ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ξεχωριστό» το φιλικό για τον Ολυμπιακό Β.

ξεχωριστό-το-φιλικό-για-τον-ολυμπια-49800

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το σημερινό ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη, που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό και το οποίο έχει και αγωνιστικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα (αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Γηροκομείο Βόλου), είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος… δυο εβδομάδες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Το φιλικό θα αρχίσει στις 16.00, ενώ πιο πριν θα αγωνιστούν οι ακαδημίες του Ολυμπιακού και της Νίκης, με σκοπό οι δύο ομάδες να δώσουν γιορτινό χαρακτήρα στο φιλικό.

Όσον αφορά το σημερινό φιλικό, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου καλεί τον φίλαθλο κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών», καθώς όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «αυτή την Κυριακή γιορτάζει το ποδόσφαιρο».

Σήμερα λοιπόν στις 16:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, οι δύο ιστορικές ομάδες της πόλης μας, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου, αναμετρώνται σε έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διενεργείται για τη στήριξη του Γηροκομείου Βόλου, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη σημαντική αυτή κοινωνική δομή…

Στην ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός αναφέρεται: «Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλονται από πολλές πλευρές να μειωθεί η αξία των δύο ομάδων, ο όγκος του φίλαθλου κόσμου τους που επί δεκαετίες τις στηρίζει, πέφτουν στο κενό. Και το εντυπωσιακό είναι, πως όσο οι προσπάθειες χλεύης και λάσπης πέφτουν στο κενό, τόσο η ένταση των προσπαθειών διογκώνεται.

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 δηλώνει για ακόμη μία φορά, χωρίς υστερόγραφα, ότι καμία προσπάθεια σπίλωσης δεν μπορεί να διαταράξει τον μεγάλο και ιστορικό μας σύλλογο.

Η διοργάνωση του φιλικού αυτού αγώνα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη, πως η πόλη αυτή έχει ήδη ομάδες με ιστορία, φιλάθλους και προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Σήμερα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου θα εισέρχονται από την τρίτη πεζογέφυρα, απ’ όπου θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το εισιτήριό τους από το εκδοτήριο που θα λειτουργεί, και θα προωθούνται στο βόρειο πέταλο του Πανθεσσαλικού Σταδίου (προς τον Περιφερειακό).

Οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου θα εισέρχονται από την πρώτη πεζογέφυρα, όπου και θα μπορούν από το εκεί εκδοτήριο να προμηθευτούν το εισιτήριό τους και θα προωθούνται στο νότιο πέταλο (προς τη Νέα Ιωνία).

Η δεύτερη πεζογέφυρα θα παραμείνει κλειστή για τους φιλάθλους. Από εκεί θα εισέρχονται μόνο οι μικροί αθλητές των ακαδημιών των δύο συλλόγων, τρόφιμοι κι εργαζόμενοι του Γηροκομείου, οι διοικήσεις των ομάδων, παλαίμαχοι αθλητές, αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 5€ και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Γηροκομείο Βόλου.

Η προπώληση των εισιτηρίων για το φιλικό παιχνίδι της Κυριακής συνεχίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια στα εξής σημεία:

Da Luz Sport Café Δεληγιώργη 4Β, τηλ.: 2421026094 και Πρακτορείο ΟΠΑΠ «Το Γούρικο» Ιωλκού 3Δ (μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος), τηλ.: 2421030249».

Να σημειωθεί ότι χθες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συμμετείχαν στην προπώληση διαθέτοντας μεγάλο αριθμό εισιτηρίων σε κεντρικά σημεία του Βόλου.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, για το ματς υπάρχουν απουσίες. Συγκεκριμένα, εκτός προπονήσεων παραμένει ο Δημήτρης Σέττος (που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του για οικογενειακούς λόγους), ο Φώτης Καραγκιολίδης (ο οποίος είναι τραυματίας), ο στρατευμένος Γιώργος Μέμος και ο νεαρός γκολκίπερ Αχιλλέας Κωνσταντίνου (ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό).

Η χρονιά που πέρασε

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου με την επικύρωση της βαθμολογίας της Γ΄ Εθνικής από την ΕΠΟ, ενώ οι προπονήσεις θα συνεχιστούν έως το τέλος του μήνα. Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και την οριστική δικαίωση με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σχετικά με την υπόθεση Κόλα, αισιοδοξώντας πως δεν διαφέρει από αυτή που εξέδωσε και η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, απορρίπτοντας την ένσταση που είχε κάνει ο Ρήγας Φεραίος.

Οι «ερυθρόλευκοι» τη χρονιά που πέρασε ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα με 39 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου, ύστερα από μια πολύ δύσκολη χρονιά, κι ενώ στον α΄ γύρο η συγκομιδή ήταν 16 βαθμοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι έδωσαν φέτος 5 παιχνίδια στο EAK με Ρήγα και ΑΟ Σελλάνων στον α΄ γύρο, και με Αμβρυσσέα, Οπούντιο και ΓΣΑ στον β΄ γύρο, έχοντας μόνο νίκες και 16-1 γκολ, ενώ στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια έδρας στο Πανθεσσαλικό είχε σκοράρει λιγότερα από τα μισά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος χρησιμοποιήθηκαν 33 παίκτες, εκ των οποίων οι 9 έφυγαν τον περασμένο Γενάρη…

Ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στον φετινό Ολυμπιακό Βόλου είναι ο Χρήστος Νόνης, έχοντας 23 σε σύνολο 24 ματς, και μάλιστα σε όλες ως βασικός, ενώ μόλις σε τέσσερις αντικαταστάθηκε.

Μία λιγότερη εμφάνιση από τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό κατέγραψαν οι Δήμος Κόκας και Δημήτρης Σέττος. Ο πρώτος, που αγωνίστηκε πέρσι σε μόλις επτά ματς, ανέβηκε φέτος στα 22 και μάλιστα στα 19 ήταν βασικός. Ο δεύτερος, που άργησε πολύ να σκοράρει, ξεκίνησε στα 10 από τα 22 παιχνίδια.

Σε 21 αναμετρήσεις πήρε μέρος ο Δημήτρης Τόσκας, μένοντας μόλις μία στον πάγκο, ενώ 20 συμμετοχές είχαν στο ενεργητικό τους οι Γρηγόρης Ευθυμιάδης (στις 9 βασικός) και Φώτης Καραγκιολίδης (πάντα στην ενδεκάδα).

Σε ό,τι αφορά τους Γιώργο Μέμο (δύο 90λεπτα στα τέσσερα ματς ως βασικός) και Λάζαρο Γελαδάρη (16 ως βασική επιλογή), οι δυο παίκτες έπαιξαν σε 18 αναμετρήσεις.

Στα θετικά είναι ότι ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου έπαιξε σε έξι παιχνίδια, έχοντας και τέσσερα 90λεπτα, τέσσερις συμμετοχές είχε ο Βαγγέλης Αγγελής, όλες ως αλλαγή, ενώ από ένα παιχνίδι έκαναν: ο Βενιαμίν (γεννημένος το 2000) της ομάδας και τρίτος τερματοφύλακας Αχιλλέας Κωνσταντίνου στο 90λεπτο με τον Αλμυρό, ο Γιώργος Πατσής, ο Νίκος Μπέικος και ο Δημήτρης Ζάχος, που πήρε ως δώρο για τα 19α γενέθλιά του στις 18 Μαρτίου την πρώτη συμμετοχή με τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Πέτρος Διβανές είχε τις περισσότερες παρουσίες με τη φανέλα των ερυθρολεύκων, αγωνιζόμενος συνολικά σε 11 παιχνίδια και ερχόμενος μόνο σε ένα από τον πάγκο.

Ένα λιγότερο είχαν οι Στάθης Ρόκας (9 ως βασικός) και Αντώνης Καμπλιώνης (δεν ξεκίνησε μόνο στο ματς με τη Νίκη), ενώ ο σέντερ φορ Λεωνίδας Χρήστου αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια, προλαβαίνοντας να δείξει τις ικανότητές του.

Έξι συμμετοχές είχε ο Θανάσης Σάββας, ο οποίος σίγουρα θα αγωνιζόταν σε παραπάνω ματς αν δεν του επιβαλλόταν ποινή τριών αγωνιστικών, λόγω της αποβολής του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Θήβα, ενώ μόλις τέσσερις είχε ο Κλεβί Κόλα, εξαιτίας της γνωστής υπόθεσής του.

Εξι ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος δεν είχαν καθόλου συμμετοχή. Συγκεκριμένα αυτοί ήταν, οι Σταύρος Πολυχρονιάδης Ηλίας Καλφούντζος, Γιάννης Σιγαλάκος (συνέχισε από τον Ιανουάριο στον Σαρακηνό), Αντώνης Φραγκογιάννης (πήγε από νωρίς στην Ιωλκό στη Β’ ΕΠΣΘ), Δομίνικος Πλούσης και Τάσος Χατζόγλου.

Όσον αφορά τους σκόρερ, πρώτοι ήταν οι Χρήστου και Καμπλιώνης, που αμφότεροι μετά την έλευσή τους τον Ιανουάριο, πέτυχαν τέσσερα τέρματα. Τα συνολικά 28 γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν: από 4 οι Χρήστου, Καμπλιώνης, από 3 οι Σέττος, Δ. Κόκας, από 2 οι Μέμος, Βαρούχας, Θέος, και από ένα οι Σεχολάρι, Βασίλιεβιτς, Νόνης, Κραγιόπουλος, Λούγκος, Γελαδάρης, Τόσκας και Διβανές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου