ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με επιτυχία το Πανελλήνιο σκοποβολής στον Βόλο

με-επιτυχία-το-πανελλήνιο-σκοποβολής-41114

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β) υπό την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε), διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων Εφήβων Νεανίδων στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου (πρόποδες Γορίτσας) από τις 13 έως τις 15 Απριλίου 2018. Συμμετείχαν συνολικά 17 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οι αποστολές κατέφθαναν στην πόλη του Βόλου ήδη από τις αρχές της εβδομάδας για δοκιμαστικές προπονήσεις στους αγωνιστικά πεδία του Σκοπευτηρίου. Επισκέπτες και φίλοι του αθλήματος παρακολουθήσαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον το τριήμερο των αγώνων, μεταξύ των οποίων και το αγώνισμα της Άννας Κορακάκη στο πιστόλι των 25 μέτρων. Οι τελικοί των αγωνισμάτων ήταν θεαματικοί και διεξήχθησαν κατά τα διαπιστευμένα διεθνή πρότυπα και κανονισμούς, ξεσηκώνοντας τον ενθουσιασμό του κοινού.

Αθλητές και τις αθλήτριες έως 20 χρονών αγωνίστηκαν στα ολυμπιακά αγωνίσματα των τυφεκίων 50 μέτρων πρηνηδόν και 3 στάσεων, και πιστολιού 25 και 50 μέτρων, προσφέροντας εντυπωσιακό αληθινά, θέαμα.

Ο πρόεδρος του Σταθερού Στόχου της ΣΚΟΕ και Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Δημακάκος, μετά το πέρας των αγώνων απένειμε ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα στον πρόεδρο του Σκοπευτικού Συλλόγου κ. Δημήτριο Καρπίδα, για την άρτια διοργάνωση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου είναι το μόνο σωματείο που έλαβε ποτέ την ευθύνη να διοργανώσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εκτός της ΣΚΟΕ και εκτός Αθηνών. Επίσης το Εθνικό Σκοπευτήριο του Βόλου είναι το μοναδικό που συνδυάζει στον ίδιο χώρο ΟΛΑ τα πεδία βολής. Για τα αντίστοιχα αγωνίσματα στην Αθήνα οι αποστολές μοιράζονται σε δύο σκοπευτήρια αποστάσεως 70 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας, κριτές, διαιτητές και ελλανόδικος Επιτροπή κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της πόλης, της Ν. Αγχιάλου και της Πορταριάς. Οι περισσότεροι αθλητές φιλοξενήθηκαν στους Ξενώνες του Πανθεσσαλικού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσέφερε γεύματα ημερησίως, ενώ επιχειρήσεις της πόλης και ΜΜΕ υπήρξαν ευγενικοί χορηγοί των αγώνων. Οι παροχές αυτές εκτιμήθηκαν από τις αθλητικές αποστολές και τους διοικητικούς παράγοντες.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα του Σ.Σ.Β κατάφερε να κατακτήσει περισσότερους από 100 βαθμούς και στη γενική κατάταξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προηγείται πια με ικανή διαφορά. Στυλοβάτης της επιτυχίας αυτής, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νικόλαος Μίχας.

Η επόμενη φάση του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5/6.5.2018 στα Σκοπευτήρια του Βύρωνα και της Μαλακάσας, με τα αντίστοιχα αγωνίσματα των πυροβόλων όπλων σε άνδρες και γυναίκες, όπου θα αγωνιστεί και η ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη. Στη φάση αυτή ο ΣΣΒ έχει να αντιτάξει άξιους αθλητές, οι οποίοι ήδη προπονούνται καθημερινά για την κατάκτηση των βαθμών στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, σταθερός αρωγός στις μεγάλες διοργανώσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου τόσα χρόνια, κάλυψε όλη τη διάρκεια των αγώνων και παρέλαβε αναμνηστικό δίπλωμα από τη Διοίκηση της ΣΚ.Ο.Ε.

Τα μέλη του ΣΣΒ, γονείς αθλητών και πολλοί εθελοντές εργάστηκαν για μήνες αφιλοκερδώς ώστε να προσαρμόσουν τους αγωνιστικούς χώρους στα διεθνή πρότυπα και να επιτύχουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β), από το 1911 συνεχίζει την άοκνη προσπάθειά του να φανεί αντάξιος της ιστορικής του πορείας, με κύριο γνώμονα την καλλιέργεια του ολυμπιακού αθλητισμού στη νεολαία, και επιμένει με υγιείς δράσεις που εκτίνονται σε όλες της φάσεις της κοινωνίας, να προάγει το Πνεύμα, τον Κλασσικό Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου