ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-476349

Σε Ρωσία και Κατάρ τα Μουντιάλ!  
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα διοργανώσει η Ρωσία που έκανε τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στα προγνωστικά και χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού της Βλάντιμιρ Πούτιν όπως είχε αρχικά προαναγγελθεί! Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα γίνει στα γήπεδα του Κατάρ.
Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση θα επιστρέψει λοιπόν επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά το 2006 και το Μουντιάλ της Γερμανίας. Η Ρωσία η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης σε έκταση και πληθυσμό δεν έχει διοργανώσει ποτέ μέχρι τώρα Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Μπλάτερ δήλωσε μετά την απόφαση: Ένα δισεκατομμύριο κόσμου παίζει μπάλα. Είναι ένα παιχνίδι αξιών και εκπαιδευτικών αξιών. Μαθαίνεις να κερδίζεις και να χάνεις. Δεν είναι εύκολο. Θέλω να συγχαρώ την Ρωσία. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις υποψηφιότητες που δεν κέρδισαν.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκτελεστική επιτροπή της FIFA γιατί στο 2018 και στο 2022 θα πάμε σε νέα χώρες, επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει γίνει ποτέ στην Ανατολική Ευρώπη ή στη Μέση Ανατολή. Αρα, είμαι ένας χαρούμενος πρόεδρος γιατί μιλάμε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ιγκόρ Σουβάλοφ πρόσθεσε: «Μας εμπιστευτήκατε το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ας γράψουμε ιστορία μαζί!».
Από την πλευρά του ο Σεΐχης, Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ-Τανί εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επιλογή του Κατάρ: «Σας ευχαριστώ που πιστεύεται στην αλλαγή, που διευρύνεται το παιχνίδι και που δίνεται στο Κατάρ μια ευκαιρία. Θα σας κάνουμε περήφανους και για όλη τη Μέση Ανατολή. Σας το υπόσχομαι».
 
Οι τελικές παρουσιάσεις και οι ανακοινώσεις των χωρών που θα διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και του 2022 ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που προσέλκυσαν ποτέ το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στην Ελβετία.
 
Περίπου 70 τηλεοπτικοί σταθμοί μετάδωσαν ζωντανά την διαδικασία από το εκθεσιακό κέντρο της Ζυρίχης όπου 1.000 ρεπόρτερ από όλο τον κόσμο κάλυψαν χθες το γεγονός.
 
 
 
 
 
 
Ο θάνατος στο γήπεδο είναι ύπουλο πράγμα, αλλά όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει πρόληψη. Πολλές φορές το ακούγαμε, αλλά τις περισσότερες φορές δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πως μπορεί να συμβεί και στα δικά μας γήπεδα. Την περασμένη όμως εβδομάδα στη Χλόη χάθηκε στο γήπεδο ένας νέος άνθρωπος και ο θάνατός του βύθισε στη θλίψη το χώρο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα θορύβησε κάποιους και έβαλε στη διαδικασία του προβληματισμού πολλούς περισσότερους…

Οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που καταρρέουν στο γήπεδο αυξήθηκαν τελευταία. Η ψυχολογική και η σωματική πίεση σε συνδυασμό με την ελλιπή ιατρική παρακολούθηση είναι ο μοιραίος συνδυασμός. Ο Γιώργος που έφυγε αγαπούσε το ποδόσφαιρο, αγαπούσε το γήπεδο και όπου έπαιξε ήταν αγαπητός… Ο Γιώργος πλήρωσε την αγάπη του, αφού πέρσι εξεταζόμενος στον ιατρικό σταθμό της Ε.Π.Σ.Θ. είχε “κοπεί” και έκανε άλλες εξετάσεις για να μπορέσει να παίζει και να κάνει αυτό που του αρέσει…

Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ

Η αναγκαιότητα των εξετάσεων και η αναγκαιότητα του Υγειονομικού σταθμού της Ε.Π.Σ.Θ. ήταν γνωστή, έστω κι αν κάποιοι για άλλους λόγους φώναζαν για το αντίθετο… Και ο Γιώργος δεν είναι ο μόνος που κάτι του βρήκαν και συνέχισε να παίζει…

Η Ένωση μάλιστα αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να ανακαλέσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών που από τις εξετάσεις που έκαναν βρέθηκε κάτι αρνητικό και δεν μπορεί να εκδοθεί γι’ αυτούς η κάρτα υγείας και έστω και αν με μια άλλη εξέταση «μπήκαν» στην κατάσταση υγείας της ομάδας και παίζουν…

Μπορεί το σύστημα από την ΕΠΟ να μην έχει τελειοποιηθεί, αλλά αν όλοι δίνουν σημασία στα αποτελέσματα των εξετάσεων όλα θα είναι καλύτερα.

Καλύτερα θα είναι και αν παντού υπάρχει γιατρός και στη δικαιολογία των ομάδων ότι τα έξοδά τους είναι πολλά μπορεί να υπάρχει βάση αλλά υπάρχει και λύση. Η εξέταση κάθε αθλητή στον υγειονομικό σταθμό της Ε.Π.Σ.Θ. έχει κόστος μόλις 20 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία περνά τα 100. Όμως επειδή δεν πληρώνει κάθε παίκτης ξεχωριστά το κόστος για την ομάδα… είναι κόστος και βαραίνει τα γενικότερα έξοδα. Για να πληρώνει σε 17 αγώνες έδρας η ομάδα και γιατρό είναι ένα συν έξοδο, που συν τη διαιτησία και άλλα πολλά συν ανεβάζει ακόμη περισσότερο το κόστος λειτουργίας μιας ερασιτεχνικής ομάδας…

Επειδή όμως σε θέματα υγείας δεν γίνονται “εκπτώσεις”, ας σκεφθούν από κάπου άλλου να “κόψουν”!!! Άλλωστε η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο είναι η πρόληψη, ενώ η ασφαλής άθληση εξασφαλίζεται στο μέτρο του δυνατού εφόσον γίνεται λεπτομερής καταγραφή ιατρικού και αξιολόγηση ενοχλημάτων,αν υπάρχουν καλή κλινική εξέταση, αξιολόγηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος και υπερηχογραφήματος της καρδιάς και επανάληψη του ελέγχου ανά έτος…

 

 
 
 
 
 
Επιασε 13άρι
Με τα 4 γκολ που πέτυχε προχθές στον Αλμυρό στη νέα νίκη της μικτής Νέων Ε.Π.Σ.Θ. ο Ιάσωνας Παπαδημητρίου έφθασε τα 13 συνολικά και δικαίως το όνομά του άρχισε να συζητιέται πανελλαδικά.
Β.Ζ.
 
Στη Σκύδρα ο Κρητικός
Την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σκύδρα και την Αναγέννηση Επανωμής θα διευθύνει την ερχόμενη Κυριακή ο Βολιώτης ρέφερι Δημήτρης Κρητικός, θέλοντας να συνεχίσει τις καλές διαιτησίες. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο επόπτης Θωμάς Τασιόπουλος επίσης από την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Ζ.Ε.Ι.
 
Μηνύματα στήριξης
Δεκάδες μηνύματα στήριξης μέσω Facebook έλαβε μετά το παιχνίδι με την Καβάλα ο Βιθέντε Μόνχε. Ο αγαπημένος «Πέπε» της ερυθρόλευκης κερκίδας ήταν πραγματικά απαρηγόρητος μετά την αποβολή του στο ματς του Πανθεσσαλικού και η μόνη που μπόρεσε να τον καθησυχάσει πραγματικά ήταν η σύζυγός
Του, πλάι στην οποία παρακολούθησε και το υπόλοιπο του παιχνιδιού με τους «Αργοναύτες». Ζ.Ε.Ι.
 
Εσπασαν τα τηλέφωνα
Με τη μεταγραφική περίοδο να πλησιάζει δεν είναι μόνο οι ομάδες που έχουν σπάσει τα τηλέφωνα έτσι ώστε να βρουν ό,τι καλύτερο, καθώς συμβαίνει και το αντίθετο με πολλούς ποδοσφαιριστές να αυτοπροτείνονται. Ζ.Ε.Ι.
 
Αξιοι συγχαρητήριων
Αξιοι συγχαρητηρίων είναι οι άνθρωποι της ΑΠΟΒ, οι οποίοι «τρέχουν» καθημερινά έτσι ώστε στο φιλικό ανθρωπιάς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου να είναι όλα έτοιμα, αλλά και να παραβρεθεί ακόμη περισσότερος κόσμος στον αγώνα ανθρωπιάς με τον Βόλος 2004, με τα έσοδα να διατίθενται σε άτομα που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία μάς εκπλήσσει, καθώς ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί διορισμένοι έχουν περισσότερα προνόμια από εκλεγμένους;
 
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου