ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηταν… γκολ ανθρωπιάς

ηταν-γκολ-ανθρωπιάς-475907

Ο Κώστας Καπετάνος σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Καβάλα, το οποίο δυστυχώς για την ομάδα του δεν στάθηκε αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη. Ωστόσο ήταν αρκετό για να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα της 12ης αγωνιστικής και να του χαρίσει το βραβείο του Best Goal ΟΠΑΠ… ενώ από χθες που έγινε η βράβευσή του χαρακτηρίσθηκε και γκολ ανθρωπιάς.

Η απονομή με συμβολικό χαρακτήρα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία, ΔΟΥΚ Βόλου, μετά από πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, λόγω του εορτασμού της χθεσινής ημέρας, 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία …. και έδωσε χαρά στα παιδιά που παρευρέθηκαν στην βράβευση και χειροκρότησαν τον ποδοσφαιριστή.

Την βράβευση έκανε ο γενικός αρχηγός της ομάδας Νέων Κ-20 του Ολυμπιακού Βόλου Θάνος Θεοδώρου.

Μετά την απονομή, του Best Goal ο Κώστας Καπετάνος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό το βραβείο και ευχαριστώ θερμά όσους ψήφισαν το δικό μου γκολ ως το καλύτερο της 12ης αγωνιστικής. Επίσης ευχαριστώ και το Θάνο Θεοδώρου και είναι τιμή για μένα που μου το απονέμει. Η ΠΑΕ δείχνει για μία ακόμη φορά την ευαισθησία της και το κοινωνικό της πρόσωπο, στέλνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία. Εύχομαι το έργο της δικής μας ΠΑΕ να το μιμηθούν και άλλες ομάδες. Εύχομαι επίσης η ομάδα μου να συνεχίσει να σκοράρει και να τη φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, όπως όλοι ονειρευόμαστε και όπως της αξίζει».

Ο Θάνος Θεοδώρου που απένειμε το βραβείο Best Goal στον ποδοσφαιριστή δήλωσε:

«Η βράβευση για το Best Goal της 12ης αγωνιστικής, του Κώστα Καπετάνου, μετά από πρωτοβουλία της ΠΑΕ πραγματοποιείται σήμερα στο ΔΟΥΚ Βόλου, διότι εορτάζεται ταυτόχρονα η παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Η ΠΑΕ με αυτή την κίνηση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να έχουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία. Συγχαρητήρια στο Κώστα Καπετάνο για το πανέμορφο γκολ που πέτυχε την Κυριακή και εύχομαι στο μέλλον να πετύχει κι άλλα γκολ που θα οδηγήσουν την αγαπημένη μας ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται.

Με την παρουσία του στο ΔΟΥΚ ο Κώστας Καπετάνος, βάζει ένα ακόμη, σπουδαίο Best Goal ανθρωπιάς».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΔΟΥΚ Βόλου, Κωνσταντίνα Παπαστεφάνου, δήλωσε: «Μας ξάφνιασε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου να πραγματοποιηθεί η βράβευση του Κώστα Καπετάνου σήμερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του ΔΟΥΚ, στο χώρο που δραστηριοποιούνται άτομα με αναπηρία.

Αυτή η κίνηση αποτελεί δείγμα αναγνώρισης του έργου του ΔΟΥΚ Βόλου και σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρία που διεκδικούν ίσες ευκαιρίες με τους υγιείς συναθρώπους τους και αποδεικνύουν ότι η κοινωνία, όταν θέλει, μπορεί να στέκεται ουσιαστικά στο πλευρό τους.

Συγχαρητήρια στον Κώστα Καπετάνο για τη διάκριση και στον Ολυμπιακό Βόλου που πρωταγωνιστεί εντός και εκτός γηπέδων. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει ταυτόχρονα και ένα σπουδαίο κοινωνικό πρόσωπο».

Το γκολ της περασμένης Κυριακής είναι το 6ο του Καπετάνου στην Α΄ Εθνική με τον 26χρονο (27/10/1984) μέσο από την Πτολεμαΐδα να έχει αγωνισθεί στην μεγάλη κατηγορία ακόμη με Ηρακλή, Πανιώνιο και Πανθρακικό.

Το πρώτο του γκολ στην μεγάλη κατηγορία ο Κ. Καπετάνος το πέτυχε με τη φανέλα του Ηρακλή και κατά της Ξάνθης (21/12/03 Ηρακλής – Σκόντα Ξάνθη 3-0 ), ενώ με τον Ηρακλή ξαναπέτυχε γκολ κόντρα στην Ξάνθη και δυο φορές κατά της Κέρκυρας.

Το επόμενο γκολ ήταν στο Χαριλάου με την φανέλα του Πανιώνιου (14/5/08 Αρης – Πανιώνιος 3-3) και το 6ο του ήταν την περασμένη Κυριακή (28/11/10 Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα 1-1) που ψηφίσθηκε και ως το καλύτερο της 12ης αγωνιστικής, αν και δεν έφθασε να δώσει τη νίκη στη βολιώτικη ομάδα…αλλά πήρε τον τίτλο του γκολ ανθρωπιάς με τη συμβολική εκδήλωση της βολιώτικης ΠΑΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου