ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αγκαλιάζει» τον τίτλο η ΑΕΚ

αγκαλιάζει-τον-τίτλο-η-αεκ-41124

Η μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ έφθασε… Παρουσία δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της, η Ενωση υποδέχεται σήμερα (19:00) για την 28η αγωνιστική της Super League τον Λεβαδειακό, και ο Μανόλο Χιμένεθ με τους παίκτες του είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.

Ενός τίτλου που «πέρασε από χίλια κύμματα» και κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες, δεδομένου ότι τα αρμόδια όργανα κλήθηκαν ν΄ αποφασίσουν για διακοπές αγώνων και μη τέλεσής τους.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα (και εν αναμονή της απόφασης από την επιτροπή εφέσεων για την κατακύρωση του ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ υπέρ της και την παράλληλη αφαίρεση τριών βαθμών από τους Θεσσαλονικείς) η ΑΕΚ χρειάζεται έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη επιστροφή μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας που άρχισαν με τον υποβιβασμό στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Την ίδια ώρα (όλοι οι αγώνες έχουν κοινή ώρα έναρξης) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Ξάνθη και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ελπίζοντας πως θα δικαιωθεί από την επιτροπή εφέσεων και η υπόθεση-τίτλος θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που μετά από αρκετή… αγωνία έχει εξασφαλίσει επί της ουσίας την παραμονή στα «σαλόνια», με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους προκειμένου να τερματίσουν στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Παράλληλα, ο Ατρόμητος αναμένεται να «σφραγίσει» και τυπικά την τέταρτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο νέο Europa League, με την αναμενόμενη επικράτηση επί τους υποβιβασμένου Πλατανιά, ενώ στη «μάχη» της πέμπτης θέσης που εξασφαλίζει «ευρωπαϊκό εισιτήριο», ο Αστέρας Τρίπολης θα επιδιώξει το «διπλό» στην Κέρκυρα, που διατηρεί μαθηματικές ελπίδες παραμονής.

Στον Παναθηναϊκό άπαντες περιμένουν να ολοκληρωθεί μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του συλλόγου, με τις εξελίξεις στα διοικητικά να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη να έχει αποκλειστικά χαρακτήρα γοήτρου.

Τέλος, Παναιτωλικός και Λαμία παίζουν στο Αγρίνιο, με τους «νεοφώτιστους» να θέλουν έναν βαθμό για να σιγουρέψουν την παραμονή, ενώ ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ αναμετρώνται στους «Ζωσιμάδες» χωρίς βαθμολογικό κίνητρο.

Η σημερινή 28η αγωνιστική της Super League

19:00 ΑΕΚ – Λεβαδειακός, Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

19:00 Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης, Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

19:00 Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός, Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

19:00 Ατρόμητος – Πλατανιάς, Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)

19:00 ΠΑΟΚ – Ξάνθη, Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

19:00 Παναιτωλικός – Λαμία, Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

19:00 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

19:00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ, Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ 60

2. ΠΑΟΚ 58

3. Ολυμπιακός Π. 57

4. Ατρόμητος 47

5. Ξάνθη 39

6. Αστέρας Τρ. 36

7. Λεβαδειακός 34

8. Πανιώνιος 34

9. Παναιτωλικός 32

10. Παναθηναϊκός 32

11. ΠΑΣ Γιάννινα 30

12. ΑΕ Λάρισα 29

13. Απόλλων 26

14. Λαμία 26

15.Κερκυρα 21

16. Πλατανιάς 10

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου