ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα και αύριο οι ρεβάνς του Κυπέλλου

σήμερα-και-αύριο-οι-ρεβάνς-του-κυπέλλο-47594

Το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας θα το μάθουμε σε δυο δόσεις, σήμερα και αύριο (17-18 Απριλίου), καθώς διεξάγονται οι δεύτεροι ημιτελικοί του θεσμού, και η ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποίησε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα δύο ματς.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τον Πανιώνιο, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, μετά το υπέρ του 3-1 στη Νέα Σμύρνη.

Μια μέρα μετά, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, στην προσπάθειά της να ανατρέψει την εις βάρος της ήττα στο AEL FC Arena (2-1).

Στην πιο αμφίρροπη αναμέτρηση, λοιπόν, αυτή της ΑΕΚ με την ΑΕΛ, ορίστηκε ο Τάσος Παπαπέτρου του Συνδέσμου Αθηνών, ενώ σε αυτή της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο ο Αθανάσιος Σέζος του Συνδέσμου Κιλκίς.

Αναλυτικά τα ματς και οι διαιτητές:

Σήμερα Τρίτη (17/4)

19:00 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Επιπρόσθετοι: Τζήλος (Λάρισας), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

4ος: Γκάγκας (Λάρισας)

Αύριο Τετάρτη (18/4)

19:30 ΑΕΚ – ΑΕΛ

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Καμπούρης (Ευβοίας), Γρεβενης (Χαλκιδικής)

Επιπρόσθετοι: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Τσαμούρης (Πειραιά)

4ος: Μπαλτας (Αχαΐας)

Οδηγία FIFA για ΟΑΚΑ

Στο μεταξύ ξεκάθαρη ως προς τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ήταν η FIFA. H παγκόσμια ομοσπονδία έχει στείλει σαφή οδηγία προς την ΕΠΟ ο αγώνας να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και παρουσία κόσμου, ακόμη κι αν το ζευγάρι είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. «Δεν μπορεί ένα τέτοιο παιχνίδι να διεξάγεται μπροστά σε άδειες εξέδρες ή να έχει μόνο μαθητές», ήταν η οδηγία από τους ξένους αξιωματούχους που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν τελικά το ζευγάρι είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, καταλαβαίνει κανείς πως η επικινδυνότητα είναι υψηλή λόγω και της αντιπαλότητας των δύο ομάδων μετά τον περσινό τελικό στον Βόλο, αλλά και όσα έχουν συμβεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Μένει να φανεί πόσα εισιτήρια θα εγκρίνει η αστυνομία για την κάθε ομάδα. Για τον καλύτερο έλεγχο των οπαδών αναμένεται να διατεθούν 20-22 χιλιάδες εισιτήρια σε κάθε ομάδα, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA ώστε να έχουν προσωπική άποψη για ό,τι συμβεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου