμπειρο αμυντικό να είναι από τους καλύτερους του γηπέδου (ο Γιδόπουλος τελικά έκανε πίσω και τον άφησε να αγωνιστεί, σβήνοντας την «εσωτερική ποινή» που του είχε επιβληθεί, και μαζί τις όποιες μήνες τον θέλουν να μην υπολογίζει στον έμπειρο αμυντικό).

FOOTBALL LEAGUE 2 – 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

1 0

Σκόρερ: 96’ Καλαϊτζίδης (πεν.)

Κίτρινες: Λιβέρης, Μαρίνος – Στουρνάρας, Διγκόζης, Βλάχος

Αποβολή: 93’ Κόσογλου (απ. κόκκινη)

Διαιτητής: Καλογεράκος (Ηλείας)

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Καλαϊτζίδης, Αποστολόπουλος, Λιβέρης, Γιαντσέλης, Κωστάκης, Μαρίνος (83’ Στανάιτις), Σόμπτσακ (68’ Bασιλειάδης), Κόντη (59’ Χατζηαντωνίου), Σμάρντουχ, Τσουμάγκας, Θανόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κόσογλου, Σαμαράς, Παπαδήμας, Μαϊστρέλλης, Καρακώστας, Στουρνάρας, Διγκόζης (90’ Κουτσογιάννης), Νάστος, Πετράς (87’ Σωτρίνης), Ντάνισιτς (78’ Βλάχος), Βακουφτσής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου