ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζοβάρας «λύτρωσε» τον Ρήγα στα Φάρσαλα

ο-τζοβάρας-λύτρωσε-τον-ρήγα-στα-φάρσ-71543

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για να παραμείνει στην κατηγορία έκανε ο Ρήγας Φεραίος που επικράτησε με 1-0 του Αχιλλέα Φαρσάλων. Ο Τζοβάρας με πλασέ στο 61’ διαμόρφωσε το σκορ της αναμέτρησης, νίκη ενάντια στη Θήβα την επόμενη και τελευταία αγωνιστική θέλουν οι «κυανόλευκοι» για να κλειδώσουν την παραμονή.

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ρήγα να απειλεί πρώτος με σουτ του Τζοβάρα εκτός περιοχής που πέρασε άουτ στο 3’. Τέσσερα λεπτά αργότερα τα Φάρσαλα έκαναν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Αραπίτσα να περνά τον Καρλιάμπα και να γυρίζει τη μπάλα παράλληλα στον Καραγκούνη, ο οποίος από το 2ο δοκάρι έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε από το εξωτερικό των δικτύων και βγήκε έξω. Στο 12’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στο τετ α τετ όταν ο Τσιώλης έδωσε στον Χατζησταμάτη, αυτός έκανε το κοντρόλ το οποίο ήταν αρκετό για τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα να βγει και να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Στο 20 οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα με τον Χατζησταμάτη, η μπάλα πήγε στον Τζοβάρα, ο οποίος επιχείρησε το σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή όμως ο Χάμος απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο 1-0 στο 22’, όταν από μπαλιά του Βούλγαρη στην πλάτη της άμυνας, ο Καραγκούνης βρέθηκε απέναντι από τον Παπαγιάννη που ήταν σε καλή θέση, έκανε το πλασέ όμως η μπάλα βγήκε εκτός τέρματος. Τέσσερα λεπτά μετά, έπειτα από διώξιμο με γροθιές από τον Χάμο, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Χάτζηαθανασίου ο οποίος έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα έξω. Δυο λεπτά αργότερα, σε σέντρα του Νασιακόπουλου από αριστερά, ο Τζοβάρας προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, με τη μπάλα τελικά να χτυπά στο κεφάλι αμυντικού των γηπεδούχων και να κατευθύνεται προς το τέρμα, όμως ο Χάμος ήταν σε ετοιμότητα. Στο 33’ ο Ρήγας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από κάθετη του Τσιώλη, ο Τσελεπής βγήκε τετ-τ-τετ με τον Χάμο, έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Τσιώλης δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής όμως δεν βρήκε στόχο. Δευτερόλεπτά πριν τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια, με τον Αλεξίου να παίζει το «1-2» με τον Τζοβάρα, ο οποίος έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 2ο ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι όπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν απειλώντας πρώτοι. Στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή, ο Καρλιάμπας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε από πόδια αμυνομένων πριν περάσει τη γραμμή, και στη συνέχεια της φάσης ο αμυντικός του Ρήγα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Αλεξίου από κοντά πλάσαρε, με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 50’ ο Χάμος σε διώξιμο που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα άνω στον Τσιώλη που κυνήγησε την μπάλα, όμως δεν την πρόλαβε πριν βγει έξω. Στο 53’ ο Τσιώλης που ήταν μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Νασιακόπουλο, ο οποίος σούταρε με τη μια, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, μετά από συνεργασία παικτών του Ρήγα ο Τσελεπής έκανε το γυριστό, με τη μπάλα να περνά άουτ. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν στο επόμενο λεπτό, με τον Τζοβάρα να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή και να νικά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνιά. Οι φιλοξενούμενοι έξι λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ απείλησαν ξανά, με τον Τσελεπή, πιεζόμενος από τους αμυντικούς των Φαρσάλων, να κάνει το πλασέ, όμως ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα να καταλήγει ευκολά στον Χάμο. Στα επόμενα λεπτά δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο, και έπρεπε να φτάσει το 82ο λεπτό για να σημειωθεί νέα ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Βούλγαρης απέφυγε τους Σπαθή και Αλεξίου, έκανε το σουτ από δεξιά, όμως ο Παπαγιάννη ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ρήγα να παίρνει τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς και να περιμένει στην τελευταία αγωνιστική τη Θήβα, σε έναν αγώνα που θέλει τη νίκη για να μείνει και του χρόνου στη Γ’ Εθνική.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 0-1

Σκόρερ: (61’ Τζοβάρας)

Διαιτητής: Αλέξανδρος Μέγας (ΕΠΣ Πιερίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Μηνούδης, Γεώργιος Σαλτσίδης (ΕΠΣ Πιερίας)

Ρήγας Φεραίος (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (71’ Παπακώστας), Χατζησταμάτης, Τζοβάρας (84’ Παπαγεωργίου), Τσιώλης (90’ Σουγκάρης), Τσελεπής (90+2 Ράπτης)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Κουρουμάνος, Κούλπας, Οικονόμου (67’ Αναγνώστης), Νεμπεγλέρας, Κατσανάκης, Τλούπας, Αραπίτσας (54’ Κομισόπουλος), Καραγκούνης (60’ Δρόσος), Βούλγαρης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου