ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και τη νέα περίοδο ο Ρήγας στη Γ΄ Εθνική

και-τη-νέα-περίοδο-ο-ρήγας-στη-γ΄-εθνική-65232

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με νίκη την Κυριακή, παραμένει στη Γ΄ Εθνική ο Ρήγας Φεραίος, και αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι στο Βελεστίνο, που ζουν και αναπνέουν για να πανηγυρίσουν τη νίκη επί της Θήβας και να μείνουν και του χρόνου στην ίδια κατηγορία.

Μετά τη νίκη του Ρήγα στα Φάρσαλα, αλλά και με άλλα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής, ξεκαθάρισε, κατά κάποιο τρόπο, το θολό τοπίο στην υπόθεση «παραμονή στην κατηγορία», και περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα πιθανά σενάρια του φινάλε για τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Ο Ρήγας σε αυτό το φινάλε θα υποδεχτεί τη Θήβα θέλοντας μόνο νίκη, και κρατώντας την τύχη στα χέρια του, ενώ εκεί που έμοιαζε υποβιβασμένος βρέθηκε σε θέση ισχύος ο Αμβρυσσέας Διστόμου, που την Κυριακή θα υποδεχτεί το Βελούχι και με νίκη σώζεται!

Το σκηνικό βέβαια για τους άλλους …άλλαξε από την εντός έδρας ήττα της Θήβας από τον Αστέρα Ιτέας με 0-2, αλλά και την ισοπαλία του Α.Ο. Σελλάνων στο Μαρτίνο 2-2 που έφεραν σε δυσχερή θέση τις δύο ομάδες… ενώ ο Ρήγας, κάνοντας ήδη τρεις σερί νίκες είναι σταθερός, θέλοντας το 4 στα 4 και νίκη παραμονής στο φινάλε…

Ο Ρήγας πέτυχε 6 νίκες σε 7 αγώνες κερδίζοντας Αλμυρό 2-1, το Βελούχι 2-3, τον Διγενή 1-0, στο Μαρτίνο 1-2, τον Α.Ο. Σελλάνων 1-0 και τα Φάρσαλα 0-1, και την Κυριακή με τη βοήθεια του κόσμου χωρίς αγωνιστικά προβλήματα (επιστρέφει από τιμωρία και ο Αργ. Κυριάκος) θέλει τη νίκη που θα σφραγίσει την παραμονή, μετά την υπερπροσπάθεια τους 2 τελευταίους μήνες…

Πάντως ενώ ο Ρήγας Φεραίος κρατά την τύχη στα χέρια του με νίκη στον τελικό των τελικών με τη Θήβα στο Βελεστίνο, είναι λίγο απίθανο όμως αλλά σώζεται και με ισοπαλία, με την προϋπόθεση όμως να μην κερδίσει ο Α.Ο. Σελλάνων τον Αχιλλέα Φαρσάλων, ενώ η ομάδα της Καρδίτσας, με την κυριακάτικη νίκη του Ρήγα, ακόμη και με νίκη επί του Αχιλλέα Φαρσάλων την τελευταία αγωνιστική φτάνει τους 35 βαθμούς (σώζεται μόνο με την απευκταία ισοπαλία στο Βελεστίνο), ενώ η Θήβα, μένει στους 33 βαθμούς.

Ο Ρήγας έχει την ψυχολογία υπέρ του με τρεις σερί νίκες …και έξι στα 7 τελευταία παιχνίδια, ενώ η Θήβα προέρχεται από δυο αναπάντεχες ήττες στο Νεοχώρι από τον Διγενή και στην έδρα της από τον Αστέρα Ιτέας, που την έφεραν από τη θέση της σιγουριάς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που οδήγησε και σε αλλαγή προπονητή: στη θέση του Παχατουρίδη, που στα «χαμένα» ματς ήταν εκτός πάγκου λόγω τιμωρίας, ανέλαβε ο Νίκος Βαμβακούλας.

Με νοοτροπία νικητή

«Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και η νίκη εξασφαλίζει το αύριο της ομάδας μας στη Γ΄ Εθνική», τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής Γιώργος Γάτος. «Από εμάς εξαρτάται το να παραμείνουμε στην κατηγορία… εδώ που φτάσαμε με συνεχείς επιτυχίες είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα που δεν περίμενε κανένας φέτος. Θεωρούμε υποχρέωση να ολοκληρώσουμε αυτόν τον άθλο και ο Ρήγας Φεραίος να παραμείνει στην κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές, πίστεψαν, πάλεψαν, κατάφεραν πολλά, και την Κυριακή θα πρέπει να επιβραβευτούν με την πιο σημαντική νίκη τους… ενώ και ο κόσμος πρέπει και πάλι να είναι δίπλα τους. Εδώ που φτάσαμε δεν μένει τίποτα άλλο παρά η ομάδα να σωθεί. Ένα παιχνίδι που κρίνει μια χρονιά μπορεί να μας αγχώνει, αλλά πρέπει όλοι να αποβάλουμε το άγχος, και αφού τα πλεονεκτήματα έδρας, κόσμου και ψυχολογίας είναι υπέρ μας, και αυτό που χρειάζεται είναι να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να έχουμε νοοτροπία νικητή …και να είμαστε αυτοί που στο τέλος θα πανηγυρίζουμε», ανάφερε ο Γ. Γάτος, ενώ ο πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου, Γιάννης Μπαλαμώτης, μιλώντας στον Spor Fm τόνισε ότι όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του παιχνιδιού και έκανε έκκληση στον κόσμο της Μαγνησίας να συμπαρασταθεί στην ομάδα του Βελεστίνου.

Η διοίκηση του Ρήγα απηύθυνε και μέσω χαρακτηριστικής αφίσας κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο του Βελεστίνου και της περιοχής προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα στο ματς «επιβίωσης» με τη Θήβα, που διεξάγεται την Κυριακή στις 4 μ.μ. για την 26η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Αναφέροντας ότι στα κρίσιμα ραντεβού ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης την Κυριακή φαίνεται πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου!

Τον ενδιαφέρει το σήμερα

Την Κυριακή τον Ρήγα θα τον ενδιαφέρει το σήμερα και το αύριο, αφού στο παρελθόν δεν έχει κέρδισει τη Θήβα. Στο ματς του α΄ γύρου είχε χάσει στη Θήβα 3-0 με δυο γκολ του δανεικού από τον Λεβαδειακό Χατζηλάμπρου και ένα του Βραζιλιάνου Τιάγκο Σίλβα, ενώ πολύ μακρινές, άλλα χαρακτηριστικές, ήταν άλλες δυο συναντήσεις των δύο ομάδων…

Ο Ρήγας συνάντησε την ομάδα της Θήβας πριν 40 χρόνια, την περίοδο 1977-1978 στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, έχοντας μια ισοπαλία στο Βελεστίνο και μια βαριά ήττα στη Θήβα σε ματς με ιδιαιτερότητες!

Στις 30/10/77στο Βελεστίνο ο Ρήγας ήρθε ισόπαλος με τη Θήβα 1-1 (63΄Κωτάκης – 77΄Σπουρλής) σε ματς που δεν του δόθηκε πέναλτι και τέλειωσε με 10…, και ο Ρήγας αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Μπακάλης, Μέμτσας, Παπαθεολόγου, Στράντζαλης, Ρηγίνος, Χατζηθεοδώρου, Τρουμπουτζάς, Δανιήλ, Χαλβατζής, Κανταρτζής (64΄Βαϊόπουλος), Κωτάκης… ενώ δυο μέρες πριν ο προπονητής Τζήμας είχε «καταγγείλει» παρέμβαση στο έργο του!

Στον αγώνα στη Θήβα (19/3/78) ο Ρήγας κατέβηκε με τερματοφύλακα τον Κουσκουρίδα (εκείνη τη χρόνια κάθισαν κάτω από τα δοκάρια κι άλλοι που δεν ήταν γκολκίπερ!), έπαιξε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Τσελεπή, πέτυχε γκολ με τον Κωτάκη που ακυρώθηκε, και τελικά έχασε 6-1, με τον Καραμπίνη να πετυχαίνει το «έγκυρο» γκολ. Ο Ρήγας είχε την εξής σύνθεση: Κουσκουρίδας, Παπαθεολόγου, Τσελεπής, Δανιήλ,Κανταρτζής, Κωτάκης, Καραμπίνης, Βουβουσιώτης, Χαλβατζής, Ντόντος, Μπαράκος…

Ο Φωτιάς διαιτητής

Το παιχνίδι της χρονιάς για τον Ρήγα Φεραίο απέναντι στη Θήβα, την Κυριακή 1/4 για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ορίστηκε να το διευθύνει ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας,

Ο Βασίλης Φωτιάς είναι διαιτητής Φούτμπολ Λιγκ και φέτος έχει σφυρίξει σε τρία ματς της Β’ Εθνικής (Τρίκαλα – Αρης 0-1, Πανσερραϊκός – Εργοτέλης 0-1 και Αιγινιακός – ΟΦΗ 0-3) και τέσσερα στην Γ’ Εθνική κατηγορία (Απόλλων Παραλιμνίου – Καβάλα 2-0, Μ. Αλέξ. Καρπερής – Καβάλα 1-3, Νέστος – Καβάλα 2-2, και Άρης Παλαιοχωρίου – Λαγκαδάς 0-2)

Επίσης έχει διευθύνει 3 ματς κυπέλλου (Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7, Καλαμαριά – Λεβαδειακός 1-2 και Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 1-5).

Ο Φωτιάς έχει ξανασφυρίξει στο Βελεστίνο (21/2/16) στο παιχνίδι του Ρήγα Φεραίου με τη Νίκη Βόλου (0-0) τη σεζόν 2016-2017 που σφύριξε και το ματς Πύρασος – Δωτιέας Αγιάς 0-1

Την Κυριακή θα έχει βοηθούς τους Χρήστο Δεμερτζή από την ΕΠΣ Πέλλας και Γιώργο Θεοδώρου από την ΕΠΣ Πιερίας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Σπύρος Πουγκακιώτης από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου