ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-478335

Η αναγκαιότητα των εξετάσεων…

Θάνατος στο γήπεδο …Το ακούγαμε και ίσως πολλές φορές δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πως μπορεί να συμβεί και στα δικά μας γήπεδα.
Η χθεσινή προπόνηση στη Χλόη ήταν δυστυχώς η τελευταία για τον Γιώργο Λίταινα και ο θάνατός του βύθισε στη θλίψη την περιοχή του Βελεστίνου και το χώρο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου…
Οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που καταρρέουν στο γήπεδο αυξήθηκαν τελευταία . Η ψυχολογική και η σωματική πίεση σε συνδυασμό με την ελλειπή ιατρική παρακολούθηση είναι ο μοιραίος συνδυασμός.
Ο Γιώργος Λίταινας που από το 1990 ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στο Ρήγα και μετέπειτα σε Δόξα Αερινού, Χλόη, Διαγόρα, Κανάλια και από το 2007 ξανά στη Χλόη συμβάλλοντας σε ανόδους αν μη τι άλλο αγαπούσε το ποδόσφαιρο, αγαπούσε το γήπεδο και όπου έπαιξε ήταν αγαπητός… Ο Γιώργος πλήρωσε την αγάπη του, αφού πέρσι εξεταζόμενος στον ιατρικό σταθμό της ΕΠΔΘ είχε “κοπεί” και έκανε άλλες εξετάσεις για να μπορέσει να παίζει και να κάνει αυτό που του αρέσει…
Η αναγκαιότητα των εξετάσεων… και η αναγκαιότητα του ιατρικού σταθμού της ΕΠΣΘ ήταν γνωστή. Και ο Γιώργος δεν είναι ο μόνος που κάτι του βρήκαν και συνέχισε να παίζει …
Η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο άλλωστε είναι η πρόληψη. Όπως είχε επισημάνει ο γιατρός Π. Σταματόπουλος, που διέγνωσε έγκαιρα το καρδιακό πρόβλημα του Κοβάσεβιτς, «για τους αθλητές οι οποίοι υποβάλλονται σε δοκιμασίες πολύ συχνά πρέπει να πιστοποιείται ότι η ανατομική και λειτουργική επάρκεια της καρδιάς είναι φυσιολογικές για να μην κινδυνεύουν. Η ασφαλής άθληση εξασφαλίζεται στο μέτρο του δυνατού εφόσον 1) γίνεται λεπτομερή καταγραφή ιατρικού και αξιολόγηση ενοχλημάτων αν υπάρχουν 2) καλή κλινική εξέταση 3) αξιολόγηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος και υπερηχογραφήματος της καρδιάς 4) επανάληψη του έλεγχου ανά έτος και άμεση αναφορά προβλημάτων 5) η αξιολόγηση να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό».
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο Ρούμπεν νετ λα Ρέδ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετά τυχεροί καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν διαγνώστηκαν έγκαιρα. Αντίθετα, οι Πουέρτα, Φοέ, Μίκλος Φέχερ, Άντον Ρίντ, Ντάνιελ Ζάρκε δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί…
 
 
 
 
 
 
 
«Η νίκη αυτή θα είναι το μεγάλο άλμα», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Σάκης Τσιώλης στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με την Καβάλα και ουσιαστικά έδωσε την εικόνα του κλίματος, αλλά και το σύνθημα για τον Κυριακάτικο αγώνα.
 
Ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου αποτελεί αυτή την στιγμή όχι μόνο την κορυφαία βάσει βαθμολογίας επαρχιακή ομάδα της φετινής Σούπερ Λίγκα, αλλά και μια από τις κορυφαίες ελληνικές, αφού φιγουράρει στην τρίτη θέση, διανύει περίοδο φόρμας και παράλληλα εκτός έδρας έχει αποσπάει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μόνο μια φορά έχει ηττηθεί. Παράλληλα προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Από έναν τέτοιο αντίπαλο καλείται να «κόψει» τη φόρα ο Ολυμπιακός Βόλου και να παράλληλα «κλέψει» όλα τα παραπάνω προτερήματα.
Ο Σάκης Τσιώλης λέγοντας πώς αυτή «η νίκη θα είναι το μεγάλο άλμα» εννοούσε πώς έστω και για λίγο η ομάδα του θα νιώθει «Ευρωπαία», γεγονός που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του. Με τους τρεις βαθμούς οι ερυθρόλευκοι πιάνουν την Καβάλα στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ αν τους ευνοήσουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα μπορούν να βρεθούν και στην πρώτη πεντάδα.
Ολα αυτά βέβαια σε περίπτωση νίκης. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, μόνο ένα αποτέλεσμα θα θεωρηθεί επιτυχία την Κυριακή και αυτό είναι η νίκη. Μόνο δυο φορές έχει πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της η Βολιώτικη ομάδα, ενώ το αγαπημένο της αποτέλεσμα φέτος είναι η ισοπαλία, που έχει αποσπάσει σε έξι παιχνίδια. Εύκολα δεν χάνει, αφού μετρά μόλις δυο ήττες, αλλά τις περισσότερες φορές της λείπει το κάτι παραπάνω για να κάνει την υπέρβαση.
 
Αυτή την Κυριακή υπάρχει ακόμα μια πρόκληση, ακόμα μια ευκαιρία. Η τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα και τρίτη στο Πανθεσσαλικό μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να αρχίσουν να συνειδητοποιούν άπαντες πλέον ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο. Ανεβαίνει παραπάνω και κοιτάει ψηλότερα. Οχι δεν άλλαξαν οι στόχοι, που όπως συνέχεια ξεκαθαρίζει ο Αχιλλέας Μπέος τους θέτει η διοίκηση και μόνο… Ο στόχος παραμένει η εύκολη παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Ομως αυτό δεν αναιρεί και τα παραπάνω.
Χρειάζεται πάντως ιδιαίτερη προσοχή. Οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα λεπτές. Μια νίκη μπορεί να σε φέρει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά ένα αρνητικό αποτέλεσμα και δεν μιλάμε φυσικά για την ισοπαλία, μπορεί να αλλάξει άρδην το σκηνικό. Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας και κάτι τέτοιο θεωρείται επιτυχία, όμως δεν έχει το περιθώριο για άλλες χαμένες ευκαιρίες…
 
 
 
 
 
 
 
Διαβασμένος
Διαβασμένος θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στην Καβάλα. Ξέρει τα ατού της φιλοξενούμενης ομάδας και έχει δουλέψει στους τρόπους που θα τα μπλοκάρει. Αυτό είπε ο Σάκης Τσιώλης στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ωστόσο μαζί με την τακτική για να υπάρξει αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει παράλληλα να πιάσουν καλή απόδοση και οι ποδοσφαιριστές του.
Β.Ζ.
 
Να αποβάλλουν την κούραση
Στο γεγονός ότι οι παίκτες σκεφτόταν έντονα την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δικαιολόγησε τα πολλαπλά λάθη του πρώτου ημιχρόνου με τον Αστέρα Τρίπολης λέγοντας ότι οι παίκτες του δεν παρουσιάστηκαν ψυχολογικά έτοιμοι, αφού είχαν βάλει μέσα τους ότι ήταν κουρασμένοι, καθώς πρώτη φορά αγωνίζονταν Δευτέρα και Σάββατο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως που απέβαλλαν την σκέψη της κούρασης έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο ακόμα και με δέκα παίκτες. Επίσης ο Τσιώλης τους προέτρεψε να προσέχουν ιδιαίτερη την εξωγηπεδική τους ζωή.
Β.Ζ.
 
Στον δρόμο του Ούμπι
Τον δρόμο του Ούμπιντες για να κρατήσει κοντά του την κοπέλα του και να μην φύγει λόγω της λήξης της βίζας της θα βαδίσει όπως φαίνεται και άλλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου φέτος. Ο Ούμπιντες πέρυσι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στον Βόλο και τώρα το σκέφτεται ακόμη ένας ξένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που η γυναίκα του, την οποία έχει μαζί του στον Βόλο και διαθέτει Αμερικάνικη καταγωγή, να κάνει το ίδιο.
Αγ. Θαν.
 
Μπερδεμένη
Μπερδεμένη είναι η κατάσταση στην Football League 2. Μπορεί να πάρθηκαν αποφάσεις, ωστόσο το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν να τηρηθούν. Σίγουρα όλες οι ομάδες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, αλλά μάλλον θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ… Βαρύγδουπες δηλώσεις, όπως ότι θα διαλυθεί το πρωτάθλημα, μόνο «κρότο» προκαλούν και ουσία δεν έχουν.
Αγ. Θαν.
 
Ξανά χωρίς προπονητή;
Δεν μπορεί η Νίκη, ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να μην καταφέρνει να εξασφαλίσει την παρουσία προπονητή στον πάγκο της, ή καλύτερα δεν γίνεται να μην έχει προπονητή στον πάγκο της. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς είναι σίγουρα ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα που επιζητά λύση…
Αγ. Θαν.
 
Απέκτησε διάδοχο
Ενα υγιέστατο αγοράκι έφερε στην ζωή η γυναίκα του σκάουτερ της Νίκης Βόλου, Χρόνη Σαπουνά. Το μέλος του προπονητικού τιμ της Νίκης απέκτησε διάδοχο και ο ίδιος και η γυναίκα του πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Η Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τους εύχεται να είναι πάντα γερό και να το χαρούν όπως ονειρεύονται.
Αγ. Θαν.
 
Στην γενέτειρα του
Σε παραλιακή καφετέρια του Βόλου έπινε χθες το απόγευμα το καφεδάκι του με συμπαίκτες του, ο Γιώργος Καλαϊτζής. Ο έμπειρος Βολιώτης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, αγωνίζεται στον Πανελλήνιο που έχει ως έδρα του την Λαμία πλέον και έτσι είναι κοντά για να επισκέπτεται και την γενέτειρα του…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Εντάξει οι Ελληνες που πηγαίνουν μέρα παρά μέρα… Αλλά οι ξένοι τι καταλαβαίνουν και με την πρώτη ευκαιρία δίνουν το παρών;
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου