ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρίτα ματς για τα πλέι οφ της Euroleague

τρίτα-ματς-για-τα-πλέι-οφ-της-euroleague-38721

Με στόχο να πετύχει τουλάχιστον μία νίκη στα δύο παιχνίδια (σήμερα και 26/4) με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ώστε να επιστρέψει η σειρά στο ΣΕΦ σε 5ο αγώνα, θα αγωνιστεί (20:00, Novasports 1HD) ο Ολυμπιακός με τη Ζαλγκίρις στα Playoffs της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε χθες την τελευταία προπόνησή του επί ελληνικού εδάφους πριν αναχωρήσει για το Κάουνας, και σε αυτήν δεν συμμετείχαν ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, αλλά θα είναι κανονικά στην αποστολή ενόψει των δύο αγώνων με τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία για τα πλέι οφ της Euroleague.

O Μιλουτίνοβ είχε τραυματιστεί στον πρώτο προημιτελικό με τη Ζαλγκρίρις στο ΣΕΦ και δεν αγωνίστηκε στον δεύτερο, όταν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1.

Τραυματίες είχαν αγωνιστεί εξάλλου και οι Κώστας Παπανικολάου, Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιώργος Μπόγρης στο Game 2, και μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεπεράσει 100% τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η κρισιμότητα των δύο αγώνων στο Κάουνας και η επιθυμία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου να προκριθούν σε ένα 7ο φάιναλ φορ Euroleague τα τελευταία 10 χρόνια κάνει ακόμη και τους τραυματίες να αψηφούν πόνο και κίνδυνους και να «δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι».

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των υπόλοιπων αγώνων έχει ως εξής:

3ος αγώνας

Τρίτη 24/4

20:00 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός

22:00 Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ

Τετάρτη 25/4

20:00 Χίμκι-ΤΣΣΚΑ

22:00 Ρεάλ-Παναθηναϊκός

4ος αγώνας (αν χρειαστεί)

Πέμπτη 26/4

20:00 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός

22:00 Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ

Παρασκευή 27/4

20:00 Χίμκι-ΤΣΣΚΑ

22:00 Ρεάλ-Παναθηναϊκό

5ος αγώνας (αν χρειαστεί) την 1η Μαΐου

Οι αριθμοί των playoffs

Οι πρώτοι δύο αγώνες των playoffs είναι μία απόδειξη ότι τα ρεκόρ της Ευρωλίγκας αλλάζουν, και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς!

Ο Νικ Καλάθης συνεχίζει την εκπληκτική χρονιά του, που βάσει αριθμών είναι η κορυφαία από πόιντ γκαρντ στα χρονικά της διοργάνωσης! Οι 16 ασίστ του στο πρώτο ματς απέναντι στη Ρεάλ, είναι νέο ρεκόρ στα playoffs, την ώρα που με 16 νταμπλ νταπλ (πόντοι-ασίστ) ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς!

Στη Μόσχα, ο Σέρχι Ροντρίγκεθ έγραψε ιστορία στα playoffs! Είναι πλέον ο πρώτος και μοναδικός με 20+ πόντους και 10+ ασίστ σε τέτοιον αγώνα!

Όλα αυτά, με τον Νάντο Ντε Κολό να είναι εκτός με τραυματισμό από το Game 1, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόλαβε να κάνει ρεκόρ! Μιλάμε για τον πρώτο παίκτη με 3 διαδοχικές σεζόν, που σκοράρει πάνω από 500 πόντους!

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Ζαλγκίρις, είναι… πρωτάρα στα playoffs, μιας και επιστρέφει σε τέτοιες σειρές αγώνων, μετά το 1999! Και οι παίκτες της όμως δεν… πάνε πίσω, καθώς μόνο ο Μπένο Ούντριχ είχε πανηγυρίσει νίκη σε αγώνα playoffs, το 2001 με τη φανέλα της Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Σε ομαδικό επίπεδο, η Φενερμπαχτσέ είναι ένα βήμα πριν το Final-4, το 4ο συνεχόμενο και ισάριθμο της ιστορίας της! Και πώς να μην έχει τέτοιο σερί, όταν στα τελευταία 11 ματς των playoffs, έχει ισάριθμες νίκες!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου