ΤΟΠΙΚΟ

Τουρνουά στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ

τουρνουά-στα-πλαίσια-του-μαθητικού-φε-38672

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, έντονης συζήτησης για τις εξελίξεις με τον πόλεμο στη Συρία αλλά και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου 5 επί 5 της Τ.Ο. Μαγνησίας της ΚΝΕ με σύνθημα «Mε τον αγώνα σου ρίξε σουτ σε ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο!» στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ που θα γίνει στις 28 Απρίλη στην παραλία του Βόλου.

Το τουρνουά άνοιξε με παρέμβαση του Γ. Παπακώστα, μέλος του Γ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ, κι αφού έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες με νικήτρια ομάδα αυτή της Νίκης, που θα βραβευτεί την ημέρα του Μαθητικού Φεστιβάλ. Στον χώρο έπαιζε και η κατάλληλη αγωνιστική και αντιπολεμική μουσική, ενώ υπήρχε και τραπεζάκι με υλικά της ΚΝΕ για τις θέσεις της για το σχολείο, για το ζήτημα των ναρκωτικών, τον Οδηγητή.

Οι μαθητές από τα διάφορα σχολεία της περιοχής αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα μαθητών της Νίκης Βόλου «σούταραν» ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και φασισμό, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξαν την αναγκαιότητα οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επικίνδυνες συμμετοχές της χώρας μας στα κανόνια του πολέμου στη Συρία αλλά και την εναντίωσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης, που από τη μια εξοντώνει τον λαό και από την άλλη τον εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ανάγκη για περισσότερο ελεύθερο χρόνο ώστε οι νέοι σήμερα να αθλούνται. Επίσης, ζήτησαν από την ΚΝΕ να διοργανώνει συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τη συλλογικότητα και το δίκιο του αγώνα, ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές να συμμετέχουν.

Στο τέλος του τουρνουά δόθηκε στους συμμετέχοντες ειδικό αναμνηστικό, ανατύπωση της αναγγελίας του αγώνα Νίκης Βόλου και Ολυμπιακού Βόλου που έγινε τον Δεκέμβρη του ’45 με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τους διωκόμενους κομμουνιστές και αγωνιστές, και τις οικογένειές τους.

Τέλος έγινε κάλεσμα για συμμετοχή στο μαθητικό φεστιβάλ στις 28 Απρίλη στην παραλία (άγαλμα), όπου θα γίνει και η βράβευση της νικήτριας ομάδας!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου