ΒΟΛΕΪ

Νίκησε την πρωταθλήτρια η Αργώ

νίκησε-την-πρωταθλήτρια-η-αργώ-59756

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο ο φετινός μαραθώνιος του πρωταθλήματος της β’ εθνικής κατηγορίας γυναικών, με την ΑΡΓΩ να κερδίζει και τη φετινή πρωταθλήτρια ομάδα του ΓΣΕ Ελασσόνας με 3-2 σετ, και να κλείνει τη φετινή της πορεία με τον καλύτερο τρόπο.

Η βολιώτικη ομάδα, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, είχε έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο με 8 νίκες, 1 ήττα, με νίκες ή νίκη επί όλων των αντιπάλων πλην της ΑΕΛ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη χρονιά, ότι λεπτομέρειες και ατυχείς συγκυρίες δεν της επέτρεψαν να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στη σύντομη ιστορία της.

Στο τελευταίο της φετινό παιχνίδι κέρδισε την ομάδα της Ελασσόνας, που είναι η φετινή πρωταθλήτρια και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία σε αγώνες μπαράζ. Ο ΑΣ Αργώ εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην πρωταθλήτρια ομάδα και της εύχεται καλή συνέχεια.

Εύχεται επίσης περαστικά στην πασαδόρο της ομάδας Ασημούλα Σταυρακοπούλου, η οποία υπέστη διάστρεμμα στο 2ο σετ του αγώνα.

Τα σετ: 19-25, 25-22, 17-25, 25-18, 15-11

ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ: (Σταθόποuλος) Τάσσου, Σταυρακοπούλου, Γιαννετάκη, Γεωργουλοπούλου, Καλαποδά, Α. Φιλιππίδη, Χειμάρα, Σουφλή, Χαρχαρή, Πώπου, Παπάρα, Φιλιππίδη, Κασιούρα, Καλοφορίδη.

Βαθμολογία (τελική)

1. ΓΣΕ Ελασσόνας 49

2. Φιλαθλητικός Λάρισας 48

3. ΑΕΛ 35

4. Αργώ Βόλου 33

5. Φιλαθλητικός Αμπ. 31

6. ΦΘΙΑ Λαμίας 26

7. ΣΠΑ Καρδίτσας 20

8. ΑΟ Σουφλαρίων 15

9. Φιλαθλητικός Τρικάλων 9

10. ΑΣ ΙΤΕΑΣ 4

Πρόκριση για κορασίδες και παίδες

Άνετα επικράτησαν οι κορασίδες του ΑΣ Αργώ επί του ΓΣ Νίκαιας με 3-0 σετ και πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της ΕΣΠΕΚΕΛ. Τα κορίτσια της Αργούς χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, επικράτησαν της ομάδας της Λάρισας και πήραν πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση, στην οποία θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του ΑΟ Σουφλαρίων, σε αγώνα νοκ-άουτ, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο στο Final 4. O ΑΣ Αργώ είναι η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί τη Μαγνησία στην επόμενη φάση και φιλοδοξεί να φτάσει στους τέσσερις, όπου θα μπορεί να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα σετ: 25-21,25-12,25-21

ΑΡΓΩ: (Σταθόπουλος-Ζαφειρίου) Κασιούρα, Μ. Φιλιππίδη, Α. Φιλιππίδη, Πώπου, Χειμάρα, Καμινάρη, Παπάρα, Πολυζώη, Καλαποδά, Αμυγδαλοπούλου, Γεωργουλοπούλου, Σουφλή, Παΐλα, Πασχαλίδου.

ΓΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: (Ματίκας) Μητρακούλη, Ζιώγα, Μπλιάτσιου, Χ. Ψαρούλη, Α. Ψαρούλη, Μηχαλέ, Αετοπούλου, Μπούγαλη, Βογιατζή.

Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της, η ομάδα των παίδων του ΑΣ Αργώ, ηττήθηκε με 3-2 σετ από την ΕΑ Λάρισας στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος». Παρά την ήττα της η βολιώτικη ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του ομίλου της και συνεχίζει την φετινή της πορεία, αφού προκρίθηκε ως δεύτερη της βαθμολογίας, στις τέσσερις καλύτερες της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Η βολιώτικη ομάδα παρά την απουσία τεσσάρων βασικών παικτών (τραυματισμοί και άλλες υποχρεώσεις), «κοίταξε τον αντίπαλό της στα μάτια» και λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Μάλιστα δε, έφτασε να προηγείται με 2-1 σετ, αλλά σε εκείνο το σημείο η έλλειψη επιθετικών λύσεων, δεν τους επέτρεψε να πάρουν τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ όμορφο βόλεϊ και να ικανοποιούν απόλυτα το φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο.

Τα σετ: 19-25, 25-21, 25-21, 13-25, 10-15

ΑΣ ΑΡΓΩ: (Γεωργουλάς) Πασχαλίδης, Ξενοκώστας, Αναστασίου, Σαράτσης, Σκιαθίτης, Βυσαρίου, Σπανουδάκης, Παξιμαδάκης, Κασιούρας.

ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Γαλάνης) Πράππας, Τσετσίλας, Νταφούλης, Γερομίχαλος, Στ. Ρήγας, Β. Ρήγας, Παπαθανασίου, Σιώμος, Πανταζόπουλος, Πηλίτσης.

Βαθμολογία:

1. ΕΑ Λάρισας 16

2. ΑΣ Αργώ 14

3. ΑΕ Λάρισας 7

4. Ερμής Αγιάς 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου