ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δικαιούταν περισσότερα… αλλά έχασε

δικαιούταν-περισσότερα-αλλά-έχασε-475012

Μπορεί και πάλι σε έναν ακόμη αγώνα ο Ολυμπιακός να δικαιούταν το κάτι παραπάνω, αλλά τώρα όχι δεν πήρε κάτι, αλλά έχασε… κι έχασε όχι από έναν καλύτερο αντίπαλο. Η Ξάνθη… με μισή ευκαιρία και έχοντας την τύχη με το μέρος της κέρδισε τον Ολυμπιακό και σταμάτησε το αήττητο σερί του μετά από 7 αγώνες.

Ο Ολυμπιακός είχε να χάσει από τις 2 του Οκτώβρη στο Καραϊσκάκη και από τότε μετρούσε 6 ισοπαλίες και μια νίκη, για να έρθει προχθές η τρίτη φετινή ήττα σε ένα ματς που χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ και ένα ματς από αυτά που λένε πως η μπάλα τιμωρεί…

Στον Ολυμπιακό ανήκαν άλλωστε οι κλασικότερες στιγμές του αγώνα στην Ξάνθη, όπως το δοκάρι λίγο πριν το τέλος, ενώ για μια ακόμη φορά ο κόσμος είδε τη διαιτησία να μην βλέπει πέναλτι σε χέρι του Βάλλα, ούτε και ότι το γκολ που έκρινε το ματς ξεκίνησε ίσως από φάουλ και με παίκτη του Ολυμπιακού στο έδαφος. Όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και οι δικαιολογίες για τη διαιτησία είναι… τίποτα, αν μείνει κανείς στις φάσεις που χάθηκαν οι ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο ημίχρονο που πέρασε δίχως τέρματα ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε σύντομα να ισορροπήσει τον αγώνα, έχοντας και την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 38’ ο Ούμπιντες έκανε την σέντρα, ο Καπετάνος έπιασε το σουτ από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Στην επανάληψη η… έντονη δραστηριότητα από πλευράς Ολυμπιακού έγινε πιο αισθητή, με τον Μαρτίν να απειλεί με μια κεφαλιά στο 50’ και έξι λεπτά αργότερα να στρώνει με τον ίδιο τρόπο στον Ουμπίντες, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Λυμπερόπουλο. Τελικά, ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε και σε αυτή την περίπτωση… Αυτός ο “νόμος” που λέει πως «αν δεν το βάζεις, το… τρως».

Η Ξάνθη κατάφερε να πετύχει το χρυσό όπως αποδείχθηκε γκολ στο 57’ με τον Σανκαρέ στο έδαφος… και τον Μαρσελίνιο με ένα δεξί φαλτσαριστό σουτ να νικά τον Γιακούποβιτς.

Στη συνέχεια με τον Μάριο Μπρέσκα στο παιγνίδι στη θέση του Φραντζιπάνε που πέρασε απαρατήρητος ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απειλούσε… διαρκώς για ισοφάριση…

Στο 70’ ο Μπρέσκα έκανε την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μαρτίν που έβγαλε με κεφαλιά τετ α τετ τον Ούμπιντες, όμως ο τελευταίος με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι της Ξάνθης.

Τα τελευταία λεπτά ήταν πιο συγκλονιστικά με τους ερυθρόλευκους να παλεύουν με… νύχια και με δόντια, αλλά όχι όπως αποδείχθηκε με καθαρό μυαλό για το γκολ αλλά ούτε ο Σολάκης από πολύ κοντά στο 84’, ούτε ο Μάρτιν στο 88’, όταν σημάδεψε το δοκάρι, κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου, για να μείνει έτσι ο Ολυμπιακός με την πίκρα της ήττας.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου