ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να πανηγυρίσει την παραμονή του ο Ρήγας

να-πανηγυρίσει-την-παραμονή-του-ο-ρήγα-63365

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ετοιμος να πανηγυρίσει την παραμονή του, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την υπερπροσπάθειά του και με τον κόσμο να γίνεται ο 12ος παίκτης του, είναι σήμερα ο Ρήγας Φεραίος, που στο Βελεστίνο στις 4 μ.μ. θέλει νίκη επί της Θήβας για να είναι και τη νέα περίοδο στη Γ΄ Εθνική.

Ο Ρήγας, που έκανε την υπερπροσπάθεια τους 2 τελευταίους μήνες (με 6 νίκες σε 7 αγώνες και κερδίζοντας Αλμυρό 2-1, το Βελούχι 2-3, τον Διγενή 1-0, τον Οπούντιο 1-2, τον Α.Ο. Σελλάνων 1-0 και τα Φάρσαλα 0-1), σήμερα (4 μ.μ.) με τη βοήθεια του κόσμου και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα (επιστρέφει από τιμωρία και ο Αργ. Κυριάκος) θέλει τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική που θα σφραγίσει την παραμονή.

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Ρήγα Φεραίου, στον σημερινό -τελευταίο για φέτος και καθοριστικό όσον αφορά την παραμονή- αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου με αντίπαλο με τη Θήβα, ορίστηκε γενική είσοδος 5 ευρώ για τους φιλάθλους, ενώ για το παιχνίδι αυτό δεν θα ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας.

Σπαθής: «Το σημαντικότερο παιχνίδι της δεκαετίας»

Το δικό του κάλεσμα στους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα στον τελευταίο φετινό πιο σπουδαίο των τελευταίων χρόνων αγώνα απηύθυνε ο αρχηγός του Ρήγα Φεραίου και μέλος του τεχνικού τιμ, Χρήστος Σπαθής: «Σήμερα δίνουμε το σημαντικότερο παιχνίδι. Είναι στην έδρα μας και μία νίκη ισοδυναμεί με παραμονή στη Γ’ Εθνική. Η αναμέτρηση κρύβει πάρα πολλές δυσκολίες. Η Θήβα είναι μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και ερχόμαστε από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας, δείχνοντας από το πρώτο λεπτό πάθος, ενέργεια και διάθεση να κατακτήσουμε το τρίποντο. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη, άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι. Οφείλουμε να κάνουμε κατάθεση ψυχής. Σαφώς θέλουμε την άμεση συμπαράσταση των φιλάθλων μας οι οποίοι μας δίνουν τεράστια ώθηση. Αποτελεί το σημαντικότερο παιχνίδι της δεκαετίας για την ομάδα μας».

Η νίκη σημαίνει παραμονή

Ο Ρήγας στο σημερινό φινάλε θα υποδεχτεί τη Θήβα θέλοντας μόνο νίκη, και κρατώντας την τύχη στα χέρια του σώζεται! Πάντως ο Ρήγας Φεραίος κρατά την τύχη στα χέρια του με νίκη στον τελικό των τελικών με τη Θήβα στο Βελεστίνο, ενώ -αν και είναι λίγο απίθανο- σώζεται και με ισοπαλία, με την προϋπόθεση όμως να μην κερδίσει ο Α.Ο. Σελλάνων τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Η ομάδα της Καρδίτσας, με την κυριακάτικη νίκη του Ρήγα, ακόμη και με νίκη επί του Αχιλλέα Φαρσάλων την τελευταία αγωνιστική φτάνει τους 35 βαθμούς (σώζεται μόνο με την απευκταία ισοπαλία στο Βελεστίνο), ενώ η Θήβα, μένει στους 33 βαθμούς.

Υπέρ του Ρήγα

Ο Ρήγας, εκτός του ότι παίζει στην έδρα του, έχει την ψυχολογία υπέρ του με τρεις σερί νίκες …και έξι στα 7 τελευταία παιχνίδια, ενώ -όπως και με τον ΑΟ Σελλάνων- είναι κομπλέ.

Ετοιμοπόλεμοι στην αποστολή είναι οι: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Κυριάκος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Μπόρας, Αλεξίου Νασιακόπουλος, Τσιώλης, Τσελεπής, Παπακώστας, Παπαγεωργίου, Χατζησταμάτης, Ράπτης, Γεωργατζής, Σούγκαρης, Τσουμπέκος, Μπομπότης.

Η Θήβα προέρχεται από δυο αναπάντεχες ήττες στο Νεοχώρι από τον Διγενή και στην έδρα της από τον Αστέρα Ιτέας, που την έφεραν από τη θέση της σιγουριάς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που οδήγησε και σε αλλαγή προπονητή: στη θέση του Παχατουρίδη, που στα «χαμένα» ματς ήταν εκτός πάγκου λόγω τιμωρίας, ανέλαβε ο Νίκος Βαμβακούλας.

Τον ενδιαφέρει το σήμερα

Σήμερα τον Ρήγα τον ενδιαφέρουν …το σήμερα και το αύριο, αφού στο παρελθόν δεν έχει κερδίσει τη Θήβα. Στο ματς του α΄ γύρου είχε χάσει στη Θήβα 3-0 με δυο γκολ του δανεικού από τον Λεβαδειακό Χατζηλάμπρου και ένα του Βραζιλιάνου Τιάγκο Σίλβα, ενώ πολύ μακρινές, άλλα χαρακτηριστικές, ήταν άλλες δυο συναντήσεις των δύο ομάδων…

Ο Ρήγας συνάντησε την ομάδα της Θήβας πριν 40 χρόνια, την περίοδο 1977-1978 στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, έχοντας μια ισοπαλία (1-1) στο Βελεστίνο και μια βαριά ήττα (6-1) στη Θήβα σε ματς με ιδιαιτερότητες όπου η ομάδα του Βελεστίνου «κατέβηκε» με τερματοφύλακα τον Κουσκουρίδα και έπαιξε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Τσελεπή.

Ο Φωτιάς διαιτητής

Το παιχνίδι της χρονιάς για τον Ρήγα Φεραίο απέναντι στη Θήβα, σήμερα (4 μμ) για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ορίστηκε να το διευθύνει ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας,

Ο Βασίλης Φωτιάς είναι διαιτητής Φούτμπολ Λιγκ και φέτος έχει σφυρίξει σε τρία ματς της Β’ Εθνικής (Τρίκαλα – Αρης 0-1, Πανσερραϊκός – Εργοτέλης 0-1 και Αιγινιακός – ΟΦΗ 0-3) και τέσσερα στην Γ’ Εθνική κατηγορία (Απόλλων Παραλιμνίου – Καβάλα 2-0, Μ. Αλέξ. Καρπερής – Καβάλα 1-3, Νέστος – Καβάλα 2-2, και Άρης Παλαιοχωρίου – Λαγκαδάς 0-2)

Επίσης έχει διευθύνει 3 ματς κυπέλλου (Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7, Καλαμαριά – Λεβαδειακός 1-2 και Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 1-5).

Ο Φωτιάς έχει ξανασφυρίξει στο Βελεστίνο (21/2/16) στο παιχνίδι του Ρήγα Φεραίου με τη Νίκη Βόλου (0-0) τη σεζόν 2016-2017 που σφύριξε και το ματς Πύρασος – Δωτιέας Αγιάς 0-1.

Σήμερα θα έχει βοηθούς τους Χρήστο Δεμερτζή από την ΕΠΣ Πέλλας και Γιώργο Θεοδώρου από την ΕΠΣ Πιερίας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Σπύρος Πουγκακιώτης από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου