ΠΟΛΟ

Από τον Βόλο στην κορυφή της Ευρώπης

από-τον-βόλο-στην-κορυφή-της-ευρώπης-71524

Στο ψηλότερο σκαλί το βάθρου ανέβηκε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Europa Cup της Ρωσίας με 9-8 και χρίστηκε η πρώτη ομάδα που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη νεοσύστατη διοργάνωση, στην Ποντεβέρδα, έχοντας ξεκινήσει την πορεία της προς το ψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν από λίγο καιρό στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας (φώτο).

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τον τρόπο που εξελίχθηκε και έμελλε να είναι ένας σπουδαίος τελικός. Αρχικά η Ρωσία προηγήθηκε με 2-0 μέχρι σχεδόν τα τέλη του ημιχρόνου, όμως δύο γκολ από τις Ξενάκη και Καλαργυρού διαμόρφωσαν το 2-2. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έκανε ένα τρομερό ξεπέταγμα στην τρίτη περίοδο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και διαμορφώνοντας το 6-3.

Η τελευταία περίοδος ήταν και η πιο εντυπωσιακή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχικά έφτασε μέχρι και το 7-3, όμως η Ρωσία αντέδρασε και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά μέχρι και στο γκολ (9-8), 44’’ πριν τη λήξη. Ωστόσο, στα 22 δευτερόλεπτα η Ελλάδα κέρδισε αποβολή και εξάντλησε το χρόνο επίθεσής της, παίρνοντας τελικά τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο. Από δύο γκολ πέτυχαν Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου και Ξενάκη.

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Πλευρίτου Ελ. Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Ρωσία (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλίντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Κούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ριζκόβα, Καρνάουκ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου