ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν πρωταθλήτρια

σαν-πρωταθλήτρια-63204

Μπροστά σε περισσότερους από 35.000 φίλους της, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκαν, αλλά και την αποβολή του Εμάνουελ Ινσούα, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Παναθηναϊκό, με τον Λουντ να σουτάρει με το αριστερό στο 5’, δίχως να ανησυχήσει όμως τον Μπάρκα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κουλιμπαλί ξεπέρασε τον Χουλτ, αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΚ αντέδρασε αστραπιαία διώχνοντας σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τον Κολοβέτσιο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Αραούχο στο 13’ και τον Μπακασέτα να σουτάρει ψηλά στο 25’. Στο επόμενο λεπτό Χουλτ και Κουλιμπαλί συγκρούστηκαν στον αέρα, με τον Σουηδό μπακ να γεμίζει αίματα, αλλά να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι έστω και με επίδεσμο.

Και στο ημίωρο, ήρθε το 1-0 με ένα υπέροχο γκολ, προϊόν της ποιότητας του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα με το στήθος, άφησε πίσω τον Ινσούα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο! Η αποβολή του Ινσούα στο 34’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον σκόρερ, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πρασίνων». Ο Ουζουνίδης δεν έκανε αλλαγή, αλλά γύρισε τον Κουρμπέλη στα στόπερ.

Ένα «αεροπλανικό» του Δώνη στο 44’, που δεν βρήκε στόχο, κι ένα σουτ του Σιμόες στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ήταν το «κύκνειο άσμα» του πρώτου μέρους.

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το β’ μέρος, με την ΑΕΚ να «χτυπάει» ξανά στο 52’. Μπακασέτας και Χουλτ συνδυάστηκαν από τα αριστερά, ο τελευταίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Ροντρίγκο Γκάλο έκανε με πλασέ το 2-0!

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βράνιες, σε προσπάθεια του Βόσνιου να κάνει κοντρόλ, αλλά ο διαιτητής Θάνος το θεώρησε ακούσιο. Η απίθανη ατομική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου στο 58’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τους παίκτες του Χιμένεθ να αγωνίζονται πια απελευθερωμένα.

Διπλή προσπάθεια του Μπακασέτα στο 67’ απέκρουσε πρώτα ο Βλαχοδήμος και μετά ο Κολοβέτσιος, αλλά από το κόρνερ που ακολούθησε ο Αραούχο έκανε το 3-0. Η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Αργεντινό που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε με τον Μπακασέτα στο 78’, με την μπάλα να βρίσκει τη ρίζα της δεξιάς δοκού και να πέφτει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ενώ στην άλλη εστία το φαλτσαριστό του Μυστακίδη πέρασε εκτός εστίας, με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους.

Πλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη τέσσερις βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός μάλλον χάνει οριστικά το «τρένο» της πέμπτης θέσης, πέραν φυσικά των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος Δ. (ΕΠΣ Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60’ Βράνιες – 10’ Κουρμπέλης, 12’ Ινσούα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 34’ Ινσούα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (76’ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63’ Μασούντ), Αραούχο (84’ Γιακουμάκης)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κάτσε (73’ Οικονόμου), Τζανδάρης, Μουνιέ (61’ Λουτσιάνο), Λουντ, Δώνης (73’ Μυστακίδης)

* Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν ποδοσφαιριστές της ομάδας του Δικτύου Προσφύγων που είχαν παίξει πρόσφατα φιλικό στα Σπάτα με την Κ20.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου