ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-478749

Σήμερα ο διαιτητής του ντέρμπι

Η τυπικότητα σε ασήμαντα θέματα, παράλληλα με την προχειρότητα στα σημαντικά, αποτελεί καθεστώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και έτσι λειτουργεί πάντα και η ΚΕΔ. Τα αφεντικά της διαιτησίας, λοιπόν, αποφάσισαν να ορίσουν σήμερα τους διαιτητές της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (και όχι Τετάρτη όπως συμβαίνει πάντα), μόνο και μόνο επειδή εκκρεμούσε το β’ ημίχρονο του Εργοτέλης – Ολυμπιακός και ήθελαν να γνωρίζουν αν ο Γιάχος και οι βοηθοί του πήγαν καλά…

Και όλα αυτά, λες και είναι απαραίτητο να οριστεί η διαιτητική τριάδα του Παγκρητίου και σε κάποιο ματς του Σαββατοκύριακου. Ή λες και ο Γιάχος είναι… υποψήφιος για το ντέρμπι ΑΕΚ -Ολυμπιακού. Τι σημασία μπορεί να έχει το αν θα πάνε καλά ή θα τα θαλασσώσουν και θα τιμωρηθούν οι διαιτητές του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός;

Αστεία πράγματα από την ΚΕΔ, η οποία θα μπορούσε χωρίς ουδείς να την εμποδίζει, να ορίσει κανονικά την Τετάρτη τους διαιτητές.

Όσο για το ποιος θα διευθύνει το ντέρμπι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, οι τρεις επικρατέστεροι είναι ο Ηλίας Σπάθας, ο Τάσος Σιδηρόπουλος και ο Δημήτρης Καλόπουλος. Όσο για κάποια σενάρια που θέλουν υποψήφιο και τον Σταύρο Τριτσώνη, φαντάζουν ως ανέκδοτο, κυρίως έπειτα απ’ όσα έκανε ο Αθηναίος ρέφερι στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι στα πλέι οφ. 

 

 

 

 

Περισσότερα από 1000 παιδιά μετέχουν φέτος στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ακαδημιών της ΕΠΣΘ! Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, παράγει αθλητικό και κοινωνικό έργο, βοηθώντας μικρά παιδιά να βρίσκουν τον δρόμο τους και διέξοδο στα γήπεδα και στον αθλητισμό…

Την εποχή που τα videogames, το playstation, το Facebook και γενικότερα η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή των μαθητών και του Δημοτικού ακόμα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, 55 ομάδες της Μαγνησίας που διατηρούν ακαδημίες, σε συνεργασία με την ΕΠΣΘ δίνουν την δική τους ηχηρή απάντηση και λύση.

Την φετινή περίοδο τα πρωταθλήματα ακαδημιών της ΕΠΣΘ που αφορούν σε παιδιά γεννημένα το 1996 και νεότερα παρουσίασαν το διπλάσιο ενδιαφέρον σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχει οργάνωση σε όλους τους τομείς, ώστε να δημιουργηθούν τα κίνητρα και οι προϋποθέσεις για τα παιδιά, όχι μόνο να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο και τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και να μείνουν σε αυτόν.
Πέρυσι γύρω στις 20 ομάδες συμμετείχαν στην εν λόγω διοργάνωση για τις ακαδημίες και φέτος οι συμμετοχές έχουν υπερδιπλασιαστεί. Ολοι οι αγώνες γίνονται σε γήπεδο με χόρτο και με την παρουσία γιατρού, ενώ έχουν καθιερωθεί ώστε να μην «δένονται» τα παιδιά με έναν σύλλογο, δελτία αθλητή με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.
Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν ξεχωρίσει μέχρι σήμερα και αποδεικνύεται ότι ρίχνουν μεγάλο βάρος στις υποδομές τους. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν κρίνεται από τα αποτελέσματα των ομάδων τους, αλλά από την οργάνωση που παρουσιάζουν. Ο Ολυμπιακός Βόλου π.χ κατεβάζει από δύο ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, ενώ και η Αγία Παρασκευή είναι από τους συλλόγους που ξεχωρίζουν, όπως και οι Νέοι Αθλητές Νίκης και ο Μαγνησιακός.
Το παιδικό ποδόσφαιρο θεωρείται η βάση για την ανακάλυψη και την εκπαίδευση των νέων ταλέντων της περιοχής. Από αυτά τα παιδιά επιλέγονται τα μέλη των Μικτών ομάδων και η παρακολούθηση της εξέλιξης τους είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση και αφορά όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το μέλλον του. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της διοργάνωσης αυτών των πρωταθλημάτων. Εκτός του ότι δίνουν την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να διασκεδάζουν, οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου ανιχνεύουν ταλέντα και λιλιπούτειους αθλητές που δείχνουν ότι έχουν τα βασικά στοιχεία για να αποτελέσουν στο μέλλον τους πρωταγωνιστές.
Αυτό που χρειάζεται βέβαια είναι να υπάρχει συνέχεια σε αυτή την διοργάνωση. Να μην σταματήσει στην πετυχημένη φετινή όπως εξελίσσεται σεζόν, αλλά κάθε χρόνο να ανεβαίνει ο πήχης και όλο και περισσότερα παιδιά να γνωρίζουν το ποδόσφαιρο μέσω των πρωταθλημάτων των ακαδημιών της ΕΠΣΘ.
 
 
 
90αρης ο Καπετάνος
Ενενήντα συμμετοχές στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας συμπλήρωσε ο Καπετάνος με την συμμετοχή του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός θα προσπαθήσει να τις εκατοστίσει με την ερυθρόλευκη φανέλα την φετινή σεζόν. Την ίδια ώρα ο Αλβαρεζ έπιασε τις 70 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Βόλου, 59 στην Β’ και 11 στην Α’.
Β.Ζ.
 
Διάλλειμα με μπάσκετ…
Τέσσερα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκαν χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Δημητριάδας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα κορίτσια του μπάσκετ. Οι Ψυχογιός, Καπετάνος, Πλιάγκας και ο προπονητής τερματοφυλάκων Φίλιππος Μπολοβίνης παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Β.Ζ.
 
Υπερτερεί
Μέχρι πριν το ’72 η Καβάλα ήταν ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού Βόλου. Από κει και πέρα η Βολιώτικη ομάδα κατάφερε να γείρει την παράδοση με το μέρος της κι αν και οι Μακεδόνες έχουν καταφέρει αρκετές φορές να πάρουν και ισοπαλία στον Βόλο, οι νίκες των ερυθρολεύκων υπερτερούν. Αποκλειστικός στόχος είναι να τις αυξήσουν την Κυριακή ο Σάκης Τσιώλης και οι ποδοσφαιριστές του.
Β.Ζ.
 
Τον θυμούνται…
Ο κ. Μπουρμπασόπουλος από την Λάρισα που θα εκτελέσει χρέη τέταρτου διαιτητή στην «κλούβα» το Σάββατο είναι γνωστός στη Νέα Ιωνία. Είναι ο ρέφερι που στον αγώνα με τον Θερμαϊκό πέρυσι είχε γράψει στο φύλλο αγώνος ότι «ο κ. Γιδόπουλος προσπάθησε να μου βάλει περδίκλα»! Τον θυμούνται καλά στη Νέα Ιωνία, αλλά ευτυχώς αυτή την φορά θα είναι τέταρτος και όχι ο διαιτητής της αναμέτρησης για να «τινάξει» το παιχνίδι στον αέρα.
Αγ. Θαν. 
 
Τραυματίας
Τραυματίας είναι ο Δημήτρης Μπαλάφας και δεν θα επιστρέψει στην «κλούβα» ως αντίπαλος το Σάββατο. Ο έμπειρος αμυντικός που αγωνίζεται στον Εθνικό Φιλιππιάδας έκανε επέμβαση στο γόνατο και διανύει περίοδο αποθεραπείας.
Αγ. Θαν.
 
Να του αλλάξουν γνώμη
Με δυο αγωνιστικές έδωσε εντολή να πληροφορηθεί ο Μαϊστρέλλης ότι τιμωρείται από την ΠΑΕ για την συμπεριφορά του απέναντι στον Βαγγέλη Στουρνάρα στο παιχνίδι με το Ναυπακτιακό. Ωστόσο οι άνθρωποι της Νίκης θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Γιδόπουλο να μειώσει την ποινή του και να μπορέσει ο έμπειρος αμυντικός να τεθεί κανονικά στην διάθεση του τεχνικού τιμ για την επόμενη αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής.
Αγ. Θαν.
 
Θέλουν Μπουντούρη
Στη Νέα Ιωνία θέλουν το Σωκράτη Μπουντούρη, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πειστεί ο ποδοσφαιριστής να έρθει στην Football League 2. Στον Πανθρακικό έχει αγωνιστεί σε πέντε ματς μέχρι σήμερα και δεν έχει την συμμετοχή που αναμφίβολα θα ήθελε, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα ήθελαν τον Καρδιτσιώτη στράικερ στις τάξεις τους στην δεύτερη κατηγορία.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά θα βρεθεί η λύση για τον πάγκο στο ματς του Σαββάτου;
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου