ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκανε το καθήκον του στο φινάλε ο Ολυμπιακός, κέρδισε με 2-0 τον ΓΣΑ

εκανε-το-καθήκον-του-στο-φινάλε-ο-ολυμπ-62672

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την 4η και 5η θέση της βαθμολογίας με 40 και 39 κατέλαβαν οι Γ.Σ. Αλμυρού και Ολυμπιακός Βόλου αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν στο «ντέρμπι» της Μαγνησίας που έγινε στο ΕΑΚ «Τ. Συνετόπουλος» για την 26η αγωνιστική και βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό, με 2-0.

Οι δύο ομάδες κατέγραψαν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες, με τον νεοφώτιστο Γ.Σ. Αλμυρού να κάνει καταπληκτική χρονιά, όντας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός Β., διένυσε μία πορεία γεμάτη προβλήματα και μια μεταβατική χρονιά, ενώ μόλις στις τελευταίες αγωνιστικές κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σ’ ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι η ομάδα του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό της, που γέμισε μαζικά τις εξέδρες, κατάφερε εύκολα να κάμψει την αντίσταση του Γ.Σ.Α., πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στο 15’ με τον Χρήστου. Ο Σέττος στο 50’ διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρόλευκων, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Το α’ μέρος

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν εκείνος που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν στο 7’, ο Σάββας σέντραρε και ο Καμπλιώνης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Σταυράκη.

Οι ερυθρόλευκοι στα επόμενα λεπτά προσπάθησαν να αναπτυχθούν -απέναντι στον Γ.Σ. Αλμυρού που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο- πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ στο 15’, με το… συνήθη ύποπτο, Χρήστου, για το 1-0. Η φάση ξεκίνησε με τον Σάββα να σεντράρει και τον Χρήστου να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από την εξέδρα.

Οι φίλαθλοι έπρεπε να περιμένουν… έως το 35’ για να δουν επόμενη ευκαιρία, με τον Γελαδάρη να σεντράρει και τον Λούγκο να σουτάρει στην κίνηση, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταυράκη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σάββας σέντραρε, με τον Δήμο Κόκκα να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε… υπερδιέγερση έχοντας νέα ευκαιρία στο 40’ με τον Διβανέ να σουτάρει ψηλά άουτ, έπειτα από πάσα του Χρήστου.

Το καρέ ευκαιριών του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο 41’, με το σουτ του Χρήστου να φεύγει δίπλα από την εστία του Σταυράκη.

Το β’ μέρος

Φορτσάτος… μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας να κάνει τα τέρματά του δύο στο 50’, με «δράστη», τον Σέττο, που τρία λεπτά πιο πριν, είχε περάσει στη θέση του τραυματία Καμπλιώνη. Ο Σέττος με κοντινό πλασέ νίκησε… τον Κοντογεωργάκη, που πήρε τη θέση του Σταυράκη με την έναρξη του ημιχρόνου, για το 2-0, υπέρ των ερυθρόλευκων.

Στο 61’ ο Ρόκας σέντραρε, με τον Σέττο να μην προλαβαίνει να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα του Αλμυρού, ενώ στο 62’ οι Αλμυριώτες… φάνηκαν επιθετικά, με το σουτ του Σκοπελίτη όμως να μην ανησυχεί τον Κωνσταντίνου.

Φάουλ εκτελεσμένο από τον Κυπτίου πέρασε άουτ στο 65’, ενώ ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καμία ευκαιρία δε σημειώθηκε έως τη λήξη της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ 2-0

Εθνικό στάδιο Βόλου, 26η αγωνιστική-4ος Όμιλος

Σκόρερ: 15’ Χρήστου, 50’ Σέττος

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων)

Βοηθοί: Σταφυλάς, Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Κωνσταντίνου, Σάββας, Γελαδάρης (77’ Αγγελής), Νόνης, Παπαϊωάννου, Ρόκας (70’ Ευθυμιάδης), Λούγκος, Δ. Κόκας, Χρήστου (66’ Μπέικος), Διβανές, Καμπλιώνης (47’ λ.τρ. Σέττος).

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Πραττής): Σταυράκης (46’ Κοντογεωργάκης), Γκατζούλης, Μπαρούτας, Σαββίδης, Χολέβας, Αλεξανδρής (57’ Μπιρμπίλης), Κιπτίου, Στουρνάρας, Φλίγκος, Σκοπελίτης (62’ Τσιουρής), Κοντοβάς (39’ λ.τ. Κρανάς).

Μπακάλης: «Είχαμε σταθερή βελτίωση»

Ευχαριστημένος από την ομάδα του στο κλείσιμο της αγωνιστικής σεζόν εμφανίστηκε ο Λάκης Μπακάλης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που ευχαρίστησε συνεργάτες και ποδοσφαιριστές σημείωσε: «Ευχαριστώ τον φίλο μου, Κώστα Πραττή, για τα καλά του λόγια και του εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αλμυρού που έκανε μία καταπληκτική πορεία, αλλά και στους παίκτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου, μέσα από την καρδιά μου, για την κοινή μας πορεία. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν μια ομάδα σοβαρή, πειθαρχημένη αγωνιστικά, που βελτιωνόταν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είχαμε σταθερή και συνεχόμενη βελτίωση. Η κατάσταση στα πρώτα παιχνίδια που δώσαμε, ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ο φίλαθλος κόσμος και η διοίκηση μας στήριξαν. Δεν είχαμε ψυχολογία, αλλά ούτε και τύχη, όλα ήταν άσχημα. Ομως, δουλέψαμε, ανεβάσαμε την ψυχολογία μας και οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές, που αποκτήθηκαν τα Χριστούγεννα, μας βοήθησαν πάρα πολύ Η ομάδα είχε φρεσκάδα, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι, που ήταν το σημερινό. Κλείσαμε τη χρονιά με θετικό αποτέλεσμα, που ήταν μία επιβράβευση για τους παίκτες και την ομάδα του Ολυμπιακού. Καλό Πάσχα και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους».

Παράλληλα, εξήρε και τον αρχηγό της ομάδας Στάθη Ρόκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η δουλειά και οι καινούριοι ποδοσφαιριστές βοήθησαν πολύ. Είναι καλοί παίκτες, καλοί χαρακτήρες και έδεσαν κατευθείαν. Βοήθησε και ο Στάθης ως προπονητής εντός γηπέδου, αλλά και στα αποδυτήρια για να γίνουμε οικογένεια. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, που πετύχαμε το στόχο μας».

Πραττής: «Ήταν μια όμορφη πορεία»

Στις δηλώσεις του, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο βοηθός προπονητή του Γ.Σ. Αλμυρού, Κώστας Πραττής, που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κώστα Σταματίου σημείωσε:

«Το πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος. Μια όμορφη πορεία του Γυμναστικού Συλλόγου φέτος που τη χαρήκαμε όλοι. Ο σκοπός μας ήταν να παραμείνει η ομάδα στη Γ Εθνική και τα καταφέραμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν ένα παιχνίδι, που θα δοκιμάζαμε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν συμμετοχή και το κάναμε.

Από την άλλη πλευρά χαίρομαι που ο Ολυμπιακός Βόλου παραμένει στην κατηγορία, γιατί αξίζει να είναι στις παραπάνω κατηγορίες. Χαίρομαι που δίπλα μου είναι ένας εξαιρετικός φίλος και προπονητής, ο Λάκης Μπακάλης και του εύχομαι τα καλύτερα στην πορεία του. Ενα παράπονο θα κάνω στους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου. Δε βλέπουν τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές. Δε γίνεται οι ποδοσφαιριστές να παραμείνουν τρεις και τέσσερις μήνες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται. Ας το δουν κι ας πράξουν ανάλογα.

Εγώ εύχομαι στους παίκτες μου, στη διοίκηση και στους παράγοντες καλό Πάσχα και πιστεύω ότι ο Αλμυρός του χρόνου θα κάνει μια καλή ομάδα για να ξαναπρωταγωνιστήσει. Να ευχαριστήσω τον προπονητή μας Κώστα Σταματίου, που με επέλεξε να είμαι δίπλα του. Ο Αλμυρός, για να πάμε και την επόμενη χρονιά, πρέπει να κάνει θυσίες. Πρέπει οι παράγοντες του Αλμυρού να το δουν σοβαρά το θέμα. Η ομάδα πρέπει να είναι στη Γ’ Εθνική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου