ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι διακαής πόθος για τον πάγκο

ο-πέντρο-πάμπλο-πασκούλι-διακαής-πόθο-476360

Με έναν παλιό αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου φέρεται να συζητά ο Στράτος Γιδόπουλος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Τα σενάρια πώς ο Αρμάντο Μαρέντζι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας «φούντωσαν» χθες, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ο Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι είναι ο διακαής πόθος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Νίκη για τον κυανόλευκο πάγκο. Μάλιστα αν όλα πάνε καλά, γιατί η περίπτωσή του θεωρείται πολύ δύσκολη, το Σάββατο θα έρθει στην Ελλάδα και την Κυριακή θα παρακολουθήσει από την κερκίδα το ματς στη Ζάκυνθο για τη 12η αγωνιστική της Football League 2.

Προς το παρόν όμως ο Κροάτης Αρμάντο Μαρέντζι είναι επίσημα ο τεχνικός της Νίκης. Δεν έχει ενημερωθεί για πιθανή διακοπή της συνεργασίας του με την ομάδα και συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις. Άλλωστε μέχρι να κλείσει, αν κλείσει τελικά και συμφωνήσει ο Πασκούλι, δεν μπορεί τίποτα να θεωρηθεί δεδομένο.

Ο Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι έχει χριστεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Αργεντινής το 1986, τότε που ο Μαραντόνα είχε πετύχει το περίφημο γκολ με το χέρι, που αργότερα χαρακτήρισε το «χέρι του Θεού». Ως ποδοσφαιριστής έχει κάνει αναμφίβολα πολύ μεγάλη καριέρα. Είναι γεννημένος στις 17 Μαΐου του 1960 στο Σάντα Φε της Αργεντινής. Εκεί ξεκίνησε να παίζει και ποδόσφαιρο, φτάνοντας τελικά να φορέσει την φανέλα της Εθνικής της χώρας του. Αγωνιζόταν ως επιθετικός και έπαιξε στις ομάδες Κόλον Ντε Σάντα Φε και Αργεντίνος Τζούνιορς, μέχρι που ήρθε η μεταγραφή του στην Ευρώπη και στην Ιταλική Λέτσε. Εκεί έμεινε για επτά χρόνια και μέσω αυτής ήρθε η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Νιούελς Ολντ Μπόις, στην Κασερτάνα και στην Πελίτα. Με την εθνική Αργεντινής κατέγραψε 20 συμμετοχές με πέντε γκολ.

Μόλις σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, αλλά τα τελευταία χρόνια υπήρξε ποδοσφαιρικός διευθυντής στην Λέτσε. Έχει δουλέψει στην εθνική ομάδα της Ουγκάντας, στην Ντιναμό Τιράνων όταν συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην Βερμπάνια που αγωνίζονταν στην Α’ κατηγορία, στην Horatiana Venosa και στην Toma Maglie.

Φέρνει και παίκτες;

Σύμφωνα με τις χθεσινές πληροφορίες που προέκυψαν από το περιβάλλον του Στράτου Γιδόπουλου ο Πέντρο Πασκούλι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να δουλέψει στην Ελλάδα. Παράλληλα φέρεται να φέρνει μαζί του και έναν ή δύο ποδοσφαιριστές, που τώρα αγωνίζονται στην Ιταλία. Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά για τους παίκτες αυτούς, ούτε σε ποια θέση αγωνίζονται, ούτε φυσικά τα ονόματα τους. Θα πρέπει πρώτα να προκύψει συμφωνία ανάμεσα στον Στράτο Γιδόπουλο και στον Πασκούλι και μετά να συζητηθούν τα περαιτέρω της συνεργασίας των δυο πλευρών. Θεωρείται άλλωστε εξαιρετικά δύσκολη η περίπτωση του και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να τον πείσει και να πάρει το πολυπόθητο «ναι». Ο ίδιος πιστεύει ότι θα αποτελεί πολυτέλεια για τη Νίκη να έχει στον πάγκο της έναν τέτοιο προπονητή. Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Με Μαρέντζι στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο πάντως η ομάδα η Νίκη θα παραταχθεί με τον Αρμάντο Μαρέντζι στον πάγκο της. Αυτό αναμένεται να είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Κροάτη στην ηγεσία της ομάδας. Ο Μαρέντζι αναμφίβολα έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχημένη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών και στο γεγονός ότι οι κυανόλευκοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ωστόσο στο ραντεβού που έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Στράτο Γιδόπουλο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας συμπέρανε ότι υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας. Για πολλούς θεωρείται παρακινδυνευμένο να αλλάξει έναν προπονητή που έφερε την ομάδα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, όμως ο Γιδόπουλος πιστεύει από την πλευρά του ότι η αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη για να μην προκύψουν προβλήματα στη συνέχεια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου