ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δάκρυσε» το Βελεστίνο

δάκρυσε-το-βελεστίνο-62768

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Φωτό: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στα τοπικά τους πρωταθλήματα θα αγωνίζονται από την επόμενη χρονιά Ρήγας Φεραίος και Θήβα, αφού το 0-0 δεν έφτανε σε καμία από τις δύο ομάδες για να παραμείνει στην κατηγορία, ωστόσο οι Βελεστινιώτες μπορούν να ελπίζουν σε παραμονή, μιας και εκκρεμεί τόσο η έφεση κατά του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και ένσταση κατά των χθεσινών τους αντιπάλων…

Συγκεκριμένα με τον ΑΟ Θήβα να μην δηλώνει συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, ο ΚΑΠ προβλέπει μηδενισμό στο αμέσως επόμενο παιχνίδι των Βοιωτών (σ.σ. χθεσινό), με τους Βελεστινιώτες να προχωρούν ήδη στη νομική οδό, ελπίζοντας σε παραμονή.

Ο αγώνας

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 10’ με τον Κάρλος να επιχειρεί ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 20’ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση για τον Ρήγα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπαθή από δεξιά, ο Γκάγκας έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα έσκασε και πήγε προς τη δεξιά γωνία του Μόνου ο οποίος απέκρουσε και στην επαναφορά το σουτ του Μπόρα χτύπησε σε αμυντικό.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κοτόρος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής όμως η μπάλα «έφυγε» πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο και η επόμενη φάση ήρθε στο 38’, με τον Τσελεπή να κάνει σουτ, το οποίο όμως ήταν αδύναμο, και στο επόμενο λεπτό, είχαμε εκ νέου σουτ, αυτή τη φορά από τον Τσιώλη, με τον Μόνο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Η Θήβα είχε καλή στιγμή στο 42’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Καραλή η μπάλα έφτασε στον Ζυγογιάννη στο 2ο δοκάρι, αυτός ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά όμως ο Παπαγιάννης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου «κύλισαν» χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τον Ρήγα να έχει την πρωτοβουλία, όμως να μην μπορεί να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Θήβα στο 58’ με τον Κάρλος να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βγήκε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσελεπής εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα 30 μέτρα όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο 61’ ο Τζοβάρας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, με τον βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ. Στο 69’ ο Μπόρας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, αλλά με τα πόδια απομάκρυνε ο Μόνος. Με τα λεπτά να περνούν εναγωνίως, στο 79’ ο Κάρλος πέρασε τον Καρλιάμπα και έκανε το σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο Παπαγιάννης.

Εχοντας μπει πλέον στο τελευταίο δεκάλεπτο, και στο 83’ ο Χατζηλάμπρου επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα που πλέον… «έκαιγε» έφυγε ψηλά. Τρία λεπτά αργότερα ο Νασιακόπουλος «έπιασε» συρτό σουτ, η μπάλα βγήκε κόρνερ, ενώ στο 88’ ο Χατζηλάμπρου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Παπαγιάννης απέκρουσε.

Στην τελευταία φάση του αγώνα και με τους σφυγμούς να χτυπάνε κόκκινο… έπειτα από σέντρα που έγινε, ο Αλεξίου βρέθηκε απέναντι σε «αφύλαχτο» τέρμα όμως το σουτ που έκανε σταμάτησε σε παίκτες της Θήβας και έτσι χάθηκε η τελευταία ευκαιρία του Ρήγα για παραμονή εντός των αγωνιστικών χώρων, φιλοδοξώντας όμως σε δικαίωση στη συνέχεια.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΘΗΒΑ 0-0

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Δεμερτζής (Πέλλας), Θεοδώρου (Πιερίας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (75’ Νασιακόπουλος), Μπόρας (83’ Γεωργατζής), Τζοβάρας, Τσιώλης, Τσελεπής.

ΘΗΒΑ (Βαμβακούλας): Μόνος, Πλατέλλας, Ζυγογιάννης, Χατζηλάμπρου, Χριστοδουλόπουλος, Κοτόρος (75’ Βουρνάζος), Αργυρίου, Σένκα (58’ Τζαφάρ), Τόπι, Κάρλος (80’ Μάγκας), Καραλής (67’ Ρισβάνης).

Με δάκρυα στα μάτια ο Αλεξίου

Εμφανώς απογοητευμένος και με δάκρυα στα μάτια, ο Αλεξίου ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του, τη διοίκηση και τον κόσμο για την στήριξη και ανέφερε πως η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει, ενώ για τη Θήβα ο Νίκος Βαμβακούλας προέτρεψε τις δυο ομάδες να έχουν κουράγιο για να «οργανωθούν» ενόψει της επόμενης σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου