ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ξεσηκωμός» για παραμονή του Ρήγα

ξεσηκωμός-για-παραμονή-του-ρήγα-64147

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ξεσηκωμός επικρατεί στο Βελεστίνο με τον κόσμο να γίνεται αύριο ο 12ος παίκτης του Ρήγα Φεραίου, που στην ολοκλήρωση του φετινού άθλου θέλει νίκη επί της Θήβας και παραμονή και τη νέα περίοδο στη Γ΄ Εθνική.

Ο Ρήγας που έκανε την υπερπροσπάθεια τους 2 τελευταίους μήνες… με 6 νίκες σε 7 αγώνες, και κερδίζοντας τον Αλμυρό 2-1, το Βελούχι 2-3, τον Διγενή 1-0, τον Οπούντιο 1-2, τον Α.Ο. Σελλάνων 1-0 και τα Φάρσαλα 0-1, αύριο (4μ.μ.) με τη βοήθεια του κόσμου και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα (επιστρέφει από τιμωρία και ο Αργ. Κυριάκος), θέλει τη νίκη που θα σφραγίσει την παραμονή.

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Ρήγα Φεραίου, στον τελευταίο για φέτος (και καθοριστικό όσον αφορά την παραμονή) αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου με αντίπαλο με τη Θήβα, ορίστηκε γενική είσοδος 5 ευρώ για τους φιλάθλους, ενώ για το παιχνίδι αυτό δεν θα ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας.

Ο Ρήγας σε αυτό το φινάλε θα υποδεχτεί τη Θήβα θέλοντας μόνο νίκη, κρατώντας την τύχη στα χέρια του, ενώ ο Αμβρυσσέας Διστόμου, εκεί που έμοιαζε υποβιβασμένος βρέθηκε σε θέση ισχύος, και την Κυριακή που υποδέχεται το Βελούχι με νίκη σώζεται!

Ερωτηματικό πάντως αποτελεί ο ίδιος ο Κ.Α.Π και η μη συμμετοχή της Θήβας ως κυπελλούχου Βοιωτίας στο κύπελλο ερασιτεχνών, καθώς αναφέρει: «Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή υποβολή δήλωσης με όρους συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο. Η ομάδα αυτή χάνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετάσχει και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως πεντακόσια (500) ευρώ». Η Θήβα δεν δήλωσε συμμετοχή, και στην προκήρυξη του κυπέλλου αναφέρεται ότι «Εφόσον ο Κυπελλούχος δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, η οικεία Ε.Π.Σ. δύναται να δηλώσει ως Κυπελλούχο, τον φιναλίστ του Τελικού εφόσον αυτός επιθυμεί» αλλά και κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ η ΕΠΟ παρακάμπτοντας τον ΚΑΠ όρισε κανονικά το αυριανό ματς !

Ο Ρήγας πάντως έχει την ψυχολογία υπέρ του με τρεις σερί νίκες …και έξι νίκες στα 7 τελευταία παιχνίδια, ενώ η Θήβα προέρχεται από δυο αναπάντεχες ήττες στο Νεοχώρι από τον Διγενή και στην έδρα της από τον Αστέρα Ιτέας, που την έφεραν από τη θέση της σιγουριάς, κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που οδήγησε και σε αλλαγή προπονητή: στη θέση του Παχατουρίδη, που στα «χαμένα» ματς ήταν εκτός πάγκου λόγω τιμωρίας, ανέλαβε ο Νίκος Βαμβακούλας.

Ο Φωτιάς διαιτητής

Το παιχνίδι της χρονιάς για τον Ρήγα Φεραίο απέναντι στη Θήβα, την Κυριακή 1/4 για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ορίστηκε να το διευθύνει ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου