ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super league…στην τελική ευθεία

super-leagueστην-τελική-ευθεία-49768

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο αναμένεται να βρεθεί σήμερα η ΑΕΚ, καθώς στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής για τη Super League, που μπαίνει στην τελική της ευθεία, φιλοξενείται από τον ουραγό και «καταδικασμένο» Πλατανιά, και θέλει να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της.

Με τις δικαστικές εκκρεμότητες να αφήνουν ακόμη (!) πολλά ανοιχτά ενδεχόμενα στα διάφορα μέτωπα, το πρωτάθλημα της Super League έφτασε στην τρίτη «στροφή» πριν από το τέλος, με τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής. Το ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται και στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Στα της κορυφής, η πρωτοπόρος ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Κρήτη τον Πλατανιά, που έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. Με νίκη η «Ενωση» θα βρεθεί μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ μοναδικό κίνητρο για τους γηπεδούχους είναι να αποχαιρετήσουν την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι.

Για τη μάχη της σωτηρίας κρίσιμη είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον νικητή να «αγκαλιάζει» την παραμονή. Το τελευταίο της «χαρτί» παίζει αύριο η Κέρκυρα, που όμως έχει δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας στο Φάληρο τον Ολυμπιακό που είναι τρίτος στην κατάταξη.

Δεδομένου ότι ο Ατρόμητος που φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό έχει εξασφαλίσει την 4η θέση, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διεκδίκηση της 5ης θέσης που οδηγεί στο Europa League, με την Ξάνθη να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη.

Στην 27η αγωνιστική ο Μάνος Σκουλάς της ΕΠΣΘ σφυρίζει σήμερα στη Λάρισα το ΑΕΛ-Παναιτωλικός που είναι το 13ο φετινό ματς του ως διαιτητής στη Σούπερ Λίγκα. Ο Σκουλάς έχει σφυρίξει στη Λάρισα φέτος το ματς ΑΕΛ-ΑΕΚ αλλά και τα ματς των Λαρισαίων στο κύπελλο με την Παναχαϊκή.

Στη Λεωφόρο για το Παναθηναϊκός-Ατρόμητος διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου), ενώ ο Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) θα είναι ο άρχων του αγώνα στο Πλατανιάς-ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής για τη Super League:

15:00 ΑΕΛ – Παναιτωλικός (Novasports 2)

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

17:15 Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 3)

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

17:15 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (Novasports 2)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

19:30 Πλατανιάς – ΑΕΚ (Novasports 1)

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Δευτέρα (16/4)

19:30 Ολυμπιακός – Κέρκυρα (Novasports 1)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου