ΜΠΑΣΚΕΤ

Σήμερα με Ρεάλ ο ΠΑΟ

σήμερα-με-ρεάλ-ο-παο-37247

Στη Μαδρίτη βρίσκεται από χθες ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σήμερα στις 7.45μ.μ. θα τεθεί αντιμέτωπος της Ρεάλ στο πλαίσιο της τρίτης αναμέτρησης των playoffs της Euroleague, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Με τη σειρά ισόπαλη στο 1-1 λίγο πριν την αναχώρηση των πρασίνων, ο τεχνικός Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκε αποφασισμένος, έχοντας πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του: «Είμαστε καλά. Πρέπει να έχουμε ενέργεια και ένταση, να είμαστε προσηλωμένοι. Σκεφτόμαστε μόνο το τρίτο παιχνίδι και τη νίκη. Μας λείπει ένα στοιχείο εμπειρίας, κάτι που φάνηκε σε άλλα εκτός έδρας παιχνίδια. Ελπίζουμε να το βρούμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Πρέπει να νικήσουμε, αν γίνει αυτό όλοι εσείς θα γράψετε ότι ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε, κανείς δεν θα θυμάται τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν, σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

Οσο για τα «κλειδιά» για τη νίκη; «Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να παίξουμε καλά στην άμυνα. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει πολύ καλά, εκτός από μια περίοδο. Ένα κακό δεκάλεπτο κόντρα σε μία ομάδα όπως η Ρεάλ μπορεί να σε κρατήσει πίσω», ανέφερε.

Για την επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ στη δράση είπε: «Προφανώς είμαστε ικανοποιημένοι που ένας από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης θα επιστρέψει. Σε αγωνιστικό κομμάτι, θα μας δυσκολέψει σίγουρα την αποστολή μας. Είμαστε πάντως προετοιμασμένοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο αλλά και έτοιμοι να δώσουμε την μάχη μας για τη νίκη».

Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο.

Λάσο: «Θα παίξει ο Γιουλ»

Από τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε πως ο Σέρχιο Γιουλ επιστρέφει στον αποψινό αγώνα της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό. Ο Πάμπλο Λάσο δήλωσε πως ο Ισπανός γκαρντ, που έχει να αγωνιστεί οκτώμισι μήνες λόγω του σοβαρού τραυματισμού στο γόνατό του, θα είναι στη διάθεσή του για το τρίτο ματς των playoffs. Λίγη ώρα μετά ο ίδιος ο Γιουλ το επιβεβαίωσε: «Ποτέ δεν ήταν επιλογή μου να τα παρατήσω. Ήρθε η ώρα! Χαίρομαι που επιστρέφω στην αποστολή. Σας περιμένω στο Παλάου», έγραψε στο Twitter.

Νέο πρόστιμο σε Γιαννακόπουλο

Εκ νέου στο στόχαστρο της Euroleague βρίσκεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με νέο πρόστιμο, ύψους 6.000 ευρώ, λόγω των έντονων παραπόνων που εξέφρασε κατά του διαιτητή, Νταμίρ Γιαβόρ, μετά την ήττα των «πρασίνων» από τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πει πως «ακολουθώντας πιστά τις εντολές που του δόθηκαν από την EuroLeague, είμαι σίγουρος πως ο Γιαβόρ κέρδισε σήμερα μια θέση για το Final 4 της διοργάνωσης». Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει τιμωρηθεί ήδη τρεις φορές λόγω της παρουσίας του στο ΟΑΚΑ τη στιγμή που του έχει απαγορευθεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους, με 60.000, 120.000 και 180.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου