ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε νίκη και κορυφή

πήρε-νίκη-και-κορυφή-477564

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα της Football League 2 πήρε χθες η ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία και επιβλήθηκε με 2-1 του Εθνικού Φιλιππιάδας. Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με τέρματα του Βλάχου στο 2’ και του Ντάνισιτς στο 45’, για να μειώσει με πέναλτι του Λώττα ο Εθνικός στο 86’. Πλέον η ομάδα της Νέας Ιωνίας φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας τα σημερινά αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Πώς ξεκίνησε

Με σχήμα 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι για την ομάδα της Νίκης Βόλου, με τον Κροάτη τεχνικό Αρμάντο Μαρέντζι να χρησιμοποιεί τον Κόσογλου κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ως δεξί μπακ έπαιξε ο Σαμαράς και στα αριστερά ο Καρακώστας, ενώ το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Στουρνάρας και Παπαδήμας. Στη μεσαία γραμμή τα αμυντικά χαφ ήταν οι Διγκόζης και Νάστος, ενώ στα δεξιά κινούνταν ο Πετράς και στα αριστερά ο Βλάχος, έχοντας μπροστά τους τούς Βακουφτσή και Ντάνισιτς.

Γκολ με το καλημέρα

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί για τους γηπεδούχους, μιας και 7 δευτερόλεπτα μετά από το εναρκτήριο λάκτισμα και σέντρα προς τον Πετρά ο κυανόλευκος μέσος δέχθηκε την μπάλα από τα δεξιά και με σέντρα-σουτ απείλησε τον Σταυράκη.

Το γκολ πάντως δεν άργησε να έρθει, όταν στο 2ο λεπτό ο Σαμαράς έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Ντάνισιτς μέσα στην περιοχή έγινε αποδέκτης της μπάλας για να πασάρει στον Βακουφτσή. Αυτός σούταρε πάνω στα σώματα, για να έρθει ο Βλάχος και να πάρει το ριμπάουντ και με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά το σουτ του Ντέτσικα ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Κόσογλου, που είδε την μπάλα να περνά άουτ.

Η Νίκη προσπάθησε στη συνέχεια να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν ο Σαμαράς από τα δεξιά έκανε ακόμη μία σέντρα και ο Βακουφτσής με κεφαλιά υποχρέωσε τον Σταυράκη να πέσει και να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ στο 9ο λεπτό.

Ο Εθνικός με σουτ του Κόλινς στο 24ο λεπτό απείλησε την κυανόλευκη εστία, με τον Κόσογλου όμως να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να πέφτει στην κάτω αριστερή γωνία, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 32ο λεπτό ο Δημουλιάς εκτέλεσε κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, με τον Παλιάγκα να πιάνει την κεφαλιά και τον Κόσογλου να μπλοκάρει με ευκολία.

Κάπου εκεί και ενώ ο Εθνικός προσπαθούσε να ισοφαρίσει η Νίκη ανέβασε ξανά ρυθμό στο παιχνίδι της και με πλασέ του Πετρά από το ύψος της περιοχής επιχείρησε να κάνει το 2-0, αλλά ο Σταυράκης έδιωξε με δυσκολία στο 33’.

Ένα λεπτό μετά ο Βλάχος θέλησε να σκοράρει εκ νέου, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο 35ο λεπτό ήταν η σειρά του Εθνικού να απειλήσει και πάλι, με τον Μπασιούκα να περνά τον Σαμαρά και να πλασάρει πάνω στον Κόσογλου.

Ο Πετράς με νέα ενέργεια από τα δεξιά κινήθηκε παράλληλα με την αντίπαλη εστία και την γραμμή της μεγάλης περιοχής στο 36’ και έπιασε σουτ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω αριστερή πλευρά του Σταυράκη, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Τελικά το 2-0 ήρθε να γίνει στο 45ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Διγκόζη ο Βακουφτσής πήρε την κεφαλιά και την μπάλα διεκδίκησαν οι Σταυράκης και Ντάνισιτς, με τον Κροάτη να βγαίνει κερδισμένος και να κάνει με πλασέ σε κενή εστία το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Νίκης.

Προσπάθησε, αλλά…

Στην επανάληψη η Νίκη έκανε είχε ακόμη περισσότερες κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Σε μία από αυτές κέρδισε κόρνερ στο 48’ και μετά από την εκτέλεση του Νάστου ο Βλάχος έγινε αποδέκτης της μπάλας. Αυτός πάσαρε για τον Διγκόζη, ο οποίος με κάθετη πάσα βρήκε τον Βακουφτσή μέσα στην περιοχή. Ο έμπειρος επιθετικός όμως καθυστέρησε να σουτάρει και όταν το έκανε έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο προς απογοήτευση της κερκίδας.

Δύο λεπτά μετά ο Βακουφτσής με έξοχη ενέργεια και τακουνάκι πάσαρε στον Ντάνισιτς, ο οποίος απέναντι από τον Σταυράκη έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή.

Στο 68ο λεπτό ο Σαμαράς έκανε την κούρσα από τα δεξιά και πραγματοποίησε σέντρα για τον Βακουφτσή, ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα χέρια του Σταυράκη.

Τρία λεπτά μετά έγινε νέα σέντρα, αυτή την φορά από τον Διγκόζη, και ο Βακουφτσής με πλασέ έστειλε την μπάλα με αδύναμο πλασέ στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η συνέχεια ανήκε στον Εθνικό Φιλιππιάδας, με την Νίκη να δείχνει κουρασμένη, αλλά να μην απειλείται. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πέρα από ένα σουτ του Κόλινς στο 84’. Στο 86’ σε προσπάθεια του Λάππα ο Πετράς ανέτρεψε τον πρώην ποδοσφαιριστή της Νίκης και έτσι ο Εθνικό Φιλιππιάδας δεν χαράμισε την ευκαιρία και ο Λώττας πέτυχε το πρώτο τέρμα της ομάδας του μετά από έξι παιχνίδια.

 

*Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος Γιώργου Λίταινα κρατήθηκε λίγο πριν από τη σέντρα στο χθεσινό παιχνίδι στη μνήμη του ποδοσφαιριστή της ΑΕ Χλόης που χάθηκε στα 35 του χρόνια.

Ικανοποιημένος από την πρωτιά

Ισορροπημένο χαρακτήρισε το πρώτο μέρος της χθεσινής αναμέτρησης ο τεχνικός Αρμάντο Μαρέντζι, ενώ στη συνέχεια είπε πως όλα τα παιχνίδια της ομάδας εντός έδρας είναι καλά, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τον κόσμο, αφού η ομάδα δίνει το 100%. Ο Κροάτης τεχνικός μάλιστα αναφέρθηκε και στην πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιεί το τμήμα σκάουτινγκ και ο Χρόνης Σαπουνάς, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «ξέρουμε για τον αντίπαλό μας ακόμη και τα νούμερα των παπουτσιών που φοράει». Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και για το γεγονός πως η ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία. Πάντως ο Κροάτης τεχνικός είχε συνάντηση πριν από το παιχνίδι με τον Στράτο Γιδόπουλο, στην οποία δεν προέκυψε κάτι, δίχως όμως να αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει στη συνέχεια.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου